Aquesta vegada, al Memòries d’una cuinera, us proposàvem cuinar carquinyolis. No sé vosaltres, però a mi em recorden la meva època d'infantesa, potser perquè eren més fàcils de trobar que ara. Amb això no vull dir que no es puguin comprar carquinyolis, però sí que és cert que abans era més habitual trobar-los a les postres dels restaurants.
La meva primera idea era fer carquinyolis de xocolata blanca i fruits vermells, però quan ho vaig dir a casa - amb aquesta família tan dolça que tinc-, em van mirar estrany. El Jordi feia pocs dies que havia menjat ous amb parmesà i tòfona i, aleshores, va dir que estaria bé fer els carquinyolis amb aquests ingredients. I com no volia menjar-me una carretada de carquinyolis dolços jo tota sola... doncs li vaig fer cas.
La meva primera idea era fer carquinyolis de xocolata blanca i fruits vermells, però quan ho vaig dir a casa - amb aquesta família tan dolça que tinc-, em van mirar estrany. El Jordi feia pocs dies que havia menjat ous amb parmesà i tòfona i, aleshores, va dir que estaria bé fer els carquinyolis amb aquests ingredients. I com no volia menjar-me una carretada de carquinyolis dolços jo tota sola... doncs li vaig fer cas.
Aquests són de la segona fornada. A la primera em vaig deixar el llevat i van quedar una mica més atapeïts.
Ja que els carquinyolis tradicionals estan fets amb ametlles, vaig voler que també els meus en tinguessin. Vaig substituir una part de la farina per ametlla en pols.
Com sempre, moltíssimes gràcies als qui participeu a Memòries d'una cuinera, ens veiem el dia 1 amb el recull de receptes!
Ja que els carquinyolis tradicionals estan fets amb ametlles, vaig voler que també els meus en tinguessin. Vaig substituir una part de la farina per ametlla en pols.
Com sempre, moltíssimes gràcies als qui participeu a Memòries d'una cuinera, ens veiem el dia 1 amb el recull de receptes!
Ingredients:
175 g de farina
75 g d’ametlla en pols
60 g de parmesà en pols
Sal
2 ous
30 ml d’oli d’oliva
1 c.p.llevat
Tòfona
Preparació:
Escalfar el forn a 180º.
Barrejar a un bol la farina, l’ametlla i el parmesà i el llevat. Afegir la sal, la tòfona ratllada. Afegir els ous, remenar, i afegir l’oli d’oliva.
Donar forma de barreta amb les mans i posar al forn fins que quedi rossejat. Retirar del forn i tallar amb un ganivet, tornar al forn fins que estigui torrat.
Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta.
34 comentaris:
hummmmm!!!
Ja m'havia passat pel fer-los salats, però al final els faré tradicionals!
Aquesta proposta salada a mi em fa la boca aigua!!!
M'agraden Mònica! a veure si m'animo, que ja li vaig dir a ta germana que no n'he menjat mai!! ¿Em deixes canviar la tófona per orenga? es que no se que em pasa amb la tófona que no m'acabe de fer el pes...
ole tu!!! quina combinació més bona, una gran idea del meu cunyat!!!!! ;)
Que trampats que sou!!! Jo ja ho deixo corre, em conformo mirant totes les vostres receptes i alguns dia cauran, segur!
Els vostres han de ser ben bons, una bona combinació, dolç i salat.
Petons, guapa!
Però que combinació més bona i original :o)
No els he preparar mai a casa però amb totes les receptes que sortiran del repte segur que em llançaré aviat.
Ja tornem a tenir internet, desprès de 2 mesos molt llargs... això ens passa per marxar-nos a Itàlia!
Petonets,
Palmira
Ja sabia jo que això passaria...
m'agradem mes els teus que els meus... quina pena...
Petonets.
Mónica una pinta super rica. Me gusta esta receta. Bss
Moni, esto es una super delicia, a mi me fascinan, pero tengo que medirme al hacerlos...porque la última vez que los hice casi me los termine yo solita!!
