No recordo haver menjat castanyes en cap plat guisat, encara que també pot ser que em falli la memòria... Tenia ganes de fer alguna cosa amb castanyes i, al veure que era el tema d'HEMC d'aquest mes, em vaig animar.
Vaig estar buscant receptes pels llibres i gairebé totes les que vaig trobar eren dolces, però a mi les castanyes em recorden a la castanyada, als panellets; i tenia ganes de menjar-les en un plat salat. No vaig trobar cap recepta que m'acabés de convèncer, així que... visca la improvisació! Pollastre, castanyes i uns bolets que, a casa, ens encanten: els camagrocs. I d'aquí va sortir aquest plat.
Les castanyes anaven cuites, la majoria les vaig tirar al principi i es van esmicolar, però ens va agradar perquè les trobàvem barrejades amb els bolets i, així, teníem una barreja de gustos, uns gustos molt de tardor.
Ingredients:
Pollastre
Castanyes
Camagrocs
Ceba
Conyac
Brou de pollastre
Arròs
Oli
Sal
Pebre
Preparació:
Bullir les castanyes en aigua amb sal. Treure l'aigua i deixar refredar. Pelar i reservar.
A una cassola, amb oli calent, fregir el pollastre -prèviament salpebrat- fins que sigui ros. Retirar i reservar.
Fregir la ceba fins que quedi daurada. Afegir els bolets i deixar-ho uns minuts. Ficar el pollastre i el conyac. Deixar reduir uns minuts i ja es pot tirar el brou de pollastre. Deixar a foc fort uns minuts, després baixar el foc i afegir les castanyes -reservar les que volem que ens quedin senceres-. Deixar a foc lent fins que estigui fet. Quan faltin pocs minuts per apagar el foc, afegir les castanyes que queden.
Servir acompanyat d'arròs -nosaltres el vam acompanyar amb arròs salvatge i així tot eren colors de la tardor-.
Bon profit!
31 comentaris:
A la foto es veu perfectament el resultat que t'ha quedat: un plat de tardor total!
Felicitats!
ara que ja ha arribat el fred, aquest plat és perfecte! quina pinta!!!!!!!! petonets
Em quede amb la recepta, em tornen boja les castanyes en plats salats. Bueno, em tornen boja les castanyes en general. La meua àvia em feia guisos amb castanyes i ara eixe sabor em recorda molt a ella. Prbaré esta recepta.
Doncs aquest pollastre t'ha quedat deliciós!! m'encanten els camagrocs, però no he tastat cap plat guista amb castanyes.... ha d'estar de vici!!
Molta sort!
Petons
Me encanta la combinación de sabores, como dices tan otoñal. Y las castañas cuando se deshacen le dan a los guisos una cremosidad estupenda y un sabor insuperable. Me gusta mucho la combinación de catañas con setas. Yo también la he probado y está deliciosa.
Enhorabuena. Un besito,
Sacer
Tu ho has dit: visca la imaginació! Ha de ser boníssim!
Hola!! una combinación excelente, debe estar de lo más delicioso con esos ingredientes.
besos
Gaby
M'encanta el pollastre, trobo que té moltes opcions. Aquesta amb castanyes i camagrocs ha de ser exquisita, fa molt bona pinta!
Petonets!!
Os3!, molt original!, m'encanta!!!.. serà qüestió de provar-ho....
Petonets
Yves: m'agraden molt els colors de la tardor.
Judith: si, si, hem de tenir calories...
Rosanna: que bé! Ja em diràs!
Ingrid: són boníssims!
Sacer: tienes razón, queda una muy buena combinación.
Visc: moltes gràcies!
Gaby: gracias por tu comentario.
Alba: a mi és una de les carns que no em costa de menjar.
Tast: gràcies guapa!
Quin platillo més bo, perfecte per compatre el fred amb aquests sabors tan de l'època! :D
Petonets,
Sandra
recuerdo una vez que una amiga me regaló una bolsa de castañas recien cogidas..no supe que hacer con ellas, nunca las he comido en ningun guiso y es estos ultimos dias estoy viendo muchas preparaciones con ellas, y son muy apetitosas como esta que presentar tu, la foto lo dice todo, delicioso.
Por cierto ya que he estado sin conexión, no he podido felicitarte por tu cumpleblog, asi que ....Cumpleaños felia, cump...... me alegro qu esalieras del armario.
Un beso
jo també vaig fer un guisat per l'hemc, però amb porc! què bons que queden amb les castanyes, oi?
petons!
jo també vaig fer un guisat per l'hemc, però amb porc! què bons que queden amb les castanyes, oi?
petons!
Ostres, quina bona pinta aquest pollastre! I malgrat que no l'he provat, però tenint en compte que tots els ingredients m'encanten imagino que ha de ser deliciós. ;)
Petons!
Sandra: està molt bé jugar amb els productes de temporada!
Ana: gracias por todo!
Ana: està bé això de l'hemc així experimentem! :)
Mercè: doncs a mi em va agradar molt i mira que la carn em costa...
uyyy!!! esas castañas que parecen confitadas... tienen que estar buenísimas. Muchos Besos,
Que pollo tan delicioso!!!, solo una duda..que son los camagrocs????
Mil besos!!!
me encanta la combinación de sabores que has hecho, a mi las castañas me parecen una muy buena guarnición para los platos de carne.
Un besito
Marta: quedó un sabor muy bueno.
Juana: son unas setas "Cantharellus lutescens".
Clemenvilla: a mi me sorprendió, le da un toque diferente.
d'acord amb tu, visca la improvisació!!.. castanyes i camagrocs,... és tot un cop d'enginy
Un a abraçada
Cosa más buena... ahora mismo me comía el platito sin rechistar.
Besos.
Exquisit.
Petons!!!
Me encanta la receta!!!
Me la llevo por Otoñal.
Bss. Cris.
Ya sabes, he descubierto que las castañas en salado me encantan.
Esta versión, también muy otoñal, me la apunto.
Un beso.
Hola wapa muxas gracias por la visita y el comentario.
El pollo se ve divinooo y seguro que estaba de muete lentaaaa la receta y presentacion de 10 points.
Con tu permiso voy a seguir conociendo tu blog.
Bicos mil y feli finde.
Qué bodegón más chulo!!! y que pinta!!!
qué buena receta, muy otoñal!!
besos
tendre que probarlo porque la combinacion castañas camagrocs no le he probado nunca.Plato muy bueno para la tardor.
petonets
miquel
Moltes gràcies pels vostres comentaris!
Me gusta mucho la receta... este finde caerá... porque compré las castañas para participar y finalmente no llegué a tiempo :( pero no passsa nadaaaa... tu receta la haré igualmente!
Publica un comentari a l'entrada