dimarts, 20 de juliol del 2010

Amanida freda de patata amb espàrrecs verds i ou poché

Ara és temps d'amanides i coses fresques, així que una amanida com aquesta és un bon plat a fer. Si us fa mandra, les patates es poden bullir amb antelació, de forma que es pot preparar més ràpidament.

La recepta també es podria fer amb un ou ferrat, però així és més lleugera i el plat queda més maco.



Ingredients:
Patates
Ous ben frescos, millor si són ecològics
Espàrrecs verds
Formatge parmesà
Variat d'enciams
Sal
Pebre
Oli d'oliva


Preparació:
Posar a bullir les patates amb pell, fins que estiguin fetes.
Pelar les patates i tallar-les a rodanxes. Tallar el parmesà ben fi - hi ha estris especials per a tallar el formatge, però un pela-patates o una mandolina serveixen perfectament .- Reservar.
Per a fer l'ou poché va bé fer-ho amb film transparent: agafar un bol o una tassa i tallar un requadre de film transparent més gran que el bol. Trencar la closca i posar el rovell i la clara de l'ou sobre el film transparent- si volem ara el podem salpebrar, com va embolicat no s'escamparà per l'aigua-. Ajuntar les quatre puntes i lligar-ho amb un cordill.
Posar aigua a escalfar. Quan bulli hi tirem els ous, deixar-ho uns minuts, quatre aproximadament. Retirar i passar a un bol amb aigua ben freda per tallar-ne la cocció. Deixar refredar i desembolicar.
Fregir els espàrrecs a la paella amb poc oli fins que siguin fets.
Ja es pot preparar el plat: fer una base amb les patates, afegir la barreja d'enciams, el formatge, els espàrrecs i, a sobre de tot, l'ou poché. Salpebrar al gust i amananir-ho amb oli d'oliva.