dimarts, 28 de setembre del 2010

Dorayaki

A l'Aina li agrada molt el Doraemon. Quan veu els pastissets que menja diu: són bons? Un dia vaig anar a una pastisseria japonesa que hi ha al carrer d'Urgell i en vaig comprar. Eren autèntics i estaven farcits de pasta de soja, però al final me'ls vaig acabar jo... Després van aparèixer els de Bollycao i també els va tastar, però no li agraden molt les coses dolces, així que tampoc van tenir molt d'èxit. Solució? Fer-los a casa ! Així que dit i fet: vaig buscar la recepta i vaig veure que gairebé totes les que vaig trobar tenen les mateixes proporcions.


N'hem fet més d'una vegada i costa de resistir-se i no acabar-los tots d'una vegada.



 


Ingredients:
2 ous
1 cullerada de mel
100 g de farina
1 cullerada de postre de llevat
50 g de sucre
80 ml d'aigua
oli



Preparació:Batre els ous juntament amb la mel. Afegir el sucre i remenar. Afegir la farina tamisada amb el llevat i afegir l'aigua a poc a poc, sense parar de remenar.

Deixar reposar la barreja a la nevera 30 minuts.

Escalfar una paella, tirar unes gotes d'oli i escampar-ho bé -on quedi una gota d'oli quedarà una taca blanca als dorayaki-. Anar tirant la barreja, ha de quedar una forma rodona -bé, tan rodona com es pugui-. Quan quedi ple de bombolles ja li podem donar la volta.

Ja es poden agafar dues parts, ficar el farciment que es vulgui -nosaltres Nutella, potser n'abusem, oi?- i a menjar s'ha dit!

Potser no tenim la butxaca màgica del Doraemon, però tenim els seus pastissets !

4 comentaris:

Yves ha dit...

No sóc partidari de les pastetes pels nens; però hi ha una cosa clara, si es cuina a casa molt millor, d'aquesta forma no s'ompla d'olis sobresaturats i es regulen els ingredients.
Així que... felicitats! Gran idea!

Coses de Llàbiro ha dit...

Totalment d'acord. Per sort a l'Aina no li agraden les coses de brioxeria industrial, tampoc n'hem comprat mai gaires.

vero ha dit...

He conegut ara el teu bloc i és una meravella la veritat, ja m´he fet seguidora, jo tinc dues nenes i també estic d´acord amb vosaltres, crec que aquesta recepta caurà ja t´explicaré

Coses de Llàbiro ha dit...

Moltíssimes gràcies Vero i benvinguda.
Espero que em diguis si us ha agradat!
Petonets.