dimarts, 26 de gener de 2010

Wagner Vs Sacher

Dissabte van venir els Wagner a sopar a casa. A l'Imma li vaig dir el que tenia pensat fer per sopar, i em va dir que li encantava la xocolata; així que per postres: Sacher !





Ingredients:
Per a 6 persones
130 g de xocolata fondant
150 g de mantega
180 g de farina
120 g de sucre
40 g de sucre de llustre
6 ous
200 g confitura d'albercoc
1 cullerada petita de llevat en pols
1 polsim de sal


Per a la cobertura:
150 g de xocolata fondant
150 g de mantega


Preparació:
En un bol muntar 140 g de mantega - que prèviament haurem deixat a temperatura ambient - amb el sucre de llustre i un polsim de sal. Afegir, d'un en un, els rovells d'ou i barrejar bé.
Afegir a la preparació anterior, la xocolata desfeta al bany maria i la farina amb el llevat.
Muntar les clares a punt de neu amb el sucre restant i anar-les afegint - s'ha d'anar en compte-.
Untar amb mantega un motllo de 24 cm de diàmetre i tirar una mica de farina, perquè no s'enganxi el pastís - es pot fer amb el colador-.
Coure el pastís al forn - preescalfat a 180º - durant 50 minuts. Deixar refredar.
Tallar el pastís per la meitat i farcir-lo amb la meitat de la confitura calenta. Tornem a muntar el pastís i pinzellar amb la confitura que ha sobrat.
Ficar a un bol la xocolata a trossos i afegir la mantega, coure al bany maria. Anar remenant, amb una cullera de fusta, fins que quedi ben llis.
Tirar la xocolata fosa sobre el pastís i escampar-ho bé - si es fa sobre una reixa va molt millor - de tal manera que quedi tot cobert.
Deixar-ho refredar a la nevera durant 1 hora.