Aquest mes els nois de La Recepta del 15 ens han proposat cuinar els moniatos. Quan era petita no podien faltar mai a la castanyada, sempre hem sigut de mantenir les nostres tradicions, per això aquell dia sempre teníem panellets, castanyes i moniatos. Era l’únic dia de l’any que en menjàvem, si més no l'única època -ja que suposo que algun que altre dia deuríem repetir-.
El record que tinc és de moniatos blancs, no eren tan dolços com els vermells, però amb els panellets quedava compensat, i de sobres. Després vam descobrir els vermells.
Durant una època podies triar el color i ara només en veig de vermells. Vosaltres també?
No és un ingredient que faci servir molt, però amb la recopilació que faran segur que descobriré molts plats que m’agradaran.
La primera idea va ser fer un plat dolç però a casa són més de salat i, finalment, em vaig decidir per fer un pa. La recepta original es fa amb patata, ja que l’he tret d’un llibre amb receptes irlandeses -allí aquest ingredient té moltíssimes receptes-.
Li podeu donar la forma que us agradi, com veureu l’Aina va fer formes diferents, però amb el formatge desfet semblen bastant iguals.
Es pot menjar tebi, fred per acompanyar un àpat o torrat acompanyat de mantega per un esmorzar.
El record que tinc és de moniatos blancs, no eren tan dolços com els vermells, però amb els panellets quedava compensat, i de sobres. Després vam descobrir els vermells.
Durant una època podies triar el color i ara només en veig de vermells. Vosaltres també?
No és un ingredient que faci servir molt, però amb la recopilació que faran segur que descobriré molts plats que m’agradaran.
La primera idea va ser fer un plat dolç però a casa són més de salat i, finalment, em vaig decidir per fer un pa. La recepta original es fa amb patata, ja que l’he tret d’un llibre amb receptes irlandeses -allí aquest ingredient té moltíssimes receptes-.
Li podeu donar la forma que us agradi, com veureu l’Aina va fer formes diferents, però amb el formatge desfet semblen bastant iguals.
Es pot menjar tebi, fred per acompanyar un àpat o torrat acompanyat de mantega per un esmorzar.
Ingredients:
375 g de farina de força
250 g de puré de moniato
30 g de mantega fosa
200 ml de llet
1 cullereta de postres de sal
125 g de formatge ratllat
1 mica de llet per pintar el pa
375 g de farina de força
250 g de puré de moniato
30 g de mantega fosa
200 ml de llet
1 cullereta de postres de sal
125 g de formatge ratllat
1 mica de llet per pintar el pa
Flor de sal amb Merlot (opcional)
Preparació:
Escalfar el forn a 200º. Tamisar la farina, afegir el puré de moniato, ja fred. Afegir la sal, la llet i la mantega i barrejar.
Passar a una superfície enfarinada i treballar la massa uns minuts.
Donar la forma que es vulgui.
Pintar els panets amb llet i tirar el formatge ratllat.
Deixar al forn fins que estiguin fets (quan gireu el pa i piqueu la base ha de sonar buit).
Hi podeu afegir una mica de flor de sal, abans de menjar, si us agrada més salat.
50 comentaris:
Una aportación delicosa.... que no está bueno con el pan???
Besos.
M'agrada molt aquesta proposta de pa de moniato. És d'aquells pans que pots fer amb dol i salat i queden igual de bé.
Olé, olé, olé!!
Visca la nostra Moni panarra!!
Quins panets més originals que has fet!! Definitivament, mai, mai podré fer totes les receptes pendents!!
M'encanta la flor de sal!! ;DDDD
Petonsss!!
Mónica, vengo pitando con el jamón. Ese pan no merece menos, tiene que estar buenísimo.
Feliz día
Besos
Ostres, crec que aquesta és la proposta més original de totes! Ha de quedar molt bo i molt sorprenent! M'encanten toootes les receptes amb moniato :)
No havia vist mai pa de moniato!! m'encanta! molt original! quantes coses es poden fer amb moniatos oi??!! jaja petons
Què bo Mònica!! Amb el formatge gratinat per sobre, nyaaam!I la flor de sal amb merlot m'ha semblat molt original!
