dilluns, 23 de novembre del 2009

Un tros de cel: fondant de núvols





Ingredients:

Núvols
Sucre de llustre
Una mica d'aigua
1 cullerada petita de mantega


1 base de pastís –vam fer servir la recepta de la coca de iogurt–.
Crema per untar, aquest cop va ser Nutella: una debilitat de la homenatjada.


Preparació:
Primer de tot, hem de pesar el núvols – tenint en compte que necessitarem el doble de pes de sucre de llustre–.
Un cop ja ho tenim tot pesat, fonem els núvols al bany maria: agafem un bol i l'untem amb mantega. Afegim els núvols i tirem una mica d'aigua (un bon truc consisteix en mullar els dits sota l'aixeta i espolsar-los sobre els núvols). Remenem fins que quedin desfets.
Després, ho traiem del foc, i anem afegint el sucre de llustre a poc a poc –al principi és millor remenar amb una cullera de fusta, ja que crema molt. Quan el tenim afegit, ho treballem amb les mans –aquí un altre consell: humitejar-se bé les mans, així no s'enganxa la pasta; això si: només humitejar les mans, no pas mullar-se-les del tot, perquè la pasta quedaria enganxosa- fins aconseguir una massa elàstica i que es pugui treballar bé.
Acte seguit, ho emboliquem amb un film transparent i ho guardem a la nevera fins al moment de fer-lo servir –cal tenir en compte que es pot guardar d'un dia per l'altre–.

Els núvols que vam fer servir són els de dos colors, vam separar les dues parts i així vam tenir un fondat blanc i un de rosa, que per fer un pastís de la Kitty ens va anar perfecte.

Agafem la base del pastís i untem el mig i la superfície amb la crema que hem triat –hem de tenir en compte que ha de ser una crema que no necessiti fred ja que, una vegada emboliquem el pastís, ja no el podrem ficar a la nevera–.

Finalment, treballem el fondant al gust i decorem el pastís.