He dit alguna
vegada que m’encanta el pa? Doncs ja sabeu com m’agrada la proposta de LaRecepta del 15 d’aquest mes. Ja tinc ganes de veure el súper recull que faran,
quina feinada que tindrem!
Els bolets em van
regalar el llibre del Xavier Barriga, el tinc tot gairebé marcat, i qui no, oi?
Amb la
Judith tindrem la sort d’anar a un taller amb el Xavier Barriga i el Josep Maria Ribé
i la combinació m’encanta: pa i xocolata i es que una de les coses que més
m’agraden és el pa amb oli, sal i xocolata. Una cosa ben senzilla que no per
això deixa de ser deliciosa.
La recepta és la dels panets de mantega torrada. He fet fermentar el
llevat abans, he canviat la mantega per oli i he posat menys
sucre. La resta dels ingredients son com el llibre, de fet algun tros de la
preparació és literal del llibre.
Ingredients:
500 g de farina per fer pa
10g de sal
280 ml d’aigua
15 g de llevat de forner
30 g d’oli d’oliva
1 cullerada de postre de sucre
10 g de llet en pols
Preparació:
Escalfar l’aigua
fins que sigui tèbia, afegir el llevat i el sucre, tapar i deixar reposar uns
cinc minuts.
Tamisar la farina,
afegir l’oli, la sal i la llet en pols. Afegir l’aigua amb el llevat i el
sucre. Remenar amb una cullera de fusta o silicona, passar a una superfície
enfarinada i treballar.
Formar boles d’uns
80 g, no han de quedar perfectes. Deixar-les reposar 30 minuts tapades amb un
drap humit.
Passar els panets a
una superfície enfarinada, tancar-los amb els extrems de les peces cap a
l’interior, com si dobleguéssim un mocador. Posar els panets amb la part dels
plecs cap avall sobre un drap de cuina amb força farina, perquè fermentin.
Escalfar el forn a
250º i posar a dins una olla petita amb draps mullats per que es faci vapor.
Anar afegint aigua a l’olla si cal.
Quan hagin doblat
el seu volum els hi donem la volta, els posem a la safata del forn i els
polvoritzem amb aigua. Deixar al forn, a 220º, durant 16-18 minuts.
62 comentaris:
Que bons han d'estar aquests panets i que macos que són! M'agraden així individuals, per l'entrepà són perfectes :P
Petons
Vaja quin esmorzar de luxe amb aquests panets, Mònica!
Guau!! oberts i untats amb tomàquet i un bon oli, amb unes virutes d'un fabulós pernil salat ibèric.....no tinc paraules per expressar el que la meva imaginació està donant de si! jaj petons
Moni! t'ham quedat molt bé aquests panets i la veritat és que no hi ha res mñes bo que un panet amb un bon troç de xocoloata!!
petonets
Me estais dando el día y son las 8.30, con lo que me gustan los panes y ya he visto francés, con chocolate, con sésamo y ahora el tuyo. Tengo ya los ojos del revés :D
Te han quedado preciosos y segurísimo que están buenísimos
Besos
T'han quedat sensacinoals!
Quina sort anar a aquest curs, la parella de profes promet molt de veritat! Ja explicareu, eh? ;)
El primer que he fet és guardar la recepta, m´ahn agradat molt per quan faig els meus dinars amb amics i posar els pans individuals!!! t´han quedat de Judith BARRIGA!!!ja ja. petons
"wala" nena! quina foto! Fantàstic! Ara ja me'ls pots deixar provar? perquè tenien superbona pinta!!!!
Aquests panets jo els vaig fer la setmana passada i o em van quedar (ni de lluny) tan macos!!!! Aquest llibre el tenim totes ben explotat, eh?
petonets guapa!
Que macos t'han quedat! Això de fer pa trobo que és màgic: ingredients tant bàsics i en surt màgia!
Si, em sembla que en aquesta edició tindran feina, veig un munt de receptes avui.
Una abraçada!
Quins panets més eixerits que t'han quedat. Això per esmorzar ara em vindria de luxe... Nyam!
Boníssims! Quina sort poder anar al curs... Em feu una enveja!
