Avui som dia 15 i, per tant, tenim un nou repte que ens han proposat els de Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta. Aquest mes ens ha tocat pizza... i a casa la pizza encanta! Així que aquesta vegada ho hem tingut fàcil. Quan dic fàcil vull dir que ens agrada el tema, perquè abans no vaig decidir de què la faria crec que vaig canviar 300 vegades d’opinió. Cada vegada que parlava amb la Judith li deia una cosa diferent!
A casa, quan fem pizza, la fem amb un quilo de farina, la massa que no fem servir la congelem i així en tenim per més vegades.
Amb l’excusa de la recepta del 15 vaig decidir fer una prova, fer servir farina de quinoa. La quinoa a casa ens agrada, però no havíem tastat mai la farina. No em vaig ni informar sobre què es podia fer amb aquesta farina, tocava pizza, doncs pizza! Vaig fer servir la mateixa recepta de fer pizza que amb blat normal però no és igual.... No queda una massa elàstica que puguis treballar. Vaig haver de rectificar la quantitat de farina i la vaig deixar pujar, al posar llevat, però tampoc va pujar molt. Bé, suposo que us estic convencent per no fer-la... espero que no! Al final ho vaig poder arreglar. La massa s’ha de donar forma amb les mans, queda una massa més gruixuda però tova. També us he de dir que freda em va agradar molt, l’endemà va ser part del meu dinar. Queda una pizza molt rústica!
Vaig decidir fer-la d’alls tendres i gorgonzola, perquè un dia, aprofitant el que hi havia per la nevera, vam fer una truita amb aquests ingredients i ens va agradar molt.
Ingredients:
250 g de farina de quinoa
Farina de quinoa extra **
5 g de llevat per a fer pa de sobre
125 ml d’aigua
5 g de sal
10 g d’oli d’oliva
Tomàquet fregit
Alls tendres
Gorgonzola
Mozzarella
** Vaig anar afegint la que necessitava la massa.
Preparació:
A un bol, posar la farina amb el llevat i remenar. Afegir l’aigua i amassar. Afegir la sal i l’oli i treballar la massa. Afegir la farina necessària perquè no s’enganxi a les mans.
Tapar i deixar pujar.
Estirar la massa amb les mans, empolvora-la amb farina de quinoa.
Posar el tomàquet, alls tendres tallats, una capa de mozzarella. Afegir el gorgonzola i una altre vegada alls tendres.
Coure al forn a 250º fins que el formatge comenci a quedar enrossit.
49 comentaris:
Genial Moni!! Quina proposta més original... i bona!! S'haurà de provar!!
Gràcies per ajudar-nos a tenir un munt de receptes de pizza tan bones!
Un petonarro guapa!
Sandra
Ostres, amb la memòria que tinc no sóc capaç de dir-te si mai he menjat quinoa... Suposo que sí, i més tenint en compte que dius q us agrada.
En tot cas, em faré el despistat, torna a preparar aquesta pizza i invita'ns! hmmmmmmm
Mare meva quina pinta!! per una amant del gorgonzola com jo....
No coneixia la farina de quinoa, la tastarem!
visca la meva assessora!!! Una recepta molt original. Haig de tastar aquesta farina de Quinoa. Com diu l'Yves: quan ens convides??? petonets
A mi que m'agrada el gorgonzola... m'aniria perfecta aquesta pizza, a qualsevol hora!
Es la pizza más original que he visto y tiene que estar bien rica. El remate para que sea irresistible son los ajetes y el gorgonzola. Me ha encantado.
besos guapa
¡Qué buena pinta tiene!, muy rica.
besos
Molt bona!!! Deu ser supercruixent com a nosaltres ens agrada!!!
Una abraçada
Apaaa!!!! Avui ja veig que això anirà de pizzes!!!... millor millor... perquè amb lo que ens agraden...
Aquesta Té molt bona pinta!!!... Mmmm.. no m'en podries pas tonar una trosset? ;)
Petonets
aquesta pizza té una pinta superior!!!!! impressionant!!!!! quina boníssima combinació d'ingredients, i a més és que la massa té un aspecte tan rústic i temptador!!!!
Super interesante la masa, tengo que ver si la hago, me parece estupenda idea.
