dimecres, 27 de juliol de 2011

Amanida de carbassó i pastanaga

Les amanides m’agraden, però les prefereixo sense enciam; és per això que vaig pensant alternatives per no repetir amanides. Ara que és temps de carabassó no me’l podia saltar, ja tenia clar que m’agradava cuinat, però cru també està boníssim!

Ara hauria de dir que amb la calor ve de gust menjar coses fresquetes, però per fresca ja tenim la que està fent aquests dies; i no us penseu que m’estic queixant, estic contenta, això de poder passejar al juliol sense fondre’t està molt i molt bé, però com que a l’ hivern em costa més menjar amanides ara és quan em vénen de gust, potser és que em moc més per estacions que per temperatures, no?

No hi poso quantitats perquè en una amanida és molt difícil, ja que pot ser un plat únic d'un dia de poca gana, anar abans d’un segon plat contundent o vés a saber!




Ingredients:
Carabassó
Pastanaga
Llavors de gira-sol i carabassa
Pinyons
Formatge parmesà

Vinagreta de mostassa



Preparació:
Tallar el carabassó per la meitat, treure la pell de la part superior -però deixar la dels costats-. Amb la mandolina o el pela-patates tallar tires i després tallar a tires ben primes.
Pelar la pastanaga i tallar-la a tires primes, com amb el carabassó.
Deixar en aigua ben freda, si voleu hi podeu afegir algun glaçó, durant uns cinc minuts.

Tallar el formatge parmesà a làmines fines.

Preparar el plat amb una base de carabassó i pastanaga, afegir les llavors i els pinyons, el formatge parmesà i amanir-ho amb la vinagreta de mostassa (si preferiu hi podeu afegir una mica més de sal).

27 comentaris:

Gemma ha dit...

Ostres, jo això de les amanides ho porta fatal, no ser mai de què fer-les, això que m'agraden molt, però aquí hi tinc poca imaginació.
La teva és molt bona ideia. M'agrada! No ser si t'ho he dit mai però les fotos que fas m'agraden. Amb el tema de les fotos hi tinc una debilitat especial, per això m'hi fixo molt. Jo intento millorar dia a dia, i crec que ho aconsegueixo una mica.
Una abraçada

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Ets una crack!!! Ja sé que soparem aquest vespre, i no t'ho dic de broma! Vistosa, colorida, boníssima... ho té tot!!
Petonets rulera!
Sandra

zaida ha dit...

Wow! qué blog más bonito y cuántas recetas estupendas!! me encanta, y me voy a pasar un rato por aquí hojeandolo post a post.

Petonets!

Neus ha dit...

M'agrada la vinagreta de mostasa i el parmesa el sabor que dona a les amanides es fantastic...
petonets

Miquel ha dit...

en conjunto muy buena rica rica
peto
miquel

Judith ha dit...

i jo que m'acabo de menjar un entrepà corrents! grrrrrrrrrr. Si hi veia abans venia corrents a can Llàbiro!!!!!! jijiji. petonets sister

Roser ha dit...

Quina amanida!! ha de ser deliciosa!!! me l'apunto per fer avui mateix, que per casualitat tinc tots els ingredients a la nevera! petons guapa

Rous ha dit...

¡Me ha parecido un plato la mar de sano y saludable con un presentación exquisita! Besos.

Pilar ha dit...

Yo como ensaladas todo el año, me encantan. Me llevo tu receta para mi colección, me ha gustado mucho.
Besos

Ana-Experimento en la cocina ha dit...

A mí me pasa como a ti. Me gustan las ensaladas y si son sin lechuga, mejor... y encima, me encanta el calabacín, así que esta es mi ensalada.
Besos, guapa

Sole ha dit...

una ensalada fresca, fácil y elegante. me gusta el agregado de las semillas, que le dan una textura crocante, y me encanta la foto, tan elegante como la ensalada :)

Heva ha dit...

Como me gustan tus recetas, tu eres de las mías jejeje no he probado el calabacín crudo pero si a ti te gusta, no hay más que hablar, lo probaré!
Besosssss

rosilet ha dit...

Lo del calabacín crudo lo comentaba en estos días con el contrario...que puso cara de feo, pero yo voy a probarlo, que mi padre también me cuenta que les encanta en la ensalada! Esta es de 10!

Mari ha dit...

Una amanida de luxe, igual que la foto.
Salutacions.

Carme ha dit...

Caram quina amanida!!! l'enciam m'encanta, però la teva alternativa sense està genial.
Petons

Chelo.-Cogollos de Agua ha dit...

Genial!, y esa vinagreta me gusta a rabiar!
Un beso

ISABEL ha dit...

Aquestes amanides son de les que m'agraden.
Pocs ingredients i molta creativitat.
Felicitats

Lídia ha dit...

que bona!! em sembla que avui mateix al vespre la faré! tinc tots els ingredients a la nevera, a més els carbassons són de l'hort!!
muakis

Catieu ha dit...

No he provat mai el carbassó cru, sempre el saltejo uns minutets. Veient la teva amanida em sembla que em decidiré, té una pinta exquisita. I amb la resta de ingredients, deliciiosa. Ets la reina de les amanida!!!
Petonets

Yves Gerbeau ha dit...

Caldrà veure si la ma q aguanta el plat amb tanta delicadesa també ha fet una amanida tant sensitiva...
Ara venimmmm

La cuina de l'Eri ha dit...

Ara no se si he tastat mai el carbassó cru.. serà possible!! Amb la vinagreta deu quedar molt bona i un puntet diferent oi?
La foto amb aquesta ma que ajuda queda preciosa i el plat una cucada!! Petonets

luisa ha dit...

te ha quedado genial. A mi tb, me gusta variedad en las ensaladas y menos lechuga. Bss-

Anna ha dit...

Oh, segur que la combinació és boníssima!! :D Si no t'agrada l'enciam podries provar amb altres verds com els espinacs frescos o els canonges, estan boníssims :)

Molts petons!
Anna

el taller de cuina ha dit...

Per fi algú que entén que a l'amanida no cal posar-hi enciam! visca!
L'he de tastar!
I estic d'acord amb la Gemma, fas unes fotos molt xules!

Alfons ha dit...

ara a l'estiu les amanides venen de gust a diari, aixi es que com més varietat millor i aquesta és molt i molt original ...
Una abraçada

Visc a la Cuina ha dit...

Deliciosa i sana, una amanida perfecta!

ISABEL ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.