divendres, 16 de novembre del 2012

Crema de pastanaga groga i nyàmeres amb bolets

Quan vaig a comprar hi ha aliments que em criden l’atenció perquè no els he vist abans -i naturalment no els he tastat mai-. Això és el que em va passar l’altre dia: tenia al davant pastanagues liles, grogues, nyàmeres (topinambur) i naps violetes i no m’hi vaig poder resistir.

Ara que vénen de gust coses calentes va bé tenir idees diferents per a preparar cremes, aquesta no porta formatge i queda un gust suau i una textura cremosa, però si ho preferiu n’hi podeu afegir. O d'altra banda podeu afegir-hi nata, al vostre gust.

Amb aquesta recepta participo a La Recepta del 15, segur que hi haurà receptes sorprenents.


 
 

Ingredients:
300 g de pastanaga groga*
120 g de nyàmeres*
1 ceba mitjana*
1 patata mitjana*
800 ml d’aigua (o brou)
Sal*
Oli d’oliva*
Portobellos (o els bolets que més us agradin)
Julivert
Alls*
Sal Maldon

*Eco

Preparació:
A la cassola, on es farà el puré, posar un rajolí d’oli i fregir la ceba tallada prima fins que comenci a agafar color. Afegir la pastanaga, les nyàmeres i les patates pelades i tallades, salar i deixar uns tres minuts a foc fort. Afegir l’aigua –o el brou– i deixar fins que quedin les verdures fetes -uns vint-i-cinc minuts aproximadament-.
Fer-ne puré i reservar.
Posar un raig d’oli a la paella i fregir els alls tallats, afegir els portobellos i quan quedin rossejats, afegir les fulles de julivert i deixar-ho dos minuts.
Emplatar amb el puré i acabar amb els bolets i una mica de l’oli de fregir-los. Posar la sal Maldon a sobre els bolets.

33 comentaris:

Yves ha dit...

Ostres! m'ha encantat la foto! Vénen ganes de posar-se a dins de casa, veure les finestres entelades, sentir l'escalfor de la llar i menjar-s'ho... clar que no sóc massa de cremes, però... m'ho menjaria encantat!

Lídia ha dit...

A mi les cremes em tornen boja i segur que aquesta no em decepcionaria...!!

petonets

Cinta ha dit...

Quina pinta, i que interessants aquests nous ingredients! una abraçada!

Tapa't de tapes ha dit...

Oh, mònica! Doncs tempta molt aquesta cremeta que has fet. Jo no he cuinat mai amb nyameres... i això de les pastanagues grogues no ho conec pas! Bona aportació al 15!

Heva ha dit...

Malvada!!! ya sabes que yo por aquí no puedo encontrar esas cosas tan especiales ¡quiero!!!!
Feliz fin de semana :)

fresaypimienta ha dit...

Que buena debe estar esta cremita! nunca he visto en el mercado zanahorias amarillas, las buscaré en la Boquería ;) un beso

La Cuina Violeta ha dit...

Els del 15 estaran contents amb aquesta proposta: original i bona.
Bon cap de setmana,
Nani

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Tinc ganes de tornar a comprar nyàmeres, quan les vam provar ens van xiflar! Aquesta cremeta ha d'estar d'autèntic luxe i presentada en aquesta cassoleta queda moníssima! jajaja
Moltes gràcies per participar carinyo!
Petonets
Sandra

Unknown ha dit...

Quina crema més maca, i curiosa! deu quedar deliciosa.

Lucia ha dit...

Ostres! els topinamburs es diuen nyámeres!! gràcies Mònica! fa estona que no en vaig a cap mercat.

Roser ha dit...

Quins ingredients tan nous per mi, no els havia vist mai. Té una pinta fantàstica! Petons

Ernestina Causse ha dit...

Ideal para esta fecha! Un beso

Palmira POM ha dit...

Una crema deliciosa i ben calenteta amb ingredients originals com m'agrada tant!
Petonets,
Palmira

rhuandsam ha dit...

Què bo i què original! jo vaig descobrir les nyàmeres gràcies al meu sogre però no l'he introduït gaire a la cuina, m'agrada aquesta proposta!