Petonets i gràcies per participar! :)
Me encanta la propuesta de este mes y me encantan tus panecillos. Yo tambien tengo ese libro y quiero que me conteís todo de ese maravilloso curso que vais a hacer!!!!
Yo tambien tengo preparado algo de él, pero mucho más sencillo.
Un besote!!!
Crec que he estat tota la nit somiant amb aquests panets. La propera vegada que ens els ensenyis, si us plau, que els poguem tastar!!! jajajajaja. Molts petonets sister! ens veiem al curset! ;P
Que t'agrada fer pa??? No ho hauria dit mai jejeje...
Ja tinc ganes de veure que ens portareu d'aquest curset. Ho compartireu, oi??? No si val dir que es va a un curset així i llavors quedar-s'ho per una mateixa. Que tremolin, que arriben les germanes P.!!!jejeje....
Aquests panets deliciosos, els hem de provar. M'emporto la recepta amb modificacions i tot...
Petonets guapíssima
Quins panets!! Aquests individuals m'agraden molt! T'han quedat perfectes.
Petons
Son preciosos, y deben estar riquiiiiiiisimos.
Besos y buena semana.
Jo també tinc gairebé tot el llibre marcat, i una mica més i presentem la mateixa recepta! ;) perquè tinc moltes ganes de fer-los aquests. T'han quedat preciosos!!!! i m'apunto els canvis que has fet per si de cas ;) petonets!
Ara un bocata amb aquests panets i amb pernil i estaria molt feliç.
Petonets maca
Jo vull una peá de xocolata i un troset de pa!!!!!
Estàn preciosos!!!!
Doncs m'hauré de fer amb el llibre si totes esteu tant contentes amb ell. De moment m'apunto la recepta.
Petons
Perfectes per tenir al congelador. Les receptes del Xavier Barriga són infalibles!
T'han quedat tan bonics! són iguals que els de la foto del llibre del Barriga. M'encanta el coloret que tenen!
Què xulo el curset. Ens ho explicareu, oi? em feu una mica d'enveja. Just ahir vaig sentir el Barriga parlant del seu nou llibre per RAC1!
Molts petonets guapa!
Mónica, te han quedado estupendos. No tengo el libro qué recomiendas, qué pena!!!!
A mí también me ha encantado la propuesta de este mes!!!
Besos.
Miro la foto del llibre i no hi trobo cap diferència, t'han quedat iguals! Els panets van tan bé per treure més d'un "apanyu"....
T'han quedat perfectes!!! Iguals que el del llibre.
També el tenc tot, tot, però tot marcat!!
Veig que la meva nena no passarà gana quan vagi al continent.
Ja està bé!...que les dents ja m'arriben al terra!!! Grrrrrrrr!!
Petons!
Em repeteixo, però és que t'ha quedat igualets que el del llibre!! Ets una suuuuuuuper crack!!!!! Que xulos! Jo també el tinc marcat al llibre! jejeje
Petonets i moltes gràcies per participar!!
Petonets
Sandra
que buenos que son estos panecillos del Xavier y mejor con aceite que con mantequila mas sanos.
Espero con ganas el resultado de vuestro curso con el Xavier y el Ramón saldran recetas muy buenas seguro
peto
Quins panets mes espectaculars!!! Entre que tu ets una crack i que el Xavier Barriga ho clava.... quin tandem!!!! ^__^
Em feu una enveja enorme amb aixo del curset...
Un petonas
Sònia
Anda ya Mónica, cursito con el Barriga y todo! Claro que te han quedado de cine!
¡que ricos pancitos de manteca! a mí también me fascina el pan, pero hay que ponerle un coto a las harinas blancas, jeje
M'hauré de comprar aquest llibre, t'han quedat millors que els del forn!!
he vist la foto i m'ha sortit una unica paraula: Brutals!!
( perdó, volia dir sensacionals!!)
L'aspecte çés bwen bé de panets de professional! Ara per berenar sucadet de tomaquet... m'aniria de perles!
Qué pancitos, seguro que son esos migositos que piden una salsa para mojar... O mejor, unos huevos fritos ;) Me encanta el pan casero. Un besote.
Semblen els panets que menjava de nina. En deim "magranetes", per la forma arrodonida. Ara ja en fan a pocs forns, aquí a Mallorca.Tan bones que són!
