Ingredients:
500 g de farina de força
10 g de sal
40 g de sucre
20 g de llet en pols
280 g de llet
25 g de mantega
15 g de llevat fresc
1 ou (opcional)
Preparació:
Escalfar la llet fins que sigui tèbia, afegir el sucre i el llevat. Tapar i deixar reposar uns minuts.
En un bol barrejar la farina, la llet en pols, la mantega -si es vol, es pot desfer, va millor-, i la sal. Anar afegint la llet -prèviament barrejada amb el sucre i el llevat- fins que estigui tota incorporada. Passar-ho a una superfície enfarinada i treballar-ho fins que no s'enganxi a les mans.
Tallar la massa a trossos, d'uns 80 g aproximadament, aixafar amb les mans, enrotllar i tornar a aixafar. Fer unes boles, tapar-les amb un drap i deixar-les fermentar uns 20 minuts.
Donar la forma que es vulgui a les boles, posar sobre paper sulfuritzat, fer uns talls amb el ganivet ben esmolat i, si es vol, pintar-les amb ou batut -nosaltres no ho hem fet-. Deixar fermentar fins que hagin doblat el seu volum.
Deixar-les coure al forn a 180º fins que estiguin daurats.
dimecres, 3 de març del 2010
Pa de llet
Com diumenge tenia el dia forner, també vaig fer aquests panets. A l'Aina li van encantar, li van encantar, és més, li van agradar tant que fins i tot li va costar molt compartir-los; tant, que de fet no els vaig tastar. Què hi farem, a veure si la propera vegada tinc més sort!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada