dijous, 27 de maig del 2010

Faves a la catalana

Últimament totes les receptes eren de fora, així que ara toca una de nostra!
Feia dies que tenia faves a casa i, finalment, dissabte les vaig fer. Al meu pare li agraden molt i n'havia de menjar però al final no va poder ser ... coses de la tensió ! Les vam menjar diumenge i amb un dia de repòs van quedar molt bones!





Ingredients:
Faves
Brou de pollastre
Vi blanc
Cansalada viada
Botifarra negra (n'hi ha d'especial per a faves)
Oli d'oliva
Ceba
Llorer
Menta fresca
Alls
Sal


Preparació:
En una cassola amb oli, fregir la ceba i els alls, tot tallat a trossos petits. Un cop la ceba estigui daurada, afegir la cansalada trossejada i la botifarra a rodanxes. Deixar-ho fer durant uns 5 minuts. Afegir el llorer i les faves. Remenar-ho bé i afegir el vi blanc, el brou, la sal i la menta -nosaltres hi vam ficar les fulles senceres sense tallar-.
S'han de coure a foc lent fins que estiguin fetes. Atenció, si les faves són amb beina, com les nostres, tarden una bona estona, tot i que val la pena esperar !