Ara, que sembla que comença a fer fred, ve de gust encendre el forn. I és que prefereixo menjar plats més propis d’aquesta estació, tot i que el fred sembla que es resisteixi a arribar del tot.
El plat d’avui és vegetarià, però si sou de carn podeu substituir el seitan per botifarra de bolets, pollastre o el que més us agradi, ajustant els temps de cocció, és clar.
Si penseu que el seitan no té gust i no us atreviu a tastar-lo, us puc assegurar que amb aquesta preparació us sorprendrà, queda molt melós i agafa un gust boníssim. És d’aquells plats que no em cansaria mai de menjar.
És una recepta que no us portarà massa feina, d’aquelles que mentre es fan dóna temps de fer altres coses; com per exemple un vermut de diumenge.
El plat d’avui és vegetarià, però si sou de carn podeu substituir el seitan per botifarra de bolets, pollastre o el que més us agradi, ajustant els temps de cocció, és clar.
Si penseu que el seitan no té gust i no us atreviu a tastar-lo, us puc assegurar que amb aquesta preparació us sorprendrà, queda molt melós i agafa un gust boníssim. És d’aquells plats que no em cansaria mai de menjar.
És una recepta que no us portarà massa feina, d’aquelles que mentre es fan dóna temps de fer altres coses; com per exemple un vermut de diumenge.
Ingredients:
1 bloc de seitan
500 g de patates blanques petites
Cebes petites al gust
4 patates violetes
Farigola seca
Pebre negre en gra
Brandy
Aigua mineral
Sal
Preparació:
Encendre el forn a 200º. Rentar les patates blanques i tallar-les a rodanxes. Reservar.
Encendre el forn a 200º. Rentar les patates blanques i tallar-les a rodanxes. Reservar.
Pelar les patates violetes i tallar-les. Penseu que costen més de fer que les blanques, per tant és millor tallar-les una mica més petites. Pelar les cebes.
A una font que pugui anar al forn posar un bon raig d’oli d’oliva verge, les patates i les cebes. Salar i tirar la farigola i el pebre negre en gra. Enfornar. 10 minuts després afegir el seitan sencer, regar amb
brandy i una mica d’aigua mineral. Deixar fins que estiguin fetes les patates.
Quan ho serviu, talleu trossos grans de seitan, d’un cm de gruixut aproximadament.
A una font que pugui anar al forn posar un bon raig d’oli d’oliva verge, les patates i les cebes. Salar i tirar la farigola i el pebre negre en gra. Enfornar. 10 minuts després afegir el seitan sencer, regar amb
brandy i una mica d’aigua mineral. Deixar fins que estiguin fetes les patates.
Quan ho serviu, talleu trossos grans de seitan, d’un cm de gruixut aproximadament.
48 comentaris:
no sóc massa fan del seitan, però si dius que ho puc fer amb botiffarra de bolets... que bo!!!!!!!! té molt bona pinta!!!! molts petonets guapíssima
La veritat es que jo tant em menjo plats calents a l'estiu com gaspatxo ara mateix... jejeje
Mai he provat el seitan, però si no m'agrada, com diu la Judith, ho faré amb botifarra de bolets.
petons
Mmm.. sento l'olor d'herbes des d'aqui... Quina pinta!
doncs jo no l'he provat mai el seitan, pero aquesta recepta te molt bona pinta i dóna ganes de sortir a comprar-ne ! :-)
Caray Mónica! Tú com la Judith, hauries de participar al CSC! el tema d'quest mes son receptes amb bolets com a ingredient principal! Segur que faries quelcom deliciós!
Del plat d'avui , que puc dir? que he de menjar seitàn més sovint!! un plat complet i gustós, ric en proteínes i sense gens de greix saturat.
No tinc ni idea de què és el seitan, ni tampoc si m'agrada o no, clar... però la pinta que té, amb les patatones així...
Q quedi clar q tothom es creu que sap fer bé les patates, i no és així! Als restaurants posen cada porqueria... unes patates han de ser com les que t'han quedat! genial!
Tiene buena pinta si señor.
Besos.
Doncs, jo no l'he tastat mai però amb aquesta pinta ja me'n venen ganes. Quin plat!!! Si sembla que, fins i tot, l'olor m'arribi aquí.....uhmmmm!!!
Petonets guapa
La veritat és que crec que el seitán és tot un món per descobrir... i el que tu has fet té una pinta deliciosa!! :D Ha quedat un plat molt maco jeje
Un petoneet!! :D
Esta era la receta que no necesitaba cantidades jajaja claro que no, ya sabes que me encanta, nunca he preparado el seitán en el horno, probaré a tu manera aunque no se de donde sacar las patatas moradas, incovenientes de vivir en un lugar pequeño :(
Besosssss
Veus, el seitan és una cosa que tinc pendent perquè en 'època vegetariana del Xavi només menjava tofu!! El plat té una pinta sensacional!!
Petonets
Sandra
hasta ahora no me he animado a preparar yo misma el seitán. sí lo he probado pero nunca lo preparé. tendré en cuenta tu receta. ¡gracias!
Hola,
M'apunto en aquest deliciós plat! Fa anys que no menjo el seitan i m'has fet venir ganes.. Ja imagino l'oloreta tant bona que feia aquest platