dijous, 1 de juliol del 2010

Pastís de carabassó amb tomàquets i mozzarella

És com una pizza, ja ho sé, però és molt més lleugera !
Aquests dies ens agrada menjar coses més lleugeres i, tot i que ens la varem menjar calenta, la podeu deixar refredar una mica. Ho dic pel tema de la calor, sóc conscinet que no ve de gust coses massa calentes quan en fa tanta.
Com he dit és com una pizza però, com la base està feta amb pasta de full, és més tova i passa millor. És una bona opció pels sopars d'estiu !






Ingredients:
1 làmina de pasta de full
Farina
1 ceba tallada petita
Carabassó a rodanxes
Farigola
Oli d'oliva
Tomàquets Cherry (els de branca millor)
Boletes de mozzarella
Olives negres
Alfàbrega fresca


Preparació:

Sobre una superície enfarinada estendre la pasta de full amb el corró i tallar la forma que es vulgui. Marcar el voltant amb un ganivet i reservar.
A una paella amb oli d'oliva fregir-hi la ceba amb un polsim de farigola i sal; deixar-ho fer a foc lent, no ens ha de quedar rossa.
Posar a la pasta de full, deixant els voltants lliures, la ceba, a sobre el carabassó i els tomàquets tallats per la meitat. Tirar un rajolí d'oli d'oliva i salar.
Posar al forn - prèviament escalfat a 210-220º- i deixar uns 10 minuts aproximadament.
Retirar del foc i afegir les boletes de mozzarella i les olives negres. Tornar a enfornar fins que el formatge s'hagi fos.
Treure del forn i deixar reposar uns 5 minuts. Afegir fulles d'alfàbrega fresca.