divendres, 10 de juny del 2011

Crema d'alls tendres

Aquests dies he anat veient receptes de cremes de verdures tan bones que... m'heu encomanat les ganes de fer-ne!

M'agraden molt les cremes de verdures, però a casa els hi costen una mica. A l'Aina més que una mica li costen una barbaritat; al Lluc abans li encantaven i ara li costen, així que quedem el Jordi i jo. Si havia d'experimentar ja podia ser una que ells no en mengessin (a canvi van haver de menjar amanida, si toca verd, toca verd per a tots).

És una crema que ens ha agradat molt. Si la feu i penseu que us ha de sobrar no hi afegiu el formatge. Nosaltres ho vam fer així, la quantitat és per a quatre persones i la que va sobrar la vaig guardar sense el formatge, així es conserva millor.

La vam acompanyar de germinats que ens agraden molt, sobretot a l'Aina, li donaven un toc cruixent. Aquests germinats eren de ceba, però en podeu trobar amb gustos i textures diferents. I queden boníssims!






Ingredients:
4 patates mitjanes
1 manat d'alls tendres (150g aprox.)
1.250 ml d'aigua
Oli d'oliva
Sal
Formatge desnatat batut
Germinats



Preparació:
Pelar les patates i tallar-les a cubs. Posar a escalfar l'aigua, afegir la sal i les patates.
Tallar els alls tendres -la part que aprofitem-. Tallar la part verda a trossos i la part blanca per la meitat en horitzontal, perquè quedi més prima.
Quan bullin les patates afegir els alls tendres i un rajolí d'oli d'oliva.
Quan les patates estiguin fetes, tancar el foc.
Triturar. Afegir el formatge i remenar fins que quedi ben incorporat.
Servir amb els germinats.

39 comentaris:

Chez Silvia ha dit...

Mira per on no ens enssenyes aquesta recepta i no la faig mai!!! deu ser molt suau i com sóc molt de cremes, apuntada!!!petons i bon CDS

Silvia ha dit...

Loa ajos tiernos me enacantan,bueno y los normales tambien...una crema muy fina y delicada.Tomo nota ;)

Un saludo

Pilar ha dit...

Con lo que me gustas los ajetes y no se me habría ocurrido nunca hacer una crema, pero me ha encantado. Y los brotes le quedan genial.
Qué paciencia hay que tener con los niños!. Lucía tienen 12 y es un tostón para comer verduras y ensaladas.
Besitos guapa y buen fin de semana

Neus ha dit...

Mai havia vist crema d'alls tendres...tinc que tastar.la
Petonets maca

Yves ha dit...

No sóc ni de cremes ni d'alls tendres, però coneixent la teva mà trencada per la cuina... segur que no em desagradaria!

Anònim ha dit...

Quina crack... d'alls tendres no se m'hauria acudit mai!! Ideal contra els vampirs, sí senyora!!
A mi ja em pots convidar a sopar si em fas cremeta, i comparteixo els germinats amb la super Aina!!
Petonets preciosa!
Sandra

Ana-Experimento en la cocina ha dit...

En mi casa pasa como la tuya, a los pequeños les sacas de la crema de siempre y les han matado. Mejor no innovar.
Pero para los mayores, me ha encantado esta receta tuya.
Besos

Judith ha dit...

doncs la propera vegada m'avises que a mi m'encanten!!!! ;P M'encanta com queden els germitats. Molts petonets guapa

trifasic de baileys ha dit...

Ostres mai havia sentit a parlar que dels alls tendres es puguessin fer cremes, m'agrada molt la idea!! bon cap de setmana! petons

Anniki ha dit...

Mai he provat la crema d'alls tendres però amb lo que m'agraden les cremes em sembla una idea genial! La deixo anotada per provar-la!
M'hi agrada molt el toc de germinats que hi has posat :)

Un petó!

Heva ha dit...

Lo siento Mónica a mi no me gustan nada las cremas de verdura jijiji
Ten por seguro que la pruebo y lo de los niños es el mismo cantar en todas las casas, lo que cuesta que coman sano pero yo no se lo perdono aunque sea solo una cucharada tienen que probarlo ¡que madre más mala soy!
Besos

Catarina Collins ha dit...

Monica,
Me encantan las cremas... Y esta se ya quedado con un aspecto delicioso.
Se ya quedado un lujo : )

Besitos y bueno fin de semana!

Asela Masià ha dit...

