Avui estrenem repte, el de l'Alba i l'Ingrid des de Film&Food. Per començar ens han proposat una recepta, a triar la que es vulgui, de la Julia Child.
Quan veia una recepta de clafouti sempre pensava que la volia fer, però és d'aquelles eternament pendents que vas deixant per no sé quan, amb la proposta de Film&Food ja no tenia excusa, ja tenia dia!
La recepta l'he tret del llibre "Mastering the art of french cooking" que es va publicar al 1961, dos anys abans de què comencés la seva carrera televisiva. Us seré molt sincera: la Julia Child la vaig descobrir fa molt poc, de fet crec que les poques coses que sé d'aquesta cuinera és gràcies a aquest repte.
Suposo que dec ser de les poques persones que encara no ha vist la pel·lícula Julie&Julia, però els Bolets me l'han deixat, així que algun dia d'aquests espero poder veure-la.
El llibre dóna diferents receptes de clafouti, el primer i tradicional és el de cireres. Ara comença la temporada de cireres, però l'he fet amb fruits del bosc.
En funció de la fruita que triem s'ha d'afegir més o menys farina, ja que si triem una fruita que deixa anar molta aigua no ens acabaria de quallar.
El clafouti s'ha de menjar tebi i està molt bo, però aquest matí l'he tastat fred i també m'ha agradat molt, una bona manera de començar el dia!
A la recepta original afegeix dues vegades sucre, però jo vaig repartir la primera mida de sucre en dues vegades, pels que us agrada molt el sucre millor que feu la recepta original que és la que posaré.
També dir-vos que puja molt, que no us espanteu, quan surt del forn es desinfla i queda més uniforme.
Com diu la Julia, quines confiances! Al llibre és una recepta molt fàcil, "una pasta de tortites amb fruita per sobre i cuita al forn. Sembla un pastis, i normalment es menja tèbia".
Ingredients:
6-8 racions
300 ml de llet
80 g de sucre
3 ous
1 cullerada sopera d'extracte de vainilla
1 cullerada de postres de sal
300 g de farina **
Fruits del bosc
Sucre glacé
** Recordeu que aquesta quantitat va en funció de la fruita que escolliu
Preparació:
Al got de la batedora es posen els ingredients anteriors, menys la fruita, en el mateix ordre que s'indica i batre a la màxima velocitat durant un minut.
Al recipient que anirà al forn, posar gairebé tota la pasta, passar-la al forn prescalfat a 180º, durant dos minuts, fins que es formi una capa. Treure del forn, afegir la fruita, tirar la resta de la pasta i empolsimar 80 g més de sucre, remenant el recipient perquè quedi la pasta repartida uniformement.
Tornar el clafouti al forn i deixar-lo durant una hora aproximadament, fins que al clavar un punxó surti net.
Just abans de servir-lo a taula tirar-hi sucre glacé.
37 comentaris:
Jo haig d'esmorzar ara... on vinc per fer-ne un mos? M'encanten aquest tipus de "pastissos"!!!!!!!!
doncs ja som dos!!! jo també vull esmorzar un tallet!!!! quina bona pinta, ets una artista!! molts petonets reineta i bon cap de setmana
A veure... doncs ja en som 3!! que jo també en vull un tall!! jijijiji
Saps que vaig estar a punt a punt de fer el clafouti? Ara me n'he quedat amb les ganes, o sigui que el faré aviat!!
Petonets bonica
Sandra
Dema si puc vaig a la Boquería a buscar fruits del bosc per que tinc que tastar´ho
Petonets
Bon cap de setmana
Qué tentadora, suculenta y deliciosa receta dulce de Julia Child. Me la anoto porque estoy segura de que me encantará.
Besos.
Si la familia y Sandra me dejan algo yo también quiero un trozo, tiene una pinta de escándalo.
Yo tampoco he visto la peli; es lo malo de ver cine en pareja, que los dos tenemos que elegir
Besos guapa
Jo tampoc he vist la peli a veure si l'aconsegueixo el cap de setmana.
Tampoc he tastat mai el clafouti, sembla deliciós.
Petonets maca!
Bon cap de setmana
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Fabulós postre Mònica!!! has fet una aportació deliciosa i amb un aaspecte preciós!! Estem contentes de qua hagis disfrutat fent el repte i coneixent una miqueta més a Julia Child ;)
Moltes gràcies per participar! ahhh i mra't la peli que segur que t'agrada
Un petó enorme
Ostres Clafoutis!!! feia molt de temps que no en veia cap!!
A un lloc on treballava els teniem en carta (els de cireres) i es van acabar quedant a la cuina amb el nom de "Chafliquis" perque no ens enrecordavem mai de com es pronunciava!!
T'ha quedat molt bona, jo també el tinc pendent de fer fa molt temps, no m'acabo de decidir mai....
Petons i bon cap de setmana!
Pero que pinta tiene!!! Fabulosa!