Besos
Ostres quina opció més interessant!! la veritat és que es veu una crosta super rústica!!! i amb els alls tendres....deliciosa!
Petonetsss
Uf! pizza d'alls tendres, que bona que ha de ser. Ho tindré en compte per la propera pizza. A mi les pizzes quan més m'agraden són a l'endemà rescalfades.
Un petó!
Crec que de totes les pizzes que he vist, aquesta és la més original i sorprenent... amb quinoa!!!
El farcit d'alls tendres i gorgonzola m'encanta, el trobo boníssim i molt del meu gust!
Una splendida pizza ♥
Eso es a lo que yo llamo una delicia para la vista y para el gusto, sabores deliciosos...una buena masa...lo bordaste!!
Me encanta :D
Però que original! Mai he tastat la combinació d'alls tendres amb gorgonzola però m'imagino que deu estar realment bona :)
Un petó!
No he fet mai res amb quinoa, haurem de posar-lo en la carpeta de projectes.
Té una pinta ...
Salutacions.
Mònica, quina recepta més original. M'han entrat moltes ganes de provar aquesta massa tot i els inconvenients que dius que té a l'hora d edonar-li forma.
Els ingredients del farcit també em semblen molt bons i la foto...és preciosa. Me lhe quedat mirant una bona estona i tot!!
Molts petonets!! :)
Caram que original! A casa en fem sovint de pizzes però de quinoa no n'hem fet mai. Li demanaré al meu marit, que al ser italià li ha tocat el paper de pizzaiolo, que ens en fagi un dia d'aquests.
Li paso la teva recepta que té molt bona pinta.
Petons!
APUNTADA!!! Fa 4 dies vaig estar temptada de comprar la farina de quinoa (només la faig amb amanida) però com no sabia que fer-ne.. ara ja ho se!! Què bé! MOltes gràcies ! M'encanta tota sencera aquesta pizza! Petons,
Hola! Sempre que et llegeixo m'entren ganes de tastar nous ingredients: panko per arrebossar, ara farina de quinoa...o potser em convides a menjar?? Un petó, Paula
Mónica, nunca he probado la quinoa, de ninguna manera. Siempre me ha llamado la atención y si tu dices que esta buena...Lo de que no haya quien la manipule, no me asusta, a veces con depende que harina de trigo hagas la masa, tambien es indomable.
La mezcla delos ajetes y el gorgonzola, me gusta a rabiar.
Besos
Quina idea. Jo només coneixia la quinoa amb gra, no en sabia res de la farina.
T'ha quedat molt bé!
una pizza original y que habra que probar por lo que cuentas
peto
miquel
Quina passada,amb farina de quinoa ha de ser ben diferent, una gran idea!
Jo també cuine molt amb la quinoa, però no amb farina. Aquesta pizza és una alternativa al blat, és molt original i sembla que t'ha quedat molt bé la massa. Amb els alls tendres i el formatge ha d'estar exquisita. Una abraçada.
Quin aspecte!!!!, els ingredients m'agraden i es veu taaaant cruixent!
Hola!
No havia sentit mai a parlar de la farina de quinoa, Llabirians... A a banda de donar una mica de feina a l 'hora pastar (jejejeej), què tal el sabor? Es nota alguna cosa?
D'altra banda, la combinació d'ingredeints genial. Ara, el que més m'ha agradat és la truita "pum, pam, pum" que surt al text! ;-)
Salut!
Sandra: gràcies a vosaltres!
Yves: a casa no l'has tastat, que després em dius que faig coses rares.
Albota: té el mateix gust que la quinoa.
Judith:visca la que m'aguanta els dubtes! Convidadíssims.
Teresa: nosaltres també som molt gorgonzoleros!
Pilar: gracias guapa!
Dadá: gracias.
GiG: ho sento però no és cruixent. No queda com les pizzes tradicionals. La massa és una mica més gruixuda i tova, no queda compacte.
Tast: haurà de ser la propera vegada!;)
Rossanna: si, jo també trobo que queda més rústica.
Kako: a ver si te animas.
Ingrid: gràcies guapa.
Gemma: queda molt bona, ja veuràs.
Gemma: original? Una pizza dolça ho es molt d'original.
