Som dia 15 i, què passa el dia 15? Doncs que els de la Bordeta i Xocolata desfeta han pensat una nova iniciativa. Cada 15 de cada mes publicaran un recepta amb un ingredient o plat base que han triat. Està obert a tothom i sense condicions!
Aquesta vegada només tenia dos dies per pensar què fer, he canviat més d’una vegada d’opinió. De fet, ahir encara ho comentava amb el Ricard, un amic que és molt bon cuiner. Al final m’he decantat per fer un “mix” de les dues receptes que més m’agraden.
Si penso en quan era petita, els calamars me'ls menjava a la romana o bé amb el suquet que feia la meva mare: amb tomàquet i una mica picant. Doncs bé: aquí teniu calamars arrebossats i amb salsa de tomàquet picant!
Al matí hem anat al mercat, estava tant ple que hi érem tots. Passen llista i no hi falta ningú! Finalment he comprat els calamars i ha sigut el nostre dinar, així he pogut participar a la “Recepta del 15” ja que durant la setmana ho tinc més complicat...
Aquesta vegada només tenia dos dies per pensar què fer, he canviat més d’una vegada d’opinió. De fet, ahir encara ho comentava amb el Ricard, un amic que és molt bon cuiner. Al final m’he decantat per fer un “mix” de les dues receptes que més m’agraden.
Si penso en quan era petita, els calamars me'ls menjava a la romana o bé amb el suquet que feia la meva mare: amb tomàquet i una mica picant. Doncs bé: aquí teniu calamars arrebossats i amb salsa de tomàquet picant!
Al matí hem anat al mercat, estava tant ple que hi érem tots. Passen llista i no hi falta ningú! Finalment he comprat els calamars i ha sigut el nostre dinar, així he pogut participar a la “Recepta del 15” ja que durant la setmana ho tinc més complicat...
Ingredients:
Calamars
Ou
Farina
Panko
Sal Maldon
Oli per fregir
Tomàquet fregit
Alls
Vi blanc
Pebre
Caiena
Tabasco
Preparació:
A un cassó, tirar un rajolí d’oli d’oliva, quan estigui calent afegir-hi els alls tallats a trossos petits. Quan comencin a enrossir, afegir el vi blanc i deixar-ho dos minuts. Afegir el tomàquet i el pebre, acabat de moldre i la caiena tallada a trossos petits, així pica més. Deixar que redueixi fins que comenci a quedar espès, afegir el Tabasco, remenar i deixar un minut.
Arrebossar els calamars, tallats a rodanxes: primer ou batut, farina, novament ou i finalment amb panko (si voleu us podeu saltar la farina i queda menys arrebossat, però esquitxa molt).
Fregir en oli ben calent. Quan ho retirem deixar sobre paper absorbent.
Servir amb sal Maldon.
Quan em passen aquestes coses -en què vull fer més del que el temps dóna de sí-, penso que aniria bé poder parar el temps, no? Així que aquesta cançó d’un grup genial, Belle & Sebastian, va perfecte per aquests moments.
Arrebossar els calamars, tallats a rodanxes: primer ou batut, farina, novament ou i finalment amb panko (si voleu us podeu saltar la farina i queda menys arrebossat, però esquitxa molt).
Fregir en oli ben calent. Quan ho retirem deixar sobre paper absorbent.
Servir amb sal Maldon.
Quan em passen aquestes coses -en què vull fer més del que el temps dóna de sí-, penso que aniria bé poder parar el temps, no? Així que aquesta cançó d’un grup genial, Belle & Sebastian, va perfecte per aquests moments.
45 comentaris:
Ostres!
Aquests calamars tenen una pinta espectacular. I aquesta salseta picant ha de donar un toc molt especial al plat. Enhorabonaa!!
Petonets!
amb aquests calamars et farien l'onada en totes les zones de tapes de mig país
una abraçada
Quina pinta Mònica, quina pinta!! Aquest arrebossat teu és una passada!!!! I la salseta deu ser brutal :D M'encanta! (jo tenia pensat fer-los més complets, però la m***a d'angines, ja se sap!)
