Els dies 15 de cada mes tenim la nostra cita amb La Recepta del 15, una iniciativa fantàstica que està tenint molt èxit. Si encara no la coneixeu els hi podeu fer una visita, segur que us entren ganes de participar el mes que ve.
Aquest mes tocaven faves, ja havia fet la recepta de faves a la catalana i, després de canviar més d'una vegada d'idea, cosa que em passa força sovint, he acabat fent una tapa-amanida ja que us la podeu menjar sense coberts. El pa és torrat i us podeu menjar aquest plat a mossegades.
Les faves amb menta sempre m'han agradat, trobo que li donen un toc molt refrescant, així que si feia un plat de faves volia que portés menta. És un plat que podeu deixar preparat amb anterioritat, si més no els ingredients, i muntar-lo abans de servir, cosa que facilita la feina. El pa el vaig fer a la tarda, pensava que potser quedaria tou al cap de les hores, però no, estava igual que si estigués acabat de fer -el podeu conservar a temperatura ambient-. El pesto a la nevera i les faves, que les vaig fer servir congelades, també les vaig deixar a temperatura ambient, tenia por que quedessin molt arrugades...
Ingredients:
300 g de favetes congelades *
4 llesques de pa de motllo sense crosta
Pel pesto:
Menta
Oli d'oliva
60 g de pinyons
70 g de formatge parmesà en pols
2 grans d'all
Sal
* No cal que siguin congelades, però són les que vaig fer servir jo.
Preparació:
Posar una cassola al foc amb aigua; quan estigui a punt de bullir, tirar la sal. Quan bulli tirar les faves i deixar-les fins que estiguin fetes.
Amb un corró estirar el pa de motllo. Dues vegades per a cada costat fins que quedi fi. Posar-les al recipient que els hi donarà forma i passar-les al forn -escalfat a 200º- fins que quedin torrades. Quan estiguin fetes treure-les del forn, però cal esperar-se uns minuts abans de treure-les del motllo.
Pel pesto:
Treure els grans dels alls i picar-los, al minipimer, amb els pinyons i una mica d'oli, reservar. Agafar les fulles de menta i triturar-les amb una mica d'oli. Barrejar l'oli de menta amb la preparació anterior, tirar el formatge i anar afegint oli fins que quedi la textura que agradi.
Per muntar el plat, agafar el pa, tirar les faves i afegir el pesto. Ben senzill!
Ens ha sobrat pesto, així que ja estem desitjant de tastar-lo amb pasta o amb una amanida.
35 comentaris:
M'encanten les faves! No sé si t'hauran quedat bones, però tenen una pinta boníssima! I la idea de com presentar-ho, genial!
Molt bona foto!
Genials Moni, genials!! Has fet una versió fantàstica amb les faves... però no esperava menys de tu!! El pesto de menta me l'enduc a casa!!!
Petonets bonica!!
Sandra
Quina aportació tant xula Mònica!!! t'ha qiedat fabulós aquest niu de pa amb les favetes dins....ja he vist alguna altra recepta amb menta!! s'ahurà de provar.
Molts petonets i bon cap de setmana
M'encanten aquests cistellets fets amb pa de motlle, els trobo sensacinoals, originals i ben fàcils de fer. M'ho apunto!
I el pesto de menta, canviant l'alfàbrega, ha de quedar molt bé amb les faves!
Però quines cistelletes més boniques! M'encanta la presentació. I les faves, han d'estar delicioses amb la cara que fan... Mmmm!
Gràcies per participar!!
Petonets!
Quina presentació més xula!!
Molt bona recepta...ara que les faves han triomfat a Bon Tiberi, potser podré provar les teves ;)
Petonets
M'ha agradat molt aixó del pa de motlle, tota una pensada, i queda tant bonic!!! Una proposta ben diferent. Ostres, ja estic pensant quina en podria fer amb aquests cistellets.
Bon cap de setmana bonica!
Jo em quedo amb la recepta del pesto de menta, Mónica!!
M'agrada, m'agrada. La presentació, excelent, com sempre. Les faves, doncs no se, mai les he provat, però si me les porten en un plat així segur que m'animo a tastar-les :P.
