Un dels plats que vaig fer divendres passat per sopar -quan vam celebrar l’aniversari del Lluc-, va ser una fritatta de verdures. La nit de Reis ja en vaig fer una i ens va agradar tant que em vaig quedar amb ganes de repetir. És una bona opció pels sopars.
És una preparació que puja molt, pel que em van preguntar si portava llevat; i la resposta és que no en porta.
He de dir que va ser un sopar col·lectiu: la Judith em va ajudar amb el menjar i va acabar fent la foto de la fritatta, i a l’Aina li va tocar fer els pastissos, quina sort que tinc! Quan fem sopars, mentre preparem el menjar, la cuina es converteix en el punt de trobada i tothom hi diu la seva, alguns volen ajudar, de vegades fan nosa... Passem estones molt divertides!
El Lluc estava molt emocionat i no parava quiet, clar que això és el que fa normalment. Quan el seu cosí petit -l'Àitor- camini ja ens podem preparar, sort que tenim a l’Aina per posar seny!
Ingredients:
8 ous
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 pebrot groc
1 ceba gran
Espàrrecs verds (aquesta vegada en conserva)
Formatge en pols
Pebre
Oli d’oliva
Sal
Preparació:
Tallar els pebrots i la ceba a mitges llunes i, després, anar tallant a trossos fins. Fregir-ho en una paella amb oli. No cal quedi fet del tot, ja que estarà una estona al forn i s’acabarà de fer.
Batre els ous –els vaig batre amb les varilles elèctriques, perquè quedessin més esponjosos-. Salpebrar-ho, afegir el formatge en pols, i les verdures prèviament fregides. Tallar els espàrrecs a trossos i afegir-los a la preparació anterior. Remenar-ho bé, passar-ho a un motllo i portar-ho al forn, prèviament escalfat a 180º. El temps dependrà de la quantitat d’ou, la millor manera per saber si està feta és clavar un punxó i, quan surti net, voldrà dir que ja està feta.
I parlant de celebracions, gràcies a la Neus i a la Carme, de Tast de Cuina, unes cuineres molt simpàtiques que ens fan arribar receptes seves i dels seus amics, a la Catieu i a l’Annie, dos sols de la blocosfera que sempre fan receptes molt dolces i temptadores, a la divertidísima Paula, que sempre ens dóna una recepta i ens treu un somriure i a l’Eri, un encant que té la mà trencada amb els detalls de les presentacions. Moltíssimes gràcies a totes per pensar en mi per donar-me un premi. Tot i que haver-vos conegut, encara que sigui virtualment, ja ha sigut un PREMI!
37 comentaris:
I que bona estava!!! clar que venir a Llàbiro a sopar és una aposta segura!!!! Molts petonets
Ostres, quan ho vaig menjar no sabia que era una fritatta; és més, no sabia ni què era una fritatta.
La veritat és que estava boníssim! Molt ben acompanyat d'un vinet fresquet i en un moment molt màgic. Visca el Lluc!
Jo tampoc sabia que es deia així! Una presentació excel·lent!
Feliç cap de setmana!
que pastel mas rico!!! no me extraña la emoción sentida, la foto muy sutil.
Bss.Cris.
m'encanten els pastissos salats com aquest, jo el faig molt semblat pero amb les verdures escalivades. No sabia que es digués així...
Tinc un dinar d'aquí uns dies i volia un primer que pogues prepara amb temps... m'acabe de donar la sol·lució....ja t'explicarem com ha quedat.
Una abraçada
Quina recepta més bona!!!
Ja l'he posada a pendents. La faré segur. No tenia ni idea que es deia així "Fritatta".
I no cal que ens donis les gràcies per res. Si tens un premi és perque te'l ben mereixes.
Petonets
Me gusta mucho tu plato, soy una fan absoluta de las verduras y así son deliciosas. Y si encima se come en buena compañía mucho mejor.
Besos guapa y buen fin de semana
Té una pinta genial, l'he de fer algun dia!! Com m'agraden les trobades a la cuina, a casa meva sempre ha estat el punt de reunió... i és el que tu dius: tothom col·labora, tothom hi diu la seva... i alguns molesten! jejeje
Quina sort de família!!
PEtonets,
Sandra
Què bona la recepta de la frittata!Realment queda molt pujada i fa molt goig.