Aquesta crema ha de ser semblant a la de porros i patates, però amb un sabor més intens d'all, no? Té una pinta molt bona, pot ser la faja un dia, a casa ens agraden molt les cremes, les faig de totes les formes que se m'acudeixen. M'ha agradat molt el toc dels germinats. Besets.

Gemma ha dit...

M'encanten les cremes de verdures, però crec que d'alls tendres no n'he fet mai. La provaré, perquè deu quedar molt gustosa!

LILE ha dit...

Doncs mira que compro molt sovint alls tendres i no havia pensat en fer-los en crema...

Ho tastaré aviat!
Petonets guapi,
Esther

sole | puragula.wordpress.com ha dit...

a mí también me encantan las cremitas, y si en tu casa no hay mucho quorum mejor, porque así te queda todo para vos, jeje
¡buen finde!

Núria ha dit...

Que rica no la he probado nunca...me llevo la receta.
besos

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Les cremes són una delícia i amb alls tendresi germinats deu estar molt i molt bé

Cristina ha dit...

Cremes de verdures sempre i aquesta d´all és perfecte. L´all té unes qualitats digestives fantàstiques pel cos.

món cosit a mà ha dit...

coses de Llàbiro, cachis, per un moments no et relacionava amb la mermelada, jeje...
Crema d'alls! però que valenta deu meu, deu meu!!! a casa meva, bueno, és provar-ho!!!

Bon Tiberi ha dit...

M'agrada molt aquesta cremeta.
I la idea dels germinats me l'apunto!!
A casa un dia per setmana menjam vichyssoisse (amb porros)...però ara no sé si l'hauria de canviar per la teva per protegir-nos millor...;DDD
Petonets!!

Chez Lola ha dit...

M'agraden molt les cremes tambe! les d'all mai las taste perque despres tinc que tindre a ma uns xixlets jejej pero màgraden moltissim. Una bonica fotografia. Mua!

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
la cremeta aquesta m'agrada molt, m'agraden de tot tipus i aquesta no l'he tastat mai, ixí que la faré un dia d'aquests.
El bol m'ha robat el cor, és preciós i que maco queda el blau en contrast amb els ocres... Petonets maca

Lídia ha dit...

ohhh!! d'alls tendres??? que bo!!
bon cap de setmana

muakis

Flor de Canela ha dit...

Que buena receta, estoy seguro que es muy deliciosa!
un beso

MJ ha dit...

Quin goig que fa aquesta crema d'alls. Ets una detallista, me'encanta la foto.

Un petonet

Kristalle ha dit...

M'apunto la recepta :)
deu estar molt bé!!!

un peto, et segueixo per poder veure les receptes que poses!

maria ha dit...

Mónica suave y fina, estupenda que buena
Bsitos

maria ha dit...

Mónica suave y fina, estupenda que buena
Bsitos

Irene ha dit...

Que bona ha d'estar aquesta crema! Si és que venen de gust tot l'any, no?
Per cert, quina gràcia això de que "si toca verd, toca verd per tots" :)

La Taula d'en Bernat ha dit...

A mi les cremes de verdures m'encanten i, ara que ve l'estiu, fresquetes passen d'allò més bé. D'alls tendres no l'he provat mai, però té molt bona pinta. Me l'apunto!

Petons!
Anna

Ernestina Causse ha dit...

No soy muy de ajos, pero hay una persona cercana a la que le tengo que hacer esta receta, le encnatará. Gracias

Catieu ha dit...

No n'he preparat mai cap. De fet els alls tendres només els faig amb truita. Si a l'Aina li ha encantat segur que l'Annie s'anima a tastar-la o si més no no rondinarà tant quan la vegi jejeje.....
Petonets

Miquel ha dit...

pendiente de hacer y a pendientes va
me encanta las cremas exquisita se ve y de gusto seguro
peto
miquel

Cristina ha dit...

Als meus fills també els hi costen les cremes. A mi m'agraden molt els alls tendres però mai se m'hauria acudit fer-los en crema, m'has donat una idea!

maria ha dit...

Vaya, vaya cosa más rica y suave ¡es deliciosa! y el que quiera que la tome y el que no pues se lo pierden. Es fantástica
Bsos

Mercè ha dit...

Oh! Quina crema més fina! Igual que la foto!
Petons!

el taller de cuina ha dit...

Una creema molt original. jo estic ben disposaada a menjar-ne les racions de l'Aina i en Jan!!

A qué huele mi cocina ... ha dit...

Mónica me parece deliciosa y una presentación de lujo. Bss