Els nois d'El taller de cuina estan d’aniversari i ens han proposat preparar una recepta d'un viatge per celebrar-ho. L’any passat vam fer uns canelons de maduixes, tipus crepes, per recordar un viatge a França. Aquest any toca Londres i un fish pie.
Si amb la recepta viatgera de l’any passat us deia que era un viatge a Eurodisney que vam fer amb l’Aina i que era sorpresa, el de Londres també ho va ser. Vam acompanyar el Lluc a escola, ell es va quedar amb la família bolet i, quan va arribar el moment d’acompanyar a l’Aina, li vam dir que no anava a escola, que anava a casa. Quan va arribar tenia una samarreta a sobre el llit que deia Lones, ella de petita ho deia així. Li vam dir que agafàvem un avió i marxàvem a Londres. Mare meva quina plorera! Fins i tot ara que estic escrivint el post se’m neguen els ulls.
Us he de dir que no vaig menjar cap fish pie, però ara m’ha semblat una bona oportunitat per fer-ho i us he de dir que no serà l'última vegada. Trobo que és una recepta que admet tantes variacions com ens permeti la imaginació, amb verdures, proteïnes vegetals, carn, pollastre... El que ens vingui de gust.
Si amb la recepta viatgera de l’any passat us deia que era un viatge a Eurodisney que vam fer amb l’Aina i que era sorpresa, el de Londres també ho va ser. Vam acompanyar el Lluc a escola, ell es va quedar amb la família bolet i, quan va arribar el moment d’acompanyar a l’Aina, li vam dir que no anava a escola, que anava a casa. Quan va arribar tenia una samarreta a sobre el llit que deia Lones, ella de petita ho deia així. Li vam dir que agafàvem un avió i marxàvem a Londres. Mare meva quina plorera! Fins i tot ara que estic escrivint el post se’m neguen els ulls.
Us he de dir que no vaig menjar cap fish pie, però ara m’ha semblat una bona oportunitat per fer-ho i us he de dir que no serà l'última vegada. Trobo que és una recepta que admet tantes variacions com ens permeti la imaginació, amb verdures, proteïnes vegetals, carn, pollastre... El que ens vingui de gust.
Ingredients:
Per persona:1 tros de morro de bacallà dessalat
1 patata mitjana
1 ceba petita
Nata*
Mongeta verda
Bròquil
Vi blanc
Sal
Oli d’oliva
Anet
*La nostra era vegetal, 18% mg. Si preferiu
podeu fer servir llet.
Preparació:
Preparar les verdures i coure-les al vapor.
Reservar.
Posar a bullir la patata, amb pell. Quan
estigui feta traiem la pell i la xafem amb una forquilla. Afegim nata, unes 3-4
cullerades soperes, i remenem.
Posar a bullir aigua en un cassó. Quan l’aigua
bulli apagar el foc i posar el tros de bacallà.
A una paella fregim la ceba tallada a mitges
llunes. Quan comenci a agafar color hi afegim el bacallà tallat a trossos i
sense pell. Afegir la verdura, la sal i l’anet. Hi tirem vi blanc, deixem dos
minuts. Afegir nata al gust i deixar dos minuts més.
A la font que ha d’anar al forn, hi posem la
preparació anterior i ho cobrim amb el puré de patata. Enfornar fins que el
puré agafi color daurat.
34 comentaris:
Quina preciositat de fish and pie... una tria fantàstic a de Londres.
tiene muy buena pinta, he ido varias veces a Londres y nunca lo he probado. Bss
Els anglesos són els reis dels pies salats, oi? Normalment els fan de carn però aquesta versió amb peix encara m'agrada més. Ha de ser ben bona!
Quina història més bonica! Els pies són boníssims però no hem provat mai el de peix, l'haurem de provar perquè fa una pinta deliciosa!
Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem uns canelons d'espinacs! Ja podeu entrar-hi i dir-hi la vosta! www.esfruita.com/assessorem/canelons-despinacs/
ESfruita
Quina ganaaa!! que encara no he dinat! i amb aquesta presentació queda de luxe!
que bo!
petonets**
Quina srpresa per l'aina no?, un detall preciós ;)
Aquest fish and pie no le provat mai però aquesta cassoleta fa venir una falera.....
Nunca lo he probado pero si que es un plato muy versátil y rico para los niños. Y así en raciones individuales perfecto. Un besote
Que buena pinta!!
Qué bo aquest pastisset de peix, en verisó individual encara m'agrada molt més!!