Stefania: gràcies.
Mayte: tu siempre dando ánimos. Gracias.
Anniki: doncs te la recomano!
Eva: potser millor que comencis amb la quinoa en gra. Amb verdures està molt bona.
Alba: va quedar un contrast de gustos molt diferent.
Elisabet: doncs ens hauràs d'ensenyar alguna recepta italiana, no?
Eri: doncs si fas una altre recepta diferent m'apunto!
Paula: i tant que et convido!
Ana: la quinoa en grano se puede combinar con ingredientes como lo harías con el arroz y para empezar a probar...
A peu coix: jo es que la veia a la botiga i pensava, alguna cosa hauràs de fer!
Miquel: doncs ja em diràs.
Visc: i tant. Diferent en la textura i el gust.
Asela: si, jo fins ara també en gra.
Glòria: em sap greu però no es cruixent.:(
Massitet: si que es nota el gust, té un gust més fort.
Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris.
Boníssima! amb aquest ingredients no podia ser d'altra manera... el formtage em fascina...
Petons
¿¿¿de quínoa??? ¡qué looooco! me llevo la receta porque me encanta la quínoa. la pruebo y después te cuento. ¡Saluods!
Ostres!!! Se m'havia passat comentar-te aquesta recepta. Doncs, que t'haig de dir, que tinc unes ganes bojes de menjar pizza. I aquesta amb farina de quinoa, que especial. Amb el alls tendres i el gorgonzola ja tens al meu marit "conquistat".....
Petonets
Qué sano!! Me encanta
Bueno no se que le pasa a mi ordenador que no me deja escribir bien los comentarios.
A ver si ahora va la definitiva.
Gracias por pasar por la cocina magica,asi he tenido la oportunidad de conocerte.
Con esta pizza tan buena que nos traes me has conquistado ,me chifla el gorgonzola y a veces lo echo en platos imposibles.Buenisima.besos Esther
Doncs si que te bona pinta, si! És una bona proposta. Llàstima que no m'agradin els alls...
Petons,
Elisabet
Me encanta la foto, que xula.
Y ademas estaría buena.
Besos
HOla Moni soy María y te agradezco que lleges hasta el bazar , me ha ecantado llegar hasta tus Coses tienes un blog súper interesante y además unas fotos chulísimas
La receta de la pizza es genial
Un besote
M'encanta. Estic veient moltes pizzes aquests dies. La foto, molt maca. Et felicito.
Una abraçada,
Mónica
aixo si que és ser original i innovador ... magnifica -
i saborosa- pensada!!
Una abraçada
Pero que rica se ve! yo no he usado nunca la harina de quinoa pero la veo mucho por la red, sobre todo en blogs para celìacos.
A mi m'encanta la pizza sigui com sigui, sempre que sigui casolana, però em sembla que no l'he provat mai amb farina de quinoa, no, n'estic segura, no l'he provada mai, però fa una pinta fabulosa, jo crec que no m'ho repensaré 300 vegades :-) si en trobo de farina la faig segur!
Amb aquestes fotos tant maques, aquesta hora... me la menjaria ara mateix! :-) enhorabona bonica!
un petó!!
Que artista!!! una pizza de quinoa!!!! nunca lo había visto pero me atrae mucho ;) me encanta ese combinado de gorgonzola y ajos tiernos, riquísima tu pizza, un beso y buen fin de semana
Mama mia mas que bela pizza que se ya quedado. Esta com um aspecto delicioso : )
Merci por la mensage de conforto ele comentaries.
Beijinhos e boa semana
MMm al parecer no es tan facil trabajar con harina de quínoa. He visto un par de veces pero no he querido comprar porque es cara y no sé que hacer con ella y miedo a que pasara algo como lo que te ha pasado a ti.
Aunuqe por la foto se ve buensiiima
cariños!
Una idea fantástica! y sana,sana! y muy nutitiva. Gracias por esta propuesta tan acertada.
La foto tambien me gusta, preciosa!
***BESOS!!!
lo de la harina, habrá que probarlo, me has dejado con la curiosidad... lo que me encantará, que tampoco he probado es el gorgozola con los ajos tiernos, ¡se me hace la boca agua!!
besos
Publica un comentari a l'entrada