dimarts, 26 d’octubre de 2010

Cake amb fruits vermells i dues cremes

Dimecres, aprofitant que els nens eren de colònies, vam fer el que ja comença a ser el “tradicional sopar de pares i mares sens nens”, els 7 magnífics!

Normalment anem a sopar a fora, però aquest any la cangur oficial del Lluc, la Judith, ja té prou feina amb l’Àitor i, tot i que ella va dir que se’l quedava igualment, vam preferir deixar-nos aquesta carta per deixar-li un divendres o dissabte, ja que tenim un sopar pendent a casa dels Wagner! Així que al Sergi, l’altre nen, bé, ja és un noiet, que no va anar de colònies li va tocar anar a dormir a casa d’un amic i vam fer el sopar a casa nostra.

Quan fem un sopar tothom porta alguna cosa i una de les que vaig fer jo va servir per les postres. La recepta del cake és del plum cake que feia la meva mare i vaig pensar que estaria bé acompanyar-ho de dues cremes diferents. Són dues cremes de mantega: una amb cacau i l’altra amb mel; aquesta última no l’havia tastat mai.






Ingredients:

Cake:
200 g de mantega
200 g de sucre
3 cullerades de sucre de vainilla
1 copa de licor **
1 polsim de sal
5 ous
300 g de farina
2 cullerades de llevat químic
Fruits vermells deshidratats


** Aquesta mida va una mica al gust de cadascú.


Crema de mantega amb cacau:
60 g de mantega
125 g de sucre de llustre, tamisat
2 cullerades de cacau en pols
2 culleradetes de llet


Crema de mantega amb mel:
60 g de mantega
84 g de sucre de llustre, tamisat
2 ó 3 cullerades de mel



Preparació:
Encendre el forn a 180º.
Posar a un bol els fruits vermells amb el licor. Reservar.
Batre la mantega amb el sucre i la vainilla fins que quedi una barreja escumosa. Afegir la sal i els ous d’un en un.
Barrejar la farina amb el llevat i incorporar a la preparació anterior -Costava una mica de remenar, així que vaig afegir el licor-.
En aquest punt ja es poden afegir els fruits vermells i remenar fins que quedin ben repartits.
Passar-ho a un motllo, prèviament untat amb mantega, i espolsat amb farina.

Crema de mantega:
Amb una batedora elèctrica batre la mantega amb el sucre fins obtenir una barreja lleugera i cremosa, és millor que la mantega la traieu de la nevera una estona abans.
Afegir la resta dels ingredients i batre durant uns dos minuts, fins que la crema hagi augmentat de volum.

15 comentaris:

Yves Gerbeau ha dit...

Té molt bona pinta; el que més m'agrada: la presentació! què xulo!

Judith ha dit...

i jo que encara no he esmorzat!!!! em dones un troset??? ah! i ja estem desitjant fer de cangurs!!!!

fresaypimienta ha dit...

Muchas gracias por pasarte por mi blog y dejarme un comentario, así he podido descubrir el tuyo lleno de recetas fantásticas, como este plum cake con cremas deliciosas, que has elaborado como complemento idea!
Me gustan mucho tus fotografías! me quedo leyendo otras recetas tuyas ;) estaré atenta a tu nuevas recetas, un beso

Juana ha dit...

Preciosa coca! y la foto es tan bonita!!!!
Gracias por tu comentario en mi blog!, seguiremos viendonos!
Besitos!

Silvia ha dit...

Además de requete bonito, este cake pide a gritos que lo devoremos. Toda una locura de placer.

Besos.

Juana ha dit...

No tienes lista de seguidores???, parezco tonta pero no la veo!!!
Besitos!

Coses de Llàbiro ha dit...

Yves-Judith: moltes gràcies!
Fresa, Juana y Silvia:muchas gracias por vuestros comentarios!
Petonets/besos.

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Hola! Acabo de descobrir el teu blog i m'han cridat molt l'atenció el disseny i les recpetes, tot té una pinta estupenda! I aquest plum-cake...mmmmm! té una pinta fantàstica!
Amb el teu permís continuaré passant per aquí sovint!
Sandra

Alba ha dit...

Ara me'n menjaria un bon tall! Té molt bona pinta i les cremes també. Ja et tinc ben fitxada i t'aniré seguint!! :)

Petons!

Coses de Llàbiro ha dit...

Sandra-Alba: un plaer tenir-vos per aquí!
Petons.

Más allá de 365 sonrisas ha dit...

mmmmmm...

la gemmota ha dit...

mmm...quina bona pinta! No se m'havia acudit mai acompanyar una coca amb cremes, però segur que va triumfar entre els 7 magnífics!
Fins aviat!

Coses de Llàbiro ha dit...

365: gracias!
Gemmota:es que vaig pensar que quedava més acabat. T'acabo de fer una visita.
Fins aviat!

Catieu ha dit...

Quina bona pinta!!!
Creus que podria utilitzar fruits vermells congelats (deixant-los descongelar) en comptes dels deshidratats? És que en tinc una bossa que ja toca que liquidi.
M'encanta el teu bloc.... ;)

Coses de Llàbiro ha dit...

Catieu perdona, se m'havia passat!
Si, si no hi ha cap problema. Jo els vaig hidratar perquè em feia por que quedessin durs...
Moltes gràcies pel comentari.
Petons.