divendres, 17 de juny del 2011

Hamburguesa vegetal

Com ja he dit moltes vegades: la carn no m'agrada. Quan a casa fem hamburgueses de vedella, jo en menjo una de vegetal. Sempre les comprem fetes, però l'altre dia vaig pensar que estaria bé fer-les a casa. No tenia molt clar com les faria, no tenia pensat seguir cap recepta. Com que ja n'havia fet de quinoa em semblava que s'havien de fer semblants i em vaig animar.

Els ingredients són ben fàcils de trobar: arròs integral, verdures i tofu. A més, la preparació és fàcil, una mica entretinguda, però fàcil i sana. Si ho acompanyem d'una amanida i pa tenim un sopar complert.

Amb els ingredients que us poso en surten unes divuit hamburgueses petites, us podreu fer una idea de la mida si les compareu amb els tomàquets cherry del darrere. Feien uns cinc centímetres de diàmetre.

Per fer-les vaig agafar l'estri de fer les boles de gelat, però el de tota la vida, el d'acer inoxidable, perquè quedessin totes més o menys de la mateixa mida.

Amb la farina que us poso queden fermes, però no molt compactes, queden meloses de dins i quan les tallem es desfan una mica, però les quantitats les podeu ajustar en funció de les verdures o de la textura que us agradi.

He afegit el botó del Twitter a la barra lateral, us aviso que sóc molt nova amb aquest tema, així que tingueu una mica de paciència amb mi...





Ingredients:
55 g d'arròs integral
Aigua
1 bloc de tofu
1 pastanaga
1/2 pebrot vermell (dels de mida mitjana)
1 ceba
1/2 carabassó
Oli
Sal
Farina de quinoa *
Farina de blat *

* Es pot substituir per la farina que es vulgui.



Preparació:
Per bullir l'arròs integral vaig posar 1 got (55g) d'arròs i 4 d'aigua. Tirar aigua a la sal i deixar que es faci l'arròs. Quan l'aigua s'hagi evaporat gairebé del tot, tancar el foc i esperar que s'acabi d'evaporar del tot. Reservar.

Les verdures es poden tallar petites o bé picar-les, com més agradi.
A una paella amb oli calent, fregir la ceba. Quan comenci a enrossir hi tirar el pebrot i la pastanaga. Tirar el carabassó i salar-ho.El temps dependrà de si es prefereix les verdures cruixents o ben cuites.

Picar el tofu i barrejar amb les verdures, afegir més sal si es vol.

A un bol barrejar l'arròs amb les verdures i el tofu. Afegir quatre cullerades de farina de quinoa* i remenar fins que quedi homogeni.
És millor deixar refredar la pasta totalment per poder treballar-la millor.

Anar agafant porcions i donar forma d'hamburguesa. Es poden preparar totes i llavors fregir-les, així no es desfan. Arrebossar en farina de blat* i fregir en abundant oli calent.

Si es prefereix, es poden preparar amb antelació i guardar-les a la nevera fins que es posin a fregir.

37 comentaris:

Chez Silvia ha dit...

Too el que es vegetal m´encanta!!! es miaaaaa!!!!petons

Judith ha dit...

mira que a mi les vegetals no em fan molt el pes, però la teva es beu tan i tan mona!!! jo les vull tastar!!!!! petonets guapa

Anniki ha dit...

Jo no sóc molt d'hamburgueses vegetals, perquè moltes vegades les carreguen de seitàn i ja està, però aquesta al portar arròs integral em fa molt més el pes!! T'ha quedat molt maca :)

Un petó!

Catieu ha dit...

Que mona!!!! Tan petiteta sembla treta d'un aparador de "montaditos".
Jo precisament faré hamburgueses per dinar però les meves amb carn de vedella. Em sembla que et copiaré la idea de fer-les petitetes, segur que els fa més gràcia.
Petonets

Chez Lola ha dit...

jo tampoc soc de carn... esta genial la recepta! .-) un beset i bon cap de setmana per a tu . Mua!

Heva ha dit...