Petonets
Ostres, no jo ser si seria capaç de mantenir una sorpresa així fins al final, quan alguna cosa m'il·lusiona no em puc aguantar i em surt tot per la boca, jeje. Londres és preciòs, en tinc un molt bon record, encara que va ser un viatge llampec. Hi hauré de tornar, hi han moltes coses que em van quedar pendents, i als meus patufets segur que l'idea els hi semblarà genial. De moment ens espera París!
Ha de ser ben bo aquest pie!!! N'anoto la recepta, que aquest any a la nostra cuina sembla que hi suvinteja molt més el salat que els anys anteriors.
Petons, bonica! i gràcies per compartir les vostres històries.
todavia no he hecho un pie, pero esta combinacion tuya de pescado tiene que estar muy buena tambien,como bien dices, admite lo que te guste
y la presentacion muy chula asi en individual
peto
Ummm! quina pinta!!! quina llàstima no menjar un Pie a Lones!!!! nena si el trobes bo està d´escàndol, jo un día el menjo...estic enamorada d´aquesta ciutat! Petó!
Quina sorpresa eh!!quan vaig estar a Londres no recorde haver-los provat, aixi que l´haurem de fer.
Ai Moni, que ploro jo i tot! jajajaja Què mona l'Aina, té uns papis genials que la sorprenen amb super viatges... jo també vuuuuull!!
Aquest fish pie ha d'estar boníssim, i amb aquesta cassoleta queda molt i molt bé! :)
Petonets carinyo
Sandra
Me gustan a rabiar este tipo de pasteles y como bien dices si es que admite todo lo que le quieras poner. Me gusta!
OOhh m'encanta de peix...no en veig gaires, i a sobre de bacallà!!! me lo llevo!!! jejej petons
Mira que no esperar-nos per sopar... amb bacallà ha de ser boníssim!!!! quina sort l'Aina!!! la propera vegada em podeu preparar un viatge sorpresa a mi!
Moltes gràcies per participar guapa!
petonets
Con ese pure te ha quedado genial..Besitos
quina bona pinta!!! diria que no l'he tastat mai, o si??? per cert, quan torneu a marxar i així ens quedem el LLuc???? ;P
Mai havia sentit això del fish and no sè què... Sempre s'aprenen coses noves! M'agrada molt la foto!
¿me adoptas? pero yo quiero sorpresas como Aina ;P
Creo que con quitarle el pescado ya me va bien. Un besote!!!
Londres... quina gran ciutat!! Crec que hi ha pocs llocs on aniria a viure perque Barcelona m'encanta, pero un d'aquests llocs es Londres. El fish pie, una delicia! Molts petons
Una historia preciosa...una receta que quita el aliento, me fascina!
Besos.
Una ciutat preciosa per una recepta viatgera deliciosa :o)
Molta sort i encara em recordo dels canalons de maduixes !!!
Petonets,
Palmira
Una recepta ben bona!
Anar a Londres sempre és novetat, vagis tantes vegades com vulguis, i si a més és de sorpresa imagina't!
Un bon record amb aquesta recepta.
Nani
Una manera rica de garantizar que se come pescado y verdura... y sentirse cosmopolita, todo en uno... Bonito emplatado. Un besote.
Mónica, una recepta molt bona, jo l'he testat de carn, però m'ha agradat més la història del regal de l'Aina.
Un petonet
Quin regal més bonic.No he estat mai a Londres. I mira que m´han dit que m´hi apropi...La recepta es veu deliciosa. M´agrada el gratinat que li'n posen.
No he tastat mai aquest pastís de peix però segur que el faré seguint la teva recepta, m'ha encantat.
Petons
a l'Elvira, la meva companya li tenen el cor robat aquestes cassoletes ... aixi es que amb una recepta com aquesta crec que fare el ple!!
El Lobatón m'ha dit: què és això de no comentar a la consogra??
I clar, aquí em tens.
Aiiiiiiiiiiiiiiii, m'encanten aquestes cassoletes!!!!!!!!!!! Cada vegada que en veig una a una tenda surto de la tenda amb les dentetes llargues...són tan cuques!!!
Fish pie no n'he menjat mai. Fish and chips sí que en vaig menjar i no em va emocionar gaire...crec que el lloc era un poc cutre i per això no em va acabar d'agradar molt.
Però aquestes cassoletes són una altra història!!! Dius que me n'envies una lupiterament??
Petons!
No n'he menjat mai però m'agrada la idea
No els he tastat mai!!! I mira que ha de ser bo.... Amb la cassoleta t'ha quedat moníssim!!!
Petonets guapa
Publica un comentari a l'entrada