Petonets!!
Ideal aquesta tapeta de faves, a mi em sembla un ingredient poc vistós, però ja estic veient avui un munt d'aportacions que em fan pensar començar a menjar faves.
T'ha quedat molt xulo!
Petons maca
Les dues germanetes feu uns niuets!!! M'agraden tots dos. Aquest teu amb el pa torrat és molt original i fàcil. Jo sempre tinc pa de motlle a casa per emergències. I les faves, com tu amb el toc de menta, no les abria menjar. m'hi encanta!!!
Petonets, me'n vaig volant....
Quina preciositat!!un plat elegant, senzill i de categoria!!
M'ha encantat, sobretot el detall de pa
Uns tastets "guapíssims!
¿os habéis puesto de acuerdo tu hermana y tú para guardar las habas en su nido? ¡que ricas tus habas con el pesto, Una delicia.
Besos guapa y felliz fin de semana.
Què xulos aquests cistellets de pa de motlle, m’ho copiaré!!:P
A mi el toc de la menta també m’ha agradat molt amb les favetes. Els pinyons que li poses tu deuen donar un gustet molt bo!
Molts petonets guapa!
Que monada de presentación en este cestito!!! este pesto de menta con las habitas ...que rico !!!! unas fotografías fantásticas! Buen fin de semana, besos
me encantaron las canastitas rapiditas y fáciles hechas con el pan de molde! :)
Les faves t'han quedat genials i presentades dins dels cistelles de lo més boniques, ademès de poder menjar el recipient i tot! M'ha encantat!
Un petó :)
Monica sirveme 4 por favor.Muy buena idea con el nido de pan y el toque de pesto de menta guay
miquel
Mònica,
Què us heu posat d'acord amb la Judith per fer cistellets?? una tapeta ben maca, original i com no, boníssima amb la menta. A mi també em sembla que les faves amb la menta guanyen molt!! M'ha encantat, de debó. Petonets i bon cap de setmana!
Ooooooh quan pugui faig aquesta recepta, m'encanten les faves! :D
Que mones les cistelletes i que dir-te del pesto, em porta molts bons records dels estius que passem a Italia i ens afartem de pesto.
Bones vacances guapa!
Una presentació fantàstica, així com el pesto de menta. Ha d'estar deliciós.
Petons.
Belén
Original, fresca y deliciosa, qué más se puede pedir? Ah!! si, una foto que pruebe lo bueno que esta...y Tú la tienes ;)
Un besiño linda y buen fin de semana!
Hola!
Per mi les faves han d´anar acompanyades de menta, no se pq!
El pesto de menta no ´he fet mai l apunto, igual que fer les cassoletes amb el pa de motllo, es super xulo!
Petons
Anna
Felicitats pel plat, m'ha semblat una cucada.
He descobert ara el bloc i m'agrada molt. També he descobert que ets germana de la Judith, quina sort de familia.
Amb el teu permís em quedaré per aquí.
Petonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
ooooooooooooooo! t'han quedat genials!!! i els cistells són súper xulos!!!! petonets guapa
Està clar: tant els cistellets de pa com el pesto de menta no trigaran a apareixer per la meva cuina... m'ha encantat!!!
petons gastronòmics
He publicado tu post en Mis Favoritas de esta semana, si quieres verlo está en: http://blocderecetas.blogspot.com/2011/04/mis-favoritas-semana-15-2011.html
Gracias!
Un cistellet però que molt interessant pel paladar...fantàstic!
Magnific cistellets... i un farcir de luxe amn un pesto molt original.
Petonets
M'ha agradat molt aquesta recepta amb el pesto de menta, molt refrescant. La manera de presentar les faves és molt original, m'encanta la idea. Besets.
Que propuesta más acertada... crujientes cetas y tiernas faves arómatizadas, yumi!
Qué monos te han quedado, con menta deben tener un toque estupendo. Un beso
Pues mira, a mi santo le encantan las habas a la catalana, y creo que esta versión "de domingo" le puede llamar la atención... Un petonàs.
Publica un comentari a l'entrada