dilluns, 21 de març del 2011

Els pancitos de la Sole

La Sole té moltíssimes receptes que m'agraden i quan li dic sempre em repta a fer-les: "ésta la tenés que probar", "quiero ver tu versión en tu blog". Quan li fas una pregunta sempre et respon i a més sempre et dóna informació extra. És molt divertida i sempre em treu un somriure amb els missatges que envia.

Quan vaig veure els seus pancitos d'olives vaig tenir clar que anava a parar a la llista de pendents urgents, ara ja tinc subcarpetes, en tinc tants... Va ser veure'ls i pensar: amb xocolata han d'estar de mort. Així que només vaig canviar les olives per xocolata i... estaven de mort! A casa van agradar molt i van ser un esmorzar boníssim. A més es conserven molt bé, en un pot hermètic, un parell de dies. L' únic problema que els hi trobo és que cada vegada que entrava a la cuina n'havia de menjar...

Quan veig que altres blocs fan coses amb llàgrimes de xocolata i els hi queden senceres em demano com s'ho deuen fer, a mi em queden desfetes! Tant se val el que faci, a mi se'm desfan sempre. Si sabeu què he de fer perquè em quedin senceres, ja m'ho direu.
Sole ya ves, ésta la probé y me encantó! :))






Ingredients:
500 g de farina de força
1 cullerada de postres de sal
1 sobre de llevat de forner
1 cullerada de postres de sucre
300 ml d'aigua natural
30 ml d'oli d'oliva
125 g de llàgrimes de xocolata
Llet



Preparació:
Preparar el llevat amb el sucre, dues cullerades de farina i 1/3 d'aigua natural -Us he de dir que era la primera vegada que feia fermentar un llevat de sobre-.

Tamisar la farina amb la sal -jo no ho vaig fer-. Fer un forat al centre, afegir l'oli, la resta de l'aigua i el llevat. Treballar fins que quedi una massa elàstica. Afegir la xocolata, amassar perquè quedi ben barrejat i deixar-ho reposar tapat fins que dobli el seu volum, una hora aproximadament.

Separar la massa en porcions, donar-lis forma i pintar-los amb llet - ella els va pintar amb ou-; deixar-los reposar tapats durant 30 minuts.

Posar al forn, prèviament escalfat a 210º, fins que estiguin rossejats.

43 comentaris:

Judith ha dit...

quina pinta!! que en queda algun??? ets una artista! i totalment d'acord amb tu! la Sole és un encant!!! molts petonets sister!

Yves ha dit...

Haurem de conèixer la Sole... però mentrestant, ja pots anar preparant uns pancitos per mi!

I això de les llàgrimes, no et puc ajudar, sóc un expert menjant, no pas cuinant! hheheh

Lucia ha dit...

¡Que bons!
A més la recepta es amb oli i no amb mantega, i amb poc sucre!
Me la quedo, sens dubte.

Unknown ha dit...

en vull un... yumi!

el taller de cuina ha dit...

Digue'm ignorant, però l'impulsor químic pot fermentar? bé, tan li fa perquè aquests panets han de ser deliciosos!!!!

Anònim ha dit...

Saps que ahir el Xavi em deia que hem de fer algun pa dolç i li vaig comentar que: DIRECTES AL BLOC DE LA MONI! I mira, avui ens portes panets de xocolata!! Nyam, nyam! Quina versió més xula dels de la Sole, ets una crack!
Petonets bonica!
Sandra

Catieu ha dit...

Aquest els provarem segur. Que bons!!!
Me'n vaig a fer una visiteta a la Sole, que pel què dius promet.
Petonets

garlutti ha dit...

VAYA con la SOLE ..que pancitos mas buenos hace ..es una receta sencillita y que resultado estupendisimo ..bssss MARIMI

Marina ha dit...

Però quina pinta... Tinc pànic a cuinar pans... Però és que m'hi hauria de posar JA! Han de ser deliciosos...
Petonets!

Anònim ha dit...

Caram amb la Sole! Tant la versió amb olives com la versió amb xocolata que has fet tu m'agraden.
El tema de la xocolata no ho se si hi ha truquillo, jo no en se cap. Si m'en entero t'ho dic.
Petonets!

Bon Tiberi ha dit...

Massa? Xocolata?...A la carpeta de pendents urgent...això de carpeta és un dir, perquè crec que ja comença a ser un arxiu!!
M'encanta la recepta, ara aniré a veure a la Sole...a veure si l'arxiu explota amb noves receptes!!
Un petó guapa!!

Ingrid ha dit...

Doncs són més que bons!!! quina pinta per Déu!!! han d'estar deliciososa!!
Molsts petonetss i mil gràcies per l'interès en Film & Food i per unir-te al grup guapa!!!!

Ingrid ha dit...

Per cert! he vist que has posat el nostre logo a la dreta ;)...si vols el teu carnet personalitzat ens envies un mail i t'el passem!!
Petonetss

fresaypimienta ha dit...

Quina bona pinta tenen!!!! es veuen uns "pancitos" molt tendres, quina gana....!!!!! petons

Silvia ha dit...

LOs de choco son una merienda ideal,pero sobre todo muy,muy rica.

Un saludo

Gemma ha dit...

Aquests panets dolços tipus brioix m'encanten... t'han quedat sensacionals. I encara que se't desfacin les perles de xocolata no passa res, així encara són més bons :)

Catarina Collins ha dit...

Que ricos que se quedarn los pancitos... Estan muy prefeitos, se vem muy deliciosos : )
Besitos

Unknown ha dit...

jo faria com tu, cada vegada que entrés a la cuina em menjaria un! t'han quedat boníssims!
jo utilitzo les de vahiné i em queden senceres.
petonets!