Doncs jo no havia vist mai un moniato blanc fins fa dues setmanes! i l'he fet servir per avui juntament amb el taronja.
Molts petonets bonica!
Quina passada Moni! T'ha quedat un pa espectacular, ets la millor!! Així m'agrada que vagis practicant, eh? jijiji La flor de sal ha de ser meva algun dia, nyam!!
Moltes gràcies per participar carinyet!
Petonets!!
Sandra
Quins panets més bons!! Tenen una pinta més bona...
Petons
Per mi tebi, que m'ecanta el pa acabadet de fer....i amb aquest sabor segur que em xifla!
Molts petonets
Donc jo m´els imagino amb formatges!! no saps com m´agrada barrejar dolç i salat!!! em semblan deliciosos! Petons i bon cds
Jo al igual que tu tampoc és un ingredient que utilitzi molt, però estic descobrint moltes receptes.
Aquest pa mateix em sembla molt original i té una pinta molt bona!
Petons
OH! creus que si això ho fico a la panifacodira faré quelcom comestible?
T'ho explicaré!
Una delícia de pa. Amb ael formatget ha d'estar de vici... M'agrada molt la idea.
Moltíssimes gràcies per participar bonica.
Petonets!ª
Que original y que sabrosos debe estar este pan de boniato, tomo nota de tu receta! besos
Pa de moniato, quina idea!!
Enhorabona Mònica, ha d'estar bo per força!
Vaig descobrir fa poc el teu blog i m'estic fent una passejada ;-)
Petonets++
ostres! tu fent pa??? però sinó t'agrada, jajajajajajjaja. Tenen una pina boníssima, i han quedat molt macos!!! sort de la meva princess!!! petonets
pa de boniato pues te ha quedado estupendo y con el toque del queso la flo de sal,divino pan
peto
m'encanten els pans de gustos...que bo que ha de ser aquest!!
muakis
Veritablement aquest repte ens ha fet treballar força la imaginació... un pa de moniato, veus, jo he fet coques, però pa no hi havia pensat.. Molt gustós i saludable... Ara toca gaudir-lo. Petons,
Aquesta combinació amb formatge deu ser una delicía.
Quan he vist la foto, pensava que era pasta de full i nooooooooo, és pà. Bonísim segur!!
Un petonet
¿Pan con boniato? Qué delicia.
Yo quiero uno. La próxima vez, mandadme uno para aquí, por favor.
Besos
No havia vist mai uns panets així. Tenen una pinta fantàstica i molt bonics. És que el moniato és tan bo i té tantes possibilitats... M'encanten les receptes que esteu fent els del 15. Besets.
El pa es una massa que admet molts sabors. Llàstima que a casa no som massa fans del moniato, perquè tenen un aspecte molt bo.
Per cert, sí que sóc d'Osona (de tota la vida), però ara sóc al Vallès Oriental. No sóc massa lluny. Tot i fer alguns anys que ja no hi resideixo, m'han quedat molts "tics". Les arrels no es perden mai. Quin orgull.
Una abraçada!
Jo no he vist mai els moniatos blancs,a casa sempre hem fet servir els vermells. Fantàstic aquest pa de moniato, avui estic al·lucinada amb tot el que es pot feramb aquest tubercle.
No m'estranya que t'hagin quedat tan bé amb l'ajundanta que tens. Felicitats a les dues!!! A més avui és el dia mundial del pa. Més encertat impossible. Ja li proposaré jo a la meva d'ajudanta que el preparem. Amb el formatget ha de ser deliciós!!!
Petonets guapíssimes
Malgrat que vaig fer molts mes receptes catalanes que madrilenyes (que és d'on soc), encara em manquen moltes ingredients i preparacións... A veure si aquest any faig uns panellets, que al meu Barbas l'encanten... I em queda pendent el moniato... Un petonàs.
mmm estic descobrint moltíssimes possibilitats culinàries en base als moniatos, jeje.
