dijous, 24 de novembre del 2011

Guisat vegetal de mongetes

Avui un grup de blocaires han preparat, a través del Facebook, una iniciativa molt interessant, es tracta de publicar una recepta feta amb productes bàsics per donar a conèixer el Gran Recapte que prepara el Banc d'Aliments pels propers dies 25 i 26.

Cada dia ens arriben notícies negatives de la situació actual i, sembla, que les coses van per llarg. És per això que tots hem d'aportar el nostre granet de sorra, en la mesura que puguem: molts de petits en fan un de gran!
Qui no recorda històries dels avis o pares que diuen que hi havia persones que ho passaven malament, però que s’ajudaven els uns als altres? Tenien poc, però compartien i això els feia grans.

A la pàgina del Banc dels Aliments hi podreu trobar tota la informació necessària, així com els punts de recollida. En principi la idea és duplicar la quantitat d’aliments recollits l’any passat: arribar a les 800 tones. I si aconseguim superar aquesta xifra? No hi podem faltar.





Ingredients:
400 g de mongetes cuites
Xampinyons
Alls
Pebrot vermell
1 grapat d’olives negres
Brou vegetal
Tomàquet fregit
Oli d’oliva
Sal
Pebre


Preparació:
Tallar el pebrot a quadrats petits i els alls a rodanxes. Posar a escalfar l'oli i, quan sigui calent, tirar el pebrot i els alls. Quan els alls agafin color, tirar els xampinyons, prèviament tallats a quarts, i els troncs, tallats per la meitat. Quan els xampinyons comencin a enrossir, tirar la sal i el pebre.
Afegir el tomàquet fregit i les mongetes. Tirar una mica de vi blanc, si es vol, i el brou. Posar les olives, deixar a foc lent.
Abans de servir, afegir una mica d’all torrat, tallat a rodanxes.





42 comentaris:

Yves ha dit...

M'encanta la foto. Fa molt caliu. Ideal per un vespre amb pluja.
Bona iniciativa amb els aliments!

Flor de Canela ha dit...

Tiene muy buena pinta, seguro que es muy rico.
bss

Gemma ha dit...

Ara que arriba el fred aquests guisats es posen divinament. Ha estat una iniciativa molt bonica, oi?

Anònim ha dit...

Els guisats vegetals són els que magraden més, i estic amb l'Ybes, la foto és preciosa!
A casa per coure els llegums no hi ha secret, l'olla pressió és un gran invent, 1/2 hora pels cigrons i llestos. Queden super bé! Abans ja els havia arribatr a coure normal però no acabava mai i mai quedaven prou tous.
Una abraçada, bonica!

Anònim ha dit...

Ups! volia dir Yves, amb v, no fos cas que se m'enfadi!;-)
Petonets!!!

Lucia ha dit...

Ja t'imaginaràs que m'agrada el teu plat! i encara m'agrada més això que esteu fent, donant veu i difussió a la recollida d'aliments. Una abraçada Mònica!

Unknown ha dit...

Molt bona la teva aportació i sobretot molt emotiva la iniciativa!!!

Petonets

Miquel ha dit...

que buena tu aportación,un rico guisat ideal para esta estacion y la que viene
peto

Cinta ha dit...

Molt bona pinta...Petons!

Chez Silvia ha dit...

Bona pinta tenen, una aportació fantàstica!! petonets guapi!!!

trifasic de baileys ha dit...

Quina proposta tan deliciosa!! tot i que jo canviaria les mongetes per llenties o cigrons (que em senten millor) és un plat ideal per l'esdeveniment!! petons

Alfons ha dit...

un guisat molt apetitos...magnifica iniciativa

Heva ha dit...

Me gusta esta manera de dar a conocer la iniciativa, voy a verlo. Aaaa y la receta estupenda.
Besosssss

Judith ha dit...

La teva proposta no pot ser més adient!!! Un aport calóric elevat i a sobre calent!!!! Aquest plat m'està cridant!!! ;) petonets

Pilar ha dit...

qué plato tan suculento y qué ricas con aceitunas . Mi madre no se podía imaginar lo que me gustan las legumbres, ¡lo que peleó conmigo la podre para que las comiera!
Besos

Helena ha dit...

Aquest plat és sublim, m'encanta que hi hagis barrejat olives negres amb el guisat. Quina pinta....

Anònim ha dit...

M'encanta!! La pròxima vegada que faci un guisadet així hi posaré olives, una idea genial!
I la foto molt xula :)
Petonets
Sandra

Neus ha dit...

Heu tingut una iniciativa molt xula, esperem que recullin molt, per que bona falta que fa.

Un petonet

Mayte ha dit...

