Quan l’Aina va saber que tocava melmelada pel memòries d’una cuinera va dir tota decidida que ella volia participar, que faria melmelada de cireres. Em va fer molta il•lusió!!
Dimecres vam anar a comprar les cireres i a l’arribar a casa tocava “repartir” la feina: el Lluc les va rentar, jo vaig treure els pinyols, l’Aina va preparar la maceració i unes hores després va acabar de fer la melmelada. La vaig ajudar una mica perquè s’ha de remenar força estona.
Aquesta era la segona vegada que fèiem melmelada a casa. A l’estiu, quan en vam fer, no teníem llimones i la vam fer amb llima, com que ens va agradar molt aquesta vegada hem repetit.
Ull quan feu la melmelada: si deixeu de remenar uns minuts quan torneu a remenar segurament esquitxarà, així que aneu amb compte.
El color que queda de la melmelada és preciós i és començar a menjar i no parar! Bé, un petit secret: l’Aina no l’ha tastat, com que no li agraden les coses dolces... Això si, ella està ben orgullosa de la seva melmelada!
I aquesta és la nostra primera aportació al memòries d’una cuinera. Moltes gràcies a tots per la vostra col•laboració.
Ingredients:
500g de cireres (pesades una vegada trets els pinyols)
El suc d’una llima
250g de sucre de canya
Preparació:
Rentar les cireres i treure el pinyol. Posar a un bol, afegir el sucre i el suc de la llima. Tapar i deixar reposar un mínim de dues hores.
Portar a la cassola i remenar, amb una cullera de fusta, fins que agafi el punt de melmelada (aproximadament ¾ des de que comença a bullir) que és quan agafem una mica de la melmelada amb la cullera, la girem i costa de baixar. De totes maneres tingueu en compte que quan es refreda queda més espessa.
Quan porta una estona bullint la podeu passar pel minipimer perquè quedi més fina, nosaltres ho hem fet.
Quan porta una estona bullint la podeu passar pel minipimer perquè quedi més fina, nosaltres ho hem fet.
Omplir el pot, tapar i deixar-lo girat –amb la tapa a baix- fins que es refredi, així fa el buit.
41 comentaris:
Bon dia guapa! Molt encertada aquesta melmelada de cireres, toca fer receptes amb aquesta fruita!! M´he imagina´t per un moment ben orgulllosa a l´Aina....Petonets i bon finde! ^.^
visca la meva princess!!! si és que és tan i tan maca!!!! jajajajaja. Segur que ha quedat fantàstic, a veure si aquest cap de setmana la vinc a tastar!!! Molts petonets guapa
Me encanta vuestra receta, pero lo que más me gusta es la cocinera!!!
¡Feliz fin de semana para las dos!
Muy buena, me gusta tu aportación.
Besos
Visca l'Aina i la seva super melmelada de cireres!! Jo la vull tastar! Ja li pots dir que té una pinta espectacular! Enhorabona, tens una bona succesora!
Petonets a les 2... i al Lluc, que també va col·laborar!
Sandra
Claro, de tal palo tal astilla. De las mermeladas más ricas que hay y de las más bonitas.
Enhorabuena y besos para la pequeña cocinera.
Encara no he fet mai melmelada, però tinc moltes ganes.
Pot estar contenta l'Aina perquè li ha quedat fantàstica!!
Bon cap de setmana, petonets
Ooooooo!!! Quina bona pinta! Precisament l'altre dia una veina ens en va portar una caixa plena del seu cirerer. Aviam si m'animo i provo la vostra recepta :) Gracies Aina per la idea!
mmm... que bona que ha de ser!!! quina feinada a teure els pinyols... sort que vas tenir ajuda!
Digues a l'Aina que la de cireres és la meva melmelada preferida!!
Que pereza quitarle los huesecillos,pero que pintaza tiene...tendría que animarme,vale muy mucho la pena.
Un saludo
Tinc que tastar aquesta melmelada.
Un petonet
Oh, quina melmelada més bona, de cireres! A casa no n'he fet mai, no tenim mai tantes cireres... I ha de ser boníssima, perquè tinc debilitat per les cireres!
Que bona i quin color tan bonic...l'únic es que procuro que les mermelades no portin sucre...i la veritat es complicat trobar bones receptes...
petons
Qué buen color! Seguro que deliciosa!
que color que tiene esta mermelada,fantastica y tambien que compartas el trabajo con la familia
bon cap de setman
peto
miquel
¿pero cómo que no la probó? ¡con esa pinta y ese colorcito y después de todo el trabajo! ¡sacrílega! jajaja
¡buen finde, querida!
Ha d'estar boníssima! Però quina currada haver de treure tots els pinyols de les cireres, quina paciència. Encara que segur que ha valgut la pena.
Petons
Apa! Si segueixi així et treurà de la cuina!
Jo tinc ganes de fer-la, però quina mandra treure els pinyols. Si la faig algun dia crec que amb 100 grams hi haurà prou! Una foto molt maca. Petonets
mmm que bo! Segur que os va quedar deliciosa, sobre una torradeta i una mica de brie ha de ser exquisit.
Jo vaig fer la meva primera confitura aquesta setmana, aviat la publicaré, jeje.
Molts petonets!!
Nena quina melmelada tan bona!!!
La de cireres m'agrada molt combinada amb formatges.
Que passeu molt bon cap de setmana, petonets!
Me encanta, su pinta mmm....tiene que ser esquisita!
beso
No he tastat mai la melmelada de cireres, què bona deu ser, sobretot si la feu en equip! Quan tingui fills espero que també vulguin entrar a la cuina, no m'extranya que et posessis tan contenta!!:)
Molts petonets!!
Sorpren la quantitat de postres i dolços a l´igual que les maduixes que es poden fer amb les cireres. Aquesta melmelada és deliciosa és de les meves preferides. Un bon tàndem esteu fets a casa.
Me encantan las cerezas, y esta mermelada debe ser fantástica !!! tengo que hacerla! muchos besos
A mi em passa com a l'Aina, les melmelades les trobo massa dolces tot i que de tant en tant una torradeta amb melmelada em ve de gust i si és feta a casa encara millor. Felicitats per la cuinera.
Ja veig que a casa Llàbiro hi ha una gran cuinera una petita cuinera i un petit ajudant...alerta, que aviat et llevaran el lloc a la cuina!! Aquesta melmelada ha de ser moolt i mooolt bona!! Petonets!!
Nunca he hecho mermelada y estoy segura de que la tuya debe estar riquísima por lo que se puede ver en la foto. ¡Qué rica! Besos.
Felicita a l'Aïna de la meva part pq aquesta mermelada és deliciosa!!
Petonets per les dos, bé i pel pintxe també!!
Esther
Ummmm! Untada con queso de cabra...Un beso
Estoy absolutamente de acuerdo en el color, que belleza, es una granate que dan ganas de untarse por la piel....de lo hermoso. La fotografía ya sabes que tus fotos tienen ese no sé qué, que a mi me conquista, bellísima :D
Besiños, bonita.
Uoooo!! Que bona la melmelada de cireres!!! Ja n'has trobat de ben dolces?? Aquí encara la setmana passada en vaig tastar i no ho eren gens. :(
Petons!
Ben bona sens dubte!!m'encanta el sabor que té aquesta melmelada! de color preciós!
Una aportació genial com no podia ser de cap altra manera!
petonetss
Si que és un feinada treure els pinyols, he vist, però que hi una maquineta!! També en faig cada any una mica, no és de les que més agraden a casa però m'agrada tenir-ne ! Bona setmana!
Que bien todos colaborando para la receta ... felicidades a los tres, no me importaría nada tener en casa un tarrito de esos que habeis preparado; la mermelada casera de cerezas está buenísima, es un placer hacerla y comerla. Desde luego es más rápido comprarla, pero ...no es igual!
*.* Besikos y felicidades para Aina y sus ayudantes.
Mmmm! Què bona aquesta melmelada de cireres!!! Ideal per a un esmorzar o per acompanyar un foie o un magret d'ànec... Els fruits vermells donen molt de joc!
Fins aviat!
La Taula d'en Bernat
Moltes felicitats Aina!!!!
Ja li ensenyaré a l'Annie la teva recepta a veure si també s'anima. Té un color preciós i segur que està boníssima. Si tens problemes per buidar el pot jo t'ajudaré encantada jejeje.....
Molts petonets preciosa.
això si que és una delicatessen. Tornaré a passar perquè m'agrada molt cuinar, tant com cosir.
De cireres, mmm..., dolça i meravellosa, quina melmelada més bona, no l'he probat mai, però m'encanten les cireres. Besets.
L'aina és una crack, ho sap tothom!
Té una pinta fantàstica aquesta melmelada.
Petonets.
Belén
Publica un comentari a l'entrada