Però és que estan tan i tan bons al forna amb una mica de sal... que costarà molt que m'animi a provar-los d'una altra manera.
Curiós lo dels dos tipus, jo només coneixia el vermell, be, per mi tota la vida ha estat taronja, jajaja, per el color que te un cop fet, però és veritat que cru és més aviat vermell ;).
Petonets!!
Pues el blanco es el que conocí desde siempre, en mi país con tonos verdes...el rojo lo descubrí en Europa...aunque aquí en Mallorca encuentro los dos y uso más el blanco.
Por cierto, te queda algún panecillo de esos tan divinos?!?!?1!
Aquestes convocatories fan alucinar.
Aqui estem els blocaires, per donar idees de com fer servir uns ingredients, quasi oblidats.
Una molt bona proposta.
Petons
Quin goig q fa aquest pa.... quines receptes más bones es veuen per la red.
Petons
Quins pans més xulos!!
Bona cuina
Voto per torrar-lo i menjar-me'l amb mantega per esmorzar!! Té una pinta boníssima :)
La veritat és que jo crec que només menjo moniato el dia de la castanyada... jaja
Un petonet!
Pan de boniato??? pues tiene una pinta escandalosa!!! tendré que atreverme con el!
Por cierto, te pasas por "I CONCURSO DE RECETAS SEDA DE ZANAHORIA"? el premio para el ganador es muyyyyy suculento
http://sedadezanahoria.blogspot.com/2011/10/i-concurso-de-recetas-seda-de-zanahoria.html
Besos, Cris.
Todo lo que lleva boniato me gusta a morir( es una expresión tonta) te ha quedao fantástico,.
Besos
Doncs jo els moniatos blancs els he descobert recentment! i encara no els he pogut tastar!!
un pa ben curiós!!
petonets
Oh! Amb el que m'agrada el moniato, aquest pa l'hauré de provar!!
Petons!
Quins panets més bons i fàcils de fer! Me'ls imaginos combinats amb pernil, un trosset de fuet o formatge de cabra... Una recepta ben original Mònica! Petonets!!
Por aquí no hay tradición de cocinar boniato pero me pienso estudiar la recopilación que harán con vuestras recetas y así me decido y lo pruebo, de momento la tuya me ha encantado. Aaaaa y los panellets, en casa se comen en navidad y los llamamos empiñonados aunque no se si serán iguales, ya me contarás tu receta para hacerlos, yo los he preparado alguna vez en casa y nos han encantado.
Besitos
unos panecillos muy originales. El boniato solo lo he probado asado. Bss
Uns panets molt bonics i segur que deliciosos! Amb el formatge torradet han d'estar de mort!
Jo tampoc he vist moniatos blancs per Badalona...
Petonets!
Anna
A mí me encanta el boniato, tanto el blanco como el naranja. Aunque en Cuba sólo pude ver los blancos, el naranja lo he visto aquí en Europa. En España (Madrid) recuerdo haber visto los dos tipos de boniatos en mercados bien surtidos.
Deliciosos estos panecillos. Nunca he comido pan de boniato, no me imagino su sabor.
Besos.
Nena, te ha quedado un pan tan bonito!!! Yo así tal cual tu foto la cuelgo...directo, hermosa :D
Besotes.
Pa de moniato???? que original!!! Ets una crack! :)
Petunets,
Eva.
Monica,
Que apresentacion mas bonita... Se quedaran con un aspecto fantastico. Gracias por compartilhar la receta : )
Besitos
Me parece muy muy original y me encanta como te ha quedado. Un beso
Me apunto tu receta la tengo pendiente.
Quina recepta més sorprendent,m'encanta i crec que es molt bona idea cuinar amb moniatos,a casa m'hos encantan i els sembrem.
Un petonet molt gros preciosa.
Los hice anoche, han salido buenísimos! Yo el boniato hasta que me vine a Barcelona sólo lo comía en guisos (la "brossa" ilicitana lo lleva), y aquí casi siempre lo he comido asado, en rodajas con un poquito de canela (y azúcar de caña si somos golosos) está muy rico. Gracias por la receta!
Publica un comentari a l'entrada