Ostres, quin goig que fa avui la xarxa, oi? Uf! quantes coses per aprendre i fer. Aquest teu es veu genial, m'agrada molt, però no n'he menjat mai t'aquest tipus de pastís. La llista de pendents és inacablable.
Una forta abraçada i fins dilluns. Bon cap de setmana!
Pero que fotos tan espectaculares!!!! ¿PUedo coger un trocito? Besos
Vaig estar a punt de fer aquest pastís!! També el tenia a la llista de pendents.
Avui matí pensava que el podria fer per a la meva mare...si em decideixo (que després de veure el teu ja estic decidida) el faré diumenge...ja et contaré. Crec que et copiaré la idea i no el faré amb cireres.
Petonets i bon cap de setmana!
Ehh!!! Torno a ser jo...si venen L'Yves, la Judith i la Sandra, jo també vull venir...ja som 4... ;PP
Hola Mònica!! doncs mira que jo no n'havia sentit a parlar mai i em sembla una recepta fantàstica. Ara, crec que arribo tard per demanar un tallet! jajajaja però em puc imaginar tant bo que ha d'estar aixo!
Trobo que avui la xarxa destil·la glamour :-)))
bon cap de setmana, bonica!
Ummm quina delicia de clafoutis de fruites del bosc, m´el pendria ara mateix per berenar!!! petons i bon cap de setmana
M'encanta aquesta recepta, fa temps que la tinc en ment, tant en dolç com en salat. No savia que era de la Julia; la veritat és que ja se m'havia oblidat el repte de la Julia Child, però no sé quina recepta posar, perquè no sé on buscar-les. En tinc una de Bouef Bourguinyon, però em van sortir les fotos molt obscures, així que ja no sé si em donarà temps de publicar alguna cosa més d'ella. Besets.
Guapíssima quina delícia!! M'apunto al club dels que volen un tallet!!! :)
Jo tampoc he fet mai una clafoutis i la veritat és que en tinc moltes ganes!!
Moltíssimes gràcies per participar, quina il·lusió m'ha fet veureus a totes amb les vostres receptes per F&F!! :)
Molts petonets!!!
Mmmmm!!! que bo! un esmorzar de categoria per molt fred que estigués!
Per cert nosaltres tampoc hem vist la peli encara!
Què bo t'ha quedat!! jo també m'apunto a un tallet! em sembla que tindràs que tornar a fer uns quants més ;)
petons!
Muy bueno este postre y desde luego un almuerzo buenisimo seguro y yo si que vi la peli y me gusto.
bon cap de setmana Monica
miquel
Monica,
Que rica se ya quedado la clafouti... Esta con un aspecto delcioso, y uma color muy bonita : )
Besitos
Doncs ara que s'acosta el temps de les cireres.... l'haurem de tastar no??
Aquest que has fet te una pinta genial. Segur que deu estar deliciós.
Mira la peli, que t'encantarà!
Petons
Me encanta este postre,pero aparte de eso el tuyo se ve con una presentacion exquisita.Seguro que esta buenisimo.
Bss Esther
M´ agrada la teva proposta, a mes es un pastis molt mono!
Un pastís francès de la autèntica cuina francesa...boníssim.
El clafoutis es de esos postres que imponen... Te ha quedado con muy buena pinta. Un besote.
A mi la peli em va agradar moltíssim m'hi veia tant identificada. Cap problema per demà al matí esmorzar un trosset del teu pastís .. o ja he fet tard!!!
Bon dia guapa!
Quina meravella..... Jo per esmorzar, berenar o a qualsevol hora em menjaria un bon trosset. Molt bona elecció d'aquesta recepta. I la foto... uf! com m'agrada. Petonets
Com sempre, boníssim! M´agraden tots els ingredients per lo tant he vist que moltes volíen un tros...doncs jo també!! ^.^ Petons
Que buen tema el de Julia Child, yo vi la peli y me gusto mucho y del libro ni te digo... lástima no tener tiempo para todos los retos y concursos... tu plato quedó precioso y me imagino que muy rico!
¡Qué rico, siempre lo he hecho con cerezas pero con frutos rojos tiene que estar delicioso!, yo tampoco he podido ver la película, la tienen en el club de video y siempre que la veo me digo: la semana que viene sin falta... y ya ves.
La clafoutís és un pastís ben fàcil de fer i resulta sensacional! Tebi tot just acabat de coure és boníssim...
La teva recepta m'ha cridat l'atenció, jo ho faig tot d'un sol cop, no faig dos tandes de forn... Em guardo aquesta recepta per provar-la el proper cop ;)
Doncs no n'he prepart mai cap de Clafouti. Quina bona pinta!!! M'emporto la teva recepta i si no recordo malament tinc uns fruits del bosc congelats que ja tenen destí.
Petonets....
¡Qué rico el clafouti! Me encanta. Sólo he probado con cerezas pero es una delicia. Bueno, no hay más que ver la pinta que tiene el tuyo, delicioso. Suerte con el concurso.
Un besito,
Sacer
mmm... aquest clafoutis de la Julia Child, sublim!
Petons!
Publica un comentari a l'entrada