El pròxim cop avisarem amb més temps, però gràcies per fer l'esforç, ha valgut la pena!
Petonets guapíssima!!
Sandra
oooooooo! uala! jo en vull un! cóm es que no m'heu convidat? impressionant!!!! petonets
Que bons!!!Es veu un arrebossat molt cruixent. Un dubte, que és el panko?
Ohhhh, Mònica!! M'encanta, m'encanta, m'encanta!! Quina pinta!! Jo no he arribat a aquesta proposta, però a la pròxima no faltaré!! Un petó!! Paula
m'encanten els calamars arrebossats! amb aquesta salseta han d'estar de mort. Molt bona aquesta iniciativa que heu tingut. Sense saber-ho jo també he publicat avui una recepta amb calamars!
petons.
Mmmmm... ténen una pinta genial. Són tant bones aquestes tapetes!! i que original amb aquesta salseta picant.
Una abraçada,
Elisabet
Hola Mònica,
Amb totes aquestes receptes de calamars que heu fet... totes elles fantàstiques per cert, el que no menji calamars és que no vol! Picant.. calamars.. molt bé, molt bé, molt bé! Petons
Caram! Sembla que us ho hàgiu dit. Avui hi ha pler de calamars...
Amb salsa picant interessant
Genials aquests calamars! I la foto molt maca! osaltres hem fet tard :-( Però ara penjarem la nostra...
oh!! qué bueno !!esta es de las recetas que son éxito seguro en mi casa, ¡me la pongo en favoritos!!
besos
Entiendo la sensación que explicas...El plato debe estar buenísimo y la canción me encanta. Besos
me han encantado, tienen una pinta pa comerse un par de brochetas pero YA!!! jejejej
Bss.Cris
Me encantan tus calamares, el panko le da un crujiente especial. Y tus salsa para chuparse los dedos.
Besos
Mònica què bons!! Semblen super cruixents i la salseta deu estar de mort. A mi el picant m'encanta.
Ja he llegit això de la iniciativa del dia 15 en el blog dels fogons de la bordeta i em sembla genial!! A veure si a la propera m'ho puc combinar per participar!!
Molts petonets!!
Marina i Bordeta: moltíssimes gràcies a vosaltres. La iniciativa em va agradar, el que no sabia és si arribaria!
Alfons: ja,ja,ja. Moltes gràcies.
Judith: tranquil·la que a casa volen repetir. La propera vegada estàs convidadíssima!;)
Catieu: el panko és un pa ratllat japonés i es pot trobar a les botigues orientals.
Paula: gràcies guapa. Va, que t'esperem!
Ana: a veure si per la propera t'animes.;)
Elisabet: si, la veritat es que en vam menjar moooooooooolts.
Eri: si, picants són molt bons.:D
A peu coix: si, era la recepta del 15!
El taller de cuina: ara mateix hi vaig!;)
Antonia: aquí también gustaron muchísimo. Ya me contarás.
Linda: pues hemos coincidido en todo!:D
Pilar: gracias por la visita, ahora me paso por tu casa.
Alba: a veure si t'estressem i ens tornes a desaparèixer, ja,ja,ja!
Cris: que te he saltado! Pues la próxima vez te aviso.;)
U dels meus grups favorits!!! i els calamars mmmm es veuen de categoria. besets
me gustan mucho estos calamares yo tambien los hago con el Panko y esa salseta un toque maravilloso
bona setmana
peto
miquel
Que cruixents es veuen. La salseta, boníssima. Una abraçada.
Esta receta te la copio pero ya...ultra deliciosa :D
Mil besiños!
Mònica, quina pinta més espectacular aquests calamars cruixents!!
Petons!
No he arrebossat mai amb aquest pa japonès, però crec que ha de quedar super cruixent... una proposta genial per a la recepta del 15!
Ostres, menjar-se aquests calamars amb una bona cervesa ben freda seria fantàstic!
