diumenge, 7 de febrer de 2010

Pastís de xocolata amb nous

Avui és l'aniversari de l'Yves i ,ahir, ell i la Judith van celebrar una festa amb els amics. Ella em va demanar si podia fer dos pastissos de xocolata. Vaig estar buscant i li vaig suggerir diferents receptes, em va dir que li venia de gust un pastís tipus Sacher i, com està embarassada, és millor fer-li cas no sigui que l'Aitor ens surti amb una taca de xocolata ! Així que dels dos pastissos: un era una Sacher i l'altre aquest pastís de xocolata amb nous.




Ingredients:
3 ous
125 g de sucre de llustre
50 g de mantega
75 g de xocolata fondant
6 cullerades de llet
250 g de farina
1/2 sobre de llevat
Nous
Xocolata Blanca
Sucre de llustre per decorar
Licor (nosaltres hi vam ficar Whisky Pêche)


Preparació:
Separar els rovells de les clares. Treballem els rovells amb el sucre fins que quedi ben barrejat.
Fondre la xocolata amb la llet i la mantega; remenar-ho fins que quedi una barreja homogènia.
Afegir-hi els rovells i el sucre, i la farina tamisada amb el llevat.
Batre les clares a punt de neu i afegir-les a la barreja anterior. Aleshores ja es poden afegir les nous trossejades.
Passar-ho a un motllo untat amb mantega i enfarinat, i deixar-ho al forn a 180º durant uns 30 minuts.
Quan s'ha refredat el partim per la meitat. Amb un pinzell sucar el licor per les dues meitats i untar-lo amb la xocolata blanca - prèviament fosa al bany Maria-. Tornar a muntar el pastís i tirar-li el sucre de llustre.