Cook me tender ha dit...

Em matareu entre totes!! Això es deliciòs, vreitat? Te una pinta deliciosa! Petons guapa!

sole | puragula.wordpress.com ha dit...

wow! sí, los hiciste! recuerdo cuando me dijiste que los probarías con chocolate. ahora yo me llevo la receta para poder probarlos yo, jejeje.
¿y qué es eso de que soy divertida? ¿¿¿ah??? me han dicho de todo, hasta loca, pero divertida no, jajajaja. ¡gracias por los piropos, querida! y no siga que me sonrojo...
con respecto al chocolate, no sé qué podrá ser, es muy común que se deshaga, más aún en horneados largos. a mí me quedan enteros en las galletas, pero porque están dos segundos en el horno. el único secreto que conozco es el de bañar las pepitas en harina antes de mezclarlas con la masa, pero eso sirve más que nada para que no se vayan al fondo de la masa al derretirse en el horneado, entonces se mantienen en su lugar.
¡saludetes y buena semana! :o)

Teresa ha dit...

M'agrada molt fer pa, i com sóc xocolatera aquest els hauré de provar! T'han quedat fantàstics!

La cuina de l'Eri ha dit...

Felicitats a la Sole per a la recepta i per la teva versió!! Aquests pancitos han d'estar... molt, però que molts bons. A mi m'agraden molt per berenar!! Petonets

Cotó de sucre ha dit...

M'encanten! i a més són ràpids de fer i no cal fer massa mare que sempre em fa molta mandra fer-la. El cap de setmana cauen segur!

Mayte ha dit...

Pues quedaron de un marmoleado precioso, yo me llevo dos :D

Por cierto, niña, yo compro las chispas de chocolate para hornear que esas no se desbaratan :D

Un besiño grandote y bonita semana!!!

Unknown ha dit...

Que bons aquests panets!!

Per berenar em semblen ideals!

Petons maca!

Smetelig ha dit...

Jolín para los pancitos¡¡ no dejaba ni uno¡¡

Miquel ha dit...

me gustan estos pancitos y si la chocolate se deshace y queda amarmolado a mi tambien me gusta,piensa que por logica el chocolate con la calor se deshace y si hay alguno que no se deshace es que no es chocolate 100%
peto
miquel

Ana ha dit...

Que pintaza!! Me comía ahora mismo uno con mi cafetito. Un besazo

Flor de Canela ha dit...

Tiene muy buena pinta, estoy seguro que es muy deliciosa!
Me gusta la foto también!
un saludo

Alba ha dit...

ostres què bons!! gairebé me'ls perdo!! es veuen molt flonjos i amb la llet del matí han de ser boníssims!!

Me'ls apunto! :)

Molts petonets bonica!!

Esther ha dit...

Vaya buena pinta!! Apetecen solo con verlos.Bss Esther

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Dons sí, tenen molt bona pinta.
Jo també tinc molts pendents però ara faig accessos directes al bloc i és més ràpid

sacerdotisadeisis ha dit...

Hola guapa,

Vaya pintaza estos panecillos de chocolate. La verdad es se hace la boca agua sólo de verlos. Y como bien dices, si la receta es de Sole el éxito está asegurado.

Respecto a lo de las lágrimas la verdad es que no se me ocurre donde puede estar la solución. ¿Las pones a temperatura ambiente o las sacas de la nevera? No sé si eso podría afectar luego al levado de los panecillos pero es lo único que se me ocurre. Si das con la solución ya nos contarás.

Un besito,

Sacer

Ernestina Causse ha dit...

Jo!! vaya ganas de comerme uno me han esntrado...esta receta la hago ya!! Un beso

Asela Masià ha dit...

Tens molta raó; això d'anar fent coses bones té l'inconvenient que no pots parar de menjar-ne. De vegades he fet bescuits o pa animada per provar receptes noves i, sempre en menges més del que faries normalment. És un vici. Jo veig que no t'han quedat massa desfetes les perletes de xocolate; però de totes formes pot ser perquè quan ho mescles amb aquesta massa de pa, com que no és líquida com la d'un bescuit, li costa més mesclar-se i potser es desfà. També et passa en els bescuits? Prova una altra marca, a veure què passa. Els panets tenen una pinta deliciosa. Besets.

Neus ha dit...

Ummm... que bons... jo vull un pancito....
Vaig a coneixer a la Sole, que no he vist mai el seu bloc.
Petonets maca

No tot són postres ha dit...

caram, quins panets més bons!!!
PTNTS
Dolça

maria ha dit...

Madre mía que pinta tan espectacular, me imagino que ya no quedan ni miguitas ¿no?, se ven deliciosos no lo siguiente
Bsos

martu ha dit...

nunca he probado nada parecido! Acabo de caerme por aki por tu blog y creo que me voy a quedar, me gusta mucho. Enhorabuena.Como tu haces, buscaré inspiración entre otros en este tuyo para mi blog principiante cocinasinlactosa.blogspot.com
Graicas por tantas ideas

themarymaryskitchen@gmail.com ha dit...

Mira que me gustan hacer pan en casa, estos panecillos tienen una pinta espectacular! me los apunto! y tienes un blog chulisimo!
Un beso

Fe-i*ká ha dit...

Un desayuno ideal... me gusta el nombre de "pancitos" me sabe a: casero, tierno y rico.
*.* Besikos.

Sofritos y Refritos ha dit...

Buenísimo! te han quedado de vicio!
Besos,
Nasy

Unknown ha dit...

Deliciosos!