dimecres, 17 de febrer del 2010

Coca de llardons

"El dijous llarder ... botifarra, botifarra. El dijous llarder ... botifarra menjaré !"
I després de sopar botifarra, unes postres ben lleugeres: coca de llardons ! Si féssim aquesta dieta cada dia el ninot de Michelin al nostre costat seria una sílfide, però, un dia és un dia, i les nostres tradicions s'han de mantenir.
La recepta original aquí.





Ingredients:
1 làmina de pasta de full rectangular
75 g de llardons
Sucre
Pinyons
1 ou
Anís
Canyella en pols


Preparació:
Estirar la làmina de pasta de full amb un corró. Pintar-la amb anís i espolsar canyella.
Dividir, mentalment, la làmina en tres parts verticals. Sobre la part central posar-hi la meitat dels llardons -prèviament picats- i sucre.
Doblegar una banda sobre la part central. Passar-hi una mica el corró. Tornar a pintar amb anís i canyella. Afegir la resta de llardons i sucre.
Tapar amb la banda que ens queda - ara ja tenim la coca rectangular - i pintar-la amb ou batut. Afegir sucre i els pinyons.
Deixar-ho al forn, a 190º, fins que sigui daurada.