Yo siempre las preparo en casa, y siempre diferentes, la suerte que tengo es que las comemos todos, en casa entra poco chicha y la que llega es para los niños ¡me gusta mucho el tamaño chiquitito que has hecho! son casi de un bocado. ¡Tu si que haces cosas ricas y bonitas!!!

Unknown ha dit...

El tofu no m'agrada gens, peró si el substitueixo per formtage?? Creus que em sortiria tan cuca com la teva??

Petonets

Gemma ha dit...

A casa també ens fem nosaltres les hamburgueses vegetals. Amb tofu fumat queden boníssimes ;)
I també ens agraden molt fetes amb proteïna de soja deshidratada.
Molt bon truc fer servir l'estri dels gelats, així totes queden iguals. M'apunto el truc pel proper cop ;)

Yves ha dit...

M'agrada! Sembla un Bolet!!! ;-)

Okis, un dia mengem hamburgueses... les vegetals per tu i les de carn per nosaltres!

trifasic de baileys ha dit...

Mai he fet hamburgueses vegetals i crec que ja va sent hora de fer-ne, que la carn que venen avui dia no em fa gràcia!! El tofu no m'acaba d'agradar, almenys les vegades que l'he provat l'he detestat...potser ho canvio per mató o algún formatge suau!! petonetss

Anònim ha dit...

Nena, un dia t'envio al Xavi a dinar que el faries l'home més feliç del món!! jejeje De moment m'apunto aquesta hamburguesa, que segur que ens agrada a tots 2!
Són una monada!!!
Petonets
Sandra

Pilar ha dit...

tu hamburguesa tiene que estar bien rica e irresisitible con esas buenas verduras. La has puesto monísima
Besos

La cuina de l'Eri ha dit...

Has fet una "cucada". Vaja, que jo crec que fins i tot en algú que no li agradin els vegetals se la menjaria encantat! Però unes quantes que si que m'agraden!!! Petons

sole | puragula.wordpress.com ha dit...

¡que ricas hamburguesitas! no sabía que las podías comprar. por acá seguro que hay lugares donde las venden, aunque nunca las he visto, y como siempre mis hamburguesas son caseras, no se me ocurre pensar en comprarlas. eso sí, ¡nunca hice de verduras! las de carne, si son caseras, son bastante ricas. cuenta pendiente hacer las de verduras.
¡buen finde, hermosa!

SILVIA ha dit...

Bona pensada! Jo ja fa un temps que he començat a consumir hamburgueses vegetals, però les compro a una botiga de menjar ecològic-herboristeria que hi ha al poble. No havia pensat mai de fer-les. Tot és posar-m'hi.
Petons

Cristina ha dit...

Doncs jo sóc de carn i això de les hamburgueses de verdura no em diuen res, però aquesta té molt bona pinta i no li faria un lleig!

Lucia ha dit...

Jo en faig cada dos per tres, sempre diferents segons el que hi ha per la nevera, i en procur tenir sempre de congelades.
De lo que no en faig mai es de carn ;)
M'ha agradat molt veure la teva!

Joaquina ha dit...

Una hamburguesa vegetal, que hem faria embogir,m´encanten. Una presentació molt "cuca". petons,

Miquel ha dit...

soy hombre todo terreno y esa delicia tambien me gusta y me la como sin ningun problema y ademas mi cuerpo me lo agradecera je,je
bon capa de setmana
peto
miquel

Montse de Sants ha dit...

A casa fem hamburgueses vegetals pels nens, però evitant tot tipus de proteïna inclosa la vegetal de soja, tofu i seitan. Li diem hamburguesa per la forma i les fem de carbassa, amb una mica de cansalada i verdures, de carabassó, de moniato... La idea de fer servir la cullera de gelats genial! Jo provaré de fer-la per acabar un tofu que no sé com menjar...Petonets.

Maricruz ha dit...

No soy vegetariana, pero tampoco soy una gran fan de la carne y cada vez que puedo me gusta hacer cosas de este tipo, hamburgesas, lasagnas de verduras, etc.

Núria ha dit...