Lola: si es que són un grup genial!!!!!!
Miquel: doncs jo és la primera vegada, però no serà la última!;)
Asela: gràcies bonica!
Mayte: pues ya me contarás.
Mercè: gràcies, repetirem segur.
Gemma: doncs ho has de fer, a sobre no queda gens oliós.
Yves: i amb vi blanc també.
Qué foto estupenda! No me gusta calamars pero tu receta quedó con tan buena pinta que me di ganas de probarlo.
Estes calamares estão com um aspecto delicioso... Gostei muito do molho.
Devem ter ficado uma maravilha.
Beijinhos
Os3 Mònica!!! aquests calamars diuen i aquesta salseta tenen una pinta geniallllll
Petonets
Que rico aperitivo ..calamares con la salsa picantita ,....es delicioso ...Me gustan mucho los calamares ....Felicidades `por la combinacion ..Bicos MARIMI
M'agrada molt la salsa de tomàquet picant i m'agrada molt la iniciativa!
Com podrem saber quin ingredient toca cada mes, si volem participar? Em faria gràcia...
Salut!
Fantpastics aquests calamars, t'han quedat perfectes, a mi els fregits no em surten gens bé...sempre s'em desfà i perd tota la forma.
Amb aquesta salsa picant a casa el plat seria tot un èxit!
Molts petonets bonica
Me encantan los calamares. Son tan sencillos de preparar así y a la vez tan deliciosos. Me los como incluso sin salsita. Hace unos años probé unos en Creta (Grecia) estaban deliciosos. Son los mejores que he probado nunca. Los tuyos tienen una pinta estupenda y me gusta la idea de utilizar Panko. Y con esa salsita. Ummm
Un besito,
Sacer
Viatjant per la blogosfera he topat amb el teu bloc i m' agradat molt, i açi em quede.
Aquest calamars son una passada,m'encanten!!
Et convide a vistar el meu bloc..
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
Que pinta más buena tienen estos calamares, me encantan y con la salsa de tomate picante me matan.
Bss
Tita
Antonia: te salté!:( Espero que os gusten.
Talita: gracias.
Catarina: gracias,nos encantaron!;)
Tast: gràcies guapa!
Marimi: al final nos comimos un súper plato!
Massitet: el dia 20 penjaran la proposta pel mes següent. Tots atents!;)
Ingrid: si ho fas així et quedarà bé segur.:D
Sacer: la verdad es que con panko no quedan nada aceitosos y estan buenísimos!
Teresa: gràcies i benvinguda. Ara et faré una visita.;)
Tita: a mi es que el picante me encanta!
lo que me gustó mucho de la receta es la salcita picante, le da un cambio rotundo a los calamares de siempre. excelente combinación. :)
Esta me la evito por aquello de la dieta, pero tu anterior receta SI que me la llevo que solo de ver la foto que ganas de comerla!
Ostres aquesta recepta m'encanta!
Me l'emporto.
Carinyitos!!
...traigo
sangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...
desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ
COMPARTIENDO ILUSION
COSES DE LLABIRO
CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...
ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE ALBATROS GLADIATOR, ACEBO CUMBRES BORRASCOSAS, ENEMIGO A LAS PUERTAS, CACHORRO, FANTASMA DE LA OPERA, BLADE RUUNER Y CHOCOLATE.
José
Ramón...
Solo al leer el título se me ha hecho la boca agua. Qué textura y que foto!!: El toque picante espectacular. Petons!!.
unos calamares deliciosos, y un blog magnifico, me quedo a seguirte, y te invito a mi cocina, www.lasguisanderas.com
Te ha quedado preciosa la composición.
Claro que la receta es deliciosa.
Besos
Hola no habia entrat en el teu blog però està solucionat, ho he posat en els "favoritos", però tenia una consulta, a la recepta no has posat ni la caiena i el Tabasco.
Tens tota la raó. Va a la salsa.
Ja ho he canviat. Gràcies per avisar.
Fins aviat.
Publica un comentari a l'entrada