Un beso enorme :D
Molt originals!! Jo és llegir parmesà i segur que m'agrada. Bé, a mi i a tota la familia. Una proposta de ben segur deliciosa...
Petonets guapa
Pero que ricos ¡me apunto! y si los haces dulces, tu no te preocupes que yo voy a ayudarte con ellos jijiji
Un besote
Que combinacion mas rica..Besitos
Dons saladets també han d'estar boníssims!provarem!
Jo també sóc més de salat... I aquests carquinyolis son ideals per un bon aperitiu! Petons
T'he de confessar que jo hagués preferit xocolata blanca i fruits vermells, jo ja hagués ajudat a menjar-los!!! Però n'estic segura que aquests segur que són ben bons!!!
Petonets
con esa mezcla a la fuerza tienen que estar ricos. Un aperitivo bien rico
Besos
Una mezcla exquisita. Nunca los he probado es salado, pero me han entrado ganas de probar, ya sabes que el parmesano no lo como pero algo se me ocurrirá. El mezclar con harina de almendras ha sido una buena idea. Un besito
Tenen una pinta excel·lent! No n'he menjat mai de salats. Han d'estar superbons. Demà pel matí posaré els meus. Espero que us agradin.
Nani
A veure, primer de tot: felicita al Jordi per aquesta gran idea (es nota que tot el que porti tòfona em roba el cor??)... i felicitats a la super cuinera per portar-ho a la pràctica! M'encanten nena!!!
Moooooolts petonets carinyo
Sandra
carai!! de luxe aquests carquinyolis!! una idea molt original i bonissima sens dubte!! petons
Gràcies per aquesta recepta, Mònica. De ben segur que tindreu èxit! Jo no sé si tindre temps a fer els meus, però segur que n'aprenc dels vostres! Petonet
Uau, uns carquinyolis super originals! No imagino el gust que fan... m'has deixat mol intrigada ;)
Tot i que amb xocolata blanca també han de quedar molt bons, eh? je je je...
Jo com la Lidia, mhagués encantat la xocolata blanca, però aquests també tenen molt bona pinta!
Nena, aixó ja es un altre cosa!!!!! Quina pinta i quina bona combinació!!!
A mi no m'agraden els carquinyolis, però aquests me'ls guardo!
És veritat que de petita en menjava més cara, però el meu aper encara quan va algun lloc em porta carquinyolis!!
Jo també n'he fet de parmesà, però amb tomàquet! a viam si pengem la recepta avui que ja fa dies que s'han acabat!!
petonets
Mai els he menjat salats. Pero el parmesà esta molt bo aixi que segur q aquests carquinyolis estan de mort.
Un petonet
Puff! Con trufa!!! Qué bueno. Te juro que lo voy a repetir. Un recetón. Gracias.
Que bons! Impressionants, mai els havíem vist de parmesà amb tòfona, segur que estaven boníssims!
Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem unes postres o berenar de fruita, un flam de coco. Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
www.esfruita.com/assessorem/flam-de-coc
Si que em coincidit...però,....el teu toc chic de tofona em guanya eh!!!!ja ja!!!Muaks
Sempre n'he menjat dolços però la veritat es que la teva versió salada m'agrada, el tco de la tòfona es de luxe.
Petonets
mmm m'encanta la combinació d'ingredients, la tòfona em perd i barrejadeta amb el gust del parmesà ha d'estar deliciós.
Res, faré l'últim intent aquesta nit, que els primers no es podien ni tallar de lo durs que van quedar xD.
Molts petonets!!
Els tinc que probar, salats...que bons.
Petons
Monica una combinacion expectacular ricos y aromaticos
bon cap de setmana
peto
Per a mi -que soc de fora- els carquinyolis son els grans desconeguts, malgrat que el titol d'aquesta entrada em fa sal·livar. Un petonàs.
Carquinyolis salats. Hummmmmmm
Petonets
Publica un comentari a l'entrada