Quina sort poder gaudir de la cuina amb la familia, eh!! Jo he de forçar a la meva mare perquè mai li ha agradat massa cuinar, i això que les coses que fa li queden boníssimes!!
Molts petonets i molt bon cap de setmana!!
La fritatta normalment queda més prima, com una truita, però amb aquest motllo va quedar així pujada.
Doncs quan he llegit el títol no m'imaginava això, jeje, m'ha sorprès positivament, m'esperava verdura en tempura o una cosa per l'estil xD.
M'agrada la idea del global de la recepta, el pebrot no, jeje, però segur que també estaria boníssim amb alguna altra verdura :P.
Petonets!!
te una pinta bonisima, me gusta
bon cap de setmana
peto
miquel
Una fritatta tremenda!! queda preciosa , té una presència molt xula, molt esponjosa i ben pujadeta. Segur que estava de vici
Molts petonetsss
No havia sentit a parlar mai de fritatta, és com un flam, no? m'ha encantat i la provaré!
Hola,
és boníssima.. la vaig fer una vegada amb format pla com dius, i ens va agradar molt, però m'agrada molt més amb aquesta presentació!!!
El millor però! la companyia de la família!Tens tota la raó, crec que el millor premi es haver-nos conegut encara que virtualment. Petons i bon cap de setmana,
No havia sentit dir mai això de fritatta, però m'ha agradat molt. Aquesta recepta va a la carpeta de pendents!! Ja imagin el dia que la faci, diré amb cara d'interessant...he fet una fritatta de verdures...je,je!! Com m'agraden els vostres blocs (em refereixo al de les dues germanes) Un petó i bon cap de setmana, Paula
Qué monada de pastel y qué rico relleno. Algo sensacional.
Besos y feliz fin de semana.
Mónica te ha quedado genial, nunca había visto una fritatta tan chula. Me encanta la foto, felicidades Judith.
Un besazo
Ostres, quina pintassa! I ha d'estar boníssima amb aquestes verduretes...Quina delícia...
Petonassos!
Una fritatta espectacular, me ha encantado la presentación!!!
Rica, rica...muchos besiños y bonito fin de semana!
está muy bonita, muy delicada la frittata. ¡quién pudiera ver al dúo dinámico en la cocina! jajajaj
¡Para la próxima una foto juntas!
un pastel delicioso,,.. me apunto la receta
un saludo desde
www.lasguisanderas.com
Mónica, nunca había visto una fritatta tan bonita, como salio ese escalonado.
Que bueno tener amigos cerca para poder celebrar momentos tan mágicos, ademas con afición a la cocina.
Miles de besos
Te ha quedado perfecta!!!
Divinooooooooooo wapa y seguro que rico rico no hay mas que ver la foto.
Una receta y presentacion de 10 points.
Bicos mil y feli finde.
M'encanta aquesta recepta, és una molt bona manera d'introduir les verdures al plat.
Petons! ;)
Que rico! Se ve muy bueno!!
Sabes que en Chile no existe ese tipo de rúcula.. aquí hay una que es más grande y para colmo la envasan cuando, a mí parecer, ya está pasada: grande y amarga....
Ni semillas del tipo de rúcula que tienen en europa he podido conseguir.
Saludos de espacio culinario, chile
Me encanta este plato, tomo nota ...el resultado es magnifico y tiene que estar delicioso.
Besos y hasta pronto!!!
Que original esta Fritatta!!! es muy curioso como sube sin levadura, la verdad es que la presencia es fantástica, una cena ideal! un beso
Deliciosa fitatta y con una presentación divina. un saludo.
menuda presentación! queda genial, me encanta la foto
besos
Caram...caram... això no ho havia vist mai!
Saps que només de veure'l ja sento l'olor. Quina presentació.s'haurà de provar
Carai, jo tampoc sabia que es digués així! I t'ha quedat la mar de bonica!! Sempre menjar un pastís salat de verdures, sembla que ens entra més per la vista que no les verdures soles al plat, oi? :)
Moltíssimes gràcies pels vostres comentaris.
Esta fritatta té una pinta escandalosa,no me la puc perdre!!!!!
Luce divina la fritatta. Debe ser exquisita. La foto muy bonita.
Un saludo :)
Publica un comentari a l'entrada