Una opció diferent per a vegetarians i no vegetarians...m'agrada molt.
petons

Mayte ha dit...

A mi me gustan las vegetarianas, las de pollo, pescado, en fin me gusta lo "picado" y en hamburguesa mucho mejor que mejor!!

Están preciosas niña...la foto es para dar bocados y adiós tus delicias...me encantan!!

Muchos besiños y lo del twitter...yo lo alucino, soy "ermitaña cibernetica"... :/

Bon Tiberi ha dit...

Definitivament estic perdent facultats! Un poc més i em perdo aquesta cucada d'hamburguesa!!
Ara a la meva moni-llista particular he d'afegir el tofú!!
Això d'utilitzar el "catxarro" dels gelats m'ha agradat molt. Moniidea apuntada!
Petons guapaaa!!

Rosilet {Sugg-r} ha dit...

Aunque las como de carne, sin duda prefiero de vegetales...me apunto tu receta :)
Besitos!

Silvia ha dit...

Estas recetas son realmete interesantes,para mi,hace tiempo que le di un giro a mi alimentación,aunque tenga que cocinar para mi sola....no soporto las hamburguesas,ni las mías,pero esta apuesta es deliciosa y atractiva....me la quedo.
Mil gracias,es un bocata de disose,a mi gusto!

fresaypimienta ha dit...

A mi tampoco me gusta mucho la carne, así que esta hamburguesa vegetal me parece ideal, tendré que probarla!!!! te ha quedado monísima!!!muchos besos

ISABEL ha dit...

Ja ting recepte per quan vingui l'Eva, no vol menjar carn ni peix.
L'encantarà.
Petons

Alfons ha dit...

Tant de bo les grans hamburgueseries tinguessin aquest tipus de receptes ... serien addictives!
una abraçada

Cook me tender ha dit...

Em flipa la teva hamburguesa!!! Que bé!! a més tot just l´altre dia llegía no se on que les hamburgueses aquestes vegetals que comprem tenen una historia afegida que no les fa tan sanes, i no em preguntis el que perque no m´enrecordo! ^.^ En definitiva que m´agrada molt i que la penso fer!!! Gracies!!!!! ah!! I continua fent versions!!! ^.^

Lídia ha dit...

ohh kina cucada!! a mi també m'agraden molt les hamburgeses vegetals!!

muakis

Ana-Experimento en la cocina ha dit...

Me encanta esta hamburguesa, te ha quedado genial y seguro que más sana que las compradas.
Qué tontería, me acabo de dar cuenta que no era seguidora tuya... Yo todos los días viniendo de visita y se me había olvidado hacerme. Ya estoy aquí, ahora oficialmente, jajaja.
Besos

Isabel ha dit...

Acabo de leer ahora tu comentario en la coca de San Juan.
Podéis usar mi escrito sin problemas, yo encantada.
Ya estoy esperando el siguiente reto! sois mucho más interesantes que otros retos que andan por ahí.
Y eso que me cuesta entender lo que escribís... pero a este paso, gracias a Judith que me lo traduce todo, voy a acabar hablando catalán!!
;-)

Alba ha dit...

Què bona!! Jo de tant en tant compro hamburgueses vegetals però trobo que piquen força de preu. No havia pensat que les pogués fer jo, agafo la teva recepta!!
El tofu el compres tou o dur¿

molts petons bonica!!

LILE ha dit...

Ei!!! S'ha m'havia escapat aquesta meravella. A casa ens agrada la carn peró mengem moltes hambuurgueses de tofu, així que prenc nota.
Un petónet,
Esther

Unknown ha dit...

M'agrada molt aquesta proposta, es sana i moderna!
Per cert, vaig aprovar el examen de català, ara em toca estudiar molt perquè el nivell C ha de ser difícil i pas flexible, així doncs, no podré fer cap falta! Quina por jajajaja (Ara ho faig bé però dubto molt) poc a poc!
Petonssss

Luisa Morón ha dit...

te ha quedado genial. Estos bocadillos vegetales me gustan mucho. Bss