El cullerot Festuc ha dit...

Ostres, doncs jo tampoc he provat mai les pastanagues grogues (ni liles) ni les nyamares...xo aquesta crema té una pinta fantàstica! La foto és genial!!!
Petunets,
Eva.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Jo tampoc, ni tan sols sabia que hi hagués pastanagues grogues, però veient la teva foto ha de ser deliciosa. Aquesta l´he de fer :))
Petonets

Fórmules Culinàries ha dit...

No calq ue et digui que no sé que són les nyameres, però amb els teus plats sempre aprenem ingredients nous!
La foto t'ha quedat molt maca!!
ptns!!

Rosa Ballerina ha dit...

mmm pastanaga groga, qué curiós!!! M'ha picat la curiositat i he investigat una mica amb el google i es veu que n'hi ha de molt colors i que l'original no era taronja, ara clar fins que no en trobi la compri i la tasti no pararé jajaja.
La recepta genial, te una pinta boníssima i és lleugereta així que la provaré segur, ja et diré què tal m'ha sortit :P.

Petonets!!!

Gemma ha dit...

Pastanagues grogues????? Això no ho he vist mai! I quin gust fan?
M'encanten les cremes de verdures i les nyàmeres són molt gustoses, de manera que aquesta crema m'encanta!

Miquel ha dit...

te has quedado con todos,estas zanahorias amanrillas tampoco las he visto nunca,pero el resultado de la crema es deliciosa y con un color muy bonito,buena y sorprendente aportación
peto

Pili ha dit...

Que bona crema. No he probat mai les nyàmeres, haure de mirar si les trobo!! Petons

Pilar ha dit...

qué foto tan cálida y qué crema tan apetecible.
Besos

Chez Silvia ha dit...

Que maca que queda presentada!!! A demés molt bona! Encara no he fet la teva barreja però m´agrada mes que segur!!! Muaks

Bet ha dit...

Jo tampoc he cuinat mai amb nyàmeres, i pel que dius han de ser ben bones!! M'encanten les cremes, en faig almenys un cop a la setmana, m'ha agradat la idea de posar-hi bolets al damunt, ja que sempre hi posem formatge ratllat o crostonets de pa. M'ho apunto per la propera, petons guapa!

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Zanahorias amarillas?? jeje ya me ves en su busqueda.. Muy rica esta cremita
Bss

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Mmmmmmmm!!!!! Quin sopar més bo i calentet!!!

Mayte ha dit...

Siempre te lo digo, la luz de tus fotografías me chifla y además esta delicia de receta....mucho más!

Besos.

Jordi Beumala ha dit...

Invertar-se coses a la cuina mola però descobrir ingredients i variants com aquestes és la bomba!!!

Su ha dit...

No soy gran fan de la zanahoria, pero si me la alegras con unas setas, no me resisto. Menuda soy. Un besote.

Sara Cebrián Borràs ha dit...

Ara que ve el fred aquestes cremes calentes senten molt bé.
A veure si trobem aquestes pastanagues i provem a fer-la. Segur que li dóna un toc diferent.

Anònim ha dit...

Pastanaga groga?? Pastanaga lila?? jo surto de l'hort perquè no ho havia sentit mai!!! Una presentació d'escandol quina pintassa, amb aquest fred ve molt de gust!!

Una abraçada ;)

Bon Tiberi ha dit...

Nyàmeres??? Pastanagues groguesssssssssssss?? Lilessssssssssssss??? Nena, on vas a comprar??? Que vull venir amb tu!!!! No m'imagino el gust de la cremeta, però ho hauria de provar. Ja saps què et toca, no???
A l'illa ens haurem de modernitzar per quan vengui a viure el gendre perquè ens trobarà uns primitius que no tenim totes aquestes coses tan originals. Di-li que no pateixi que la consuegri (quan tengui temps) anirà a tots els mercats fins que pugui fer les cremetes de la mare.
També vull una olleta com la teva!!
Petonssssss!!

Judith ha dit...

cóm és possible que no comentés la recepta?? aiaiaiaiia-visca la meva siser i la seva innovació!!!!! el que no facis tu.... :P