divendres, 28 de novembre del 2014

Paté d'escalivada

L’escalivada és un plat molt versàtil, permet moltes combinacions i es posa bé a totes les estacions, o això ens sembla a casa.

La nostra proposta és amb patates bullides però també pot estar molt bo amb patates a daus, tipus braves. També hem tastat aquest paté amb una truita de patates, que havíem fet amb patates bullides així amb poc oli n’hi ha prou i és més lleugera. I també l’hem tastat en una torrada amb Philadelphia.
 
Com veieu us pot servir per completar un entrant, un plat o per un àpat ràpid, d’aquells que obres la nevera i et vols preparar alguna cosa ràpida però saludable.
 
Aquesta és la nostra proposta per Memòries d’una cuinera, moltes gràcies als qui participeu, sempre tenim sorpreses agradables.




Ingredients:
2 pebrots vermells
1 cabeça d’alls
1 ceba mitjana

Patates

Oli d’oliva
Sal




Preparació:
Posem a escalivar els pebrots, la cabeça d’alls sencera i la ceba. Nosaltres ho fem amb aigua però ho podeu fer amb un raig d’oli d’oliva. Al forn a 200º, anem girant les verdures i les deixem fins que estiguin fetes.Retirem del forn i ho deixem refredar.

Pelem els pebrots, la ceba i els alls i reservem.

Bullim les patates amb pell i les reservem.
 
Triturem el pebrot, els alls, la quantitat segons els vostres gustos, i la ceba afegint sal i oli al gust fins que quedi la textura que ens agrada.

Ho servim amb les patates pelades, un raig d’oli (el nostre era picant, aromatitzat a casa) i si convé una mica de sal.

13 comentaris:

Mònica Tarradellas ha dit...

Això del paté m'encanta, com quasi tot el que està fet amb escalivada...jo aquest mes vaig tard..però intentaré la participació in extremis! Petonarros!

Eva ha dit...

Aquest paté vegetal m'encanta, i mai se m'havia acudit ficar-lo sobre una rodanxa de patata bullida, una gran idea!! un petó!

Palmira POM ha dit...

Quin proposta més bona i original. Els patés vegetals m'encanten i aquesta versió a més servida amb patates segur que caurà ben aviat!
Una abraçada i bon cap de setmana,
Palmira

La Cuina de l'Olga ha dit...

És un dels que més m'agraden!! Sempre en tinc al rebost!! Fa anys que el preparo.
Salut i petons,
Olga

Miquel ha dit...

Un pate muy bueno y sano, ademas tambien una tapa perfecta¡
peto

Raquel ha dit...

Una idea molt original! a casa l'escalivada agrada molt!

trifasic de baileys ha dit...

doncs mira que he tastat patés, però aquest mai! i ha de ser bonissim!! apuntat que queda, que segur que sorprens oi? petons

Silvia ha dit...

Me encanta la escalivada, y en paté tiene que ser deliciosa.Tu apuesta sobre una rodaja de papata me parece una excelente combinación.

Un saludo

Judith ha dit...

no creus que és una recepta ideal per la nit de reis????? ;) té molt bona pinta. Petonets

Gemma ha dit...

Quan he llegit el nom de la recepta, em pensava que seria molt més complicada. Senzilla i deliciosa!

Teresa ha dit...

Ha d'estar molt bo i super fàcil! en prenem nota!

Anna Pigarda ha dit...

Participar aquest mes m'ha facilitat un munt d'idees per presentar l'escalivada de manera diferent. Com aquest paté que ha d'estar deliciós! M'enduc un munt d'idees per posar en pràctica. Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

Alfons ha dit...

la patatona en lloc de la torradeta ... una proposta molt engrescadora... la tastare!!