Nyam, semblen els panets que et posen als restaurants i que jo em resisteixo (de vegades sense èxit) a picar....
Molt bona pinta!
Petons
;-)
Quins panets tan bons, m'encanten. Amb un trosset de xocolata un esmorzar deliciós.
Petons
Aquests panets ja els he fet unes cuantes vegades però mai m'han quedat tan macos ;o)
Me n'emporto un per demà!
Petonets,
Palmira
Oh! Quina enveja!! Ja explicareu què tal l'experiència!! ;)
Els panets t'han quedat PERFECTES!!!
Petons!
Quina meravella de panets!
A mi també m'agrada el pa. Però el pa bo, evidentment. Aquell que té gust, gust.
Fer-lo a casa et permet mil combinacions. Mai el faig igual, una farina d'aquí, una d'allà, que si aquesta llavoreta, que si ara això, que si ara allò...
Llavors, tenim un problema quan anem fora i no ens agrada el pa que ens donen :(
Amb aquests panets, vindria a casa teva encantada de la vida. La resta és anecdòtic!
Una abraçada
uf! però que bé que t'han quedat! Jo també tinc el llibre, i la veritat és que a cada pàgina m'hi aturo una bona estona...
Quina sort anar a aquest curs! Ja ens ho explicareu i ens xiveu els seus secrets, eh!?
Fins aviat!
Amb aquest recull de receptes hem fet un màster!
Nani
Quina sort poder fer aquest curs, ara que amb aquest recull de receptes que farem sereu unes alumnes avantatjades
Rosa Maria
Han quedado muy bonitos, me encantan los panecillos individuales.
Un besito
Me encanta!!
La foto es preciosa y que bueno que tu y Juju vayan, a tomar su curso así disfrutaremos,nosotros con tantas delicias como estos panecillos tan hermosos!!!
Besotes preciosa.
Pero que panecillos más exquisitos, como me gustan!, estos te los copio.
Las sopas de leche son saladas, llevan sal y pimentón y en casa nos encantan!
Un beso
Quina bona pinta tenen aquests panets!!
Comparteixo amb tu el gust pel pa sencill, realment aquest panets tan quedat perfectes i ben lluents... petons.
Super panets!!!! Lliguen amb tot.
Vull la crònica, eh?
Quina pinta que fa aquest curs...a veure si feu una crònica! :) Els panets fan venir salivera....
Petunets,
Eva.
Amb xocolate i amb tot el que vulgues. T'han quedat molt bonics i han d'estar molt bons. Besets.
Te han quedado monísimos... Beso
Doncs per haver fet tants canvis, t'han quedat perfectes, no? :O jaja A veure si vas penjant més receptes d'en Xavier Barriga, que són genials! :D
Un petonet guapíssimaa!
Unos panecillos ideales, wow que pinta! me parece ideal los cambios que has hecho respecto a la que aparece en el libro, probaré la tuya! que tengas un buen fin de semana, un beso
El pa.. la meva assignatura pendent.
Que donaria jo per que em surtissin 1/4 part de bonics com els teus.
Petons
Son clavats als del llibre. Per una panarra com jo és una opció fantàstica per anar tastant i tastant pans diversos. M'agrada molt.
Wowwwww! Mónica quina passada de panets i quina emveja de taller que aniràs amb la Judith...Per cert m'ha encantat la foto.
petonets
que panecillos mas estupendos y que ricos. Me llevo uno para esta noche. Bss guapa.
A mi també m'ha agradat molt la poposta de La recepta del 15 d'aquest mes, tot i que això de fer pa a casa encara em ve una mica gran... T'han quedat uns panets genials per menjar sols o acompanyats!
Per cert, el pastís de gerds de més avall, es-pec-ta-cu-lar!!!!
Petonets!
Anna
Es una buenísima idea la de cambiar la mantequilla por el aceite, mucho más sano, donde va a parar.
Me encantan estos bollitos individuales, son ideales para repartir.
La pinta es buenísima, me comería uno ahora mismo.
un besazo
Maravillosos panes, todo lo casero sabe diferente.
Que lujo!
Un beso.
Publica un comentari a l'entrada