La iniciativa hermosa, la foto delicada y tu guiso maravilloso!

Besotes.

A qué huele mi cocina ... ha dit...

Me gustan mucho las legumbres con verduras!! Mi estómago lo agradece!! Una rica aportación. Un abrazo, Alicia.

La Cuina Violeta ha dit...

Els llegums em porten de cap. M'encanten!
Aquest plat molt ben presentat.
Nani

la gemmota ha dit...

Molt bé! Jo també hi he participat, i tot i que últimament no arribo a cap convocatòria (ni la del 15 ni whole kitchen ni res de res), aquesta no me la volia perdre!
Demà ens toca anar a portar menjar a algun punt!
Petons!

Alba ha dit...

Quina iniciativa més bona. Jo avui aniré al Caprabo de Sentmenat a posar el meu granet de sorra. Estic pensat que també podríem anar totes demà, revolucionaríem el poble però!! jaja!!

El guisat de mongetes vegetal me l'emporto!!

Molts petonets!!

Su ha dit...

Pues un puchero muy sano... Lo del banco de alimentos y la iniciativa la había visto en un supermercado, es una iniciativa interesante.

Un besote.

Palmira POM ha dit...

Un gran guiso para una causa muy buena.
La foto preciosa ;o)
Petonets,
Palmira

la cocina de frabisa ha dit...

Que plato tan rico y tan sencillo, ideal para esta época.

Felicidades por la iniciativa y por haberte sumado a ella.

un besazo

Lídia ha dit...

Ohh quin gisat, la meva àvia és la reina d'aquest tipus de plats!!
bona iniciativa amb el banc dels aliments!!
bon cap de setmana

petonets

Luisa Morón ha dit...

una pinta estupenda y una iniciativa mejor aún. Bss guapa.

fina ha dit...

Molt bona proposta, no sabia, on trobar la proposta, semblava q. havies d'estar a facebook.
Ho vaig saber pel blog de cuina per llaminers.
En el teu blog he trobat el blog de blogs.
És un blog del propi banc veritat??
Gràcies per posar l'enllaç.
Felicitats molt bona proposta i molt bona foto, un menjar que escalfa el cos i l'ànima:))
felicitats¡¡

fina ha dit...

A la meva feina ho han fet,
al súper del barri també i a totes les escoles i a molts pobles de Catalunya:))¡¡

Rosilet {Sugg-r} ha dit...

QUé rico mi Moni! Un platito ahora que hace frío!
Hermosa iniciativa!

bojosperlacuina ha dit...

Bo, fàcil i econòmic, sí senyor!

Anònim ha dit...

Per a mí és bonissim peró sense olives, please.
Ja hem passat pel súper a deixar les nostres bosses. I havien moltes, segur que la iniciativa serà un éxit.
Un petó
Esther

MJ ha dit...

Un plat, que em bé de gust ara mateix, avui fa una fresqueta...

Un petonet

fresaypimienta ha dit...

Ummm que guiso tan rico....ideal para entrar en calor!!! una fotografía muy apetitosa, un beso

Jayanthy Kumaran ha dit...

wow...sounds scrumptiously tasty..
first time here..love your space..
excellent recipe collection with great cliks..
Am your happy follower now..;)
do stop by mine sometime..
Tasty Appetite

Ague ha dit...

Una aportació exquisita,m'encanta¡¡
Un petonet molt gros i bona setmana.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Una recepta molt bona i assequible i una iniciativa lloable!

Petonets!
Anna

el taller de cuina ha dit...

Aquest guisadet em recorda al meu avi, que deia que per pobre que fos sempre tenia un tupí d'olives i un crostó de pa per aquell que piqués a la porta.
Tenim sort que no sabem el que és passar gana, i menys aquest cap de setmana! ;P
Petonets

Anna ha dit...

Quina iniciativa tan maca, estic contentíssima que s'hagin superat les expectatives!! :D I el teu guisadet entra tan bé, ara a l'hivern.. jeje Felicitats perquè t'ha quedat ben bonic! :)

Un petonet!!

món cosit a mà ha dit...

passejar per aquí em trasllado a la meva infantessa!
Ja arribat el fred!

Bon Tiberi ha dit...

Nena, quin ritme de publicacions: divendres, dilluns!! Jajajajaja!
M'agrada aquest guisat i ara que comença el fred ha d'entrar ben fàcilment!
Tota la raó amb el que dius. L'altre dia llegia una revista on deia que Butan era el país amb l'índex de felicitat bruta més elevat del món. La gent no té molta cosa, però és feliç. Em va fer pensar una estona!
La foto molt xula, però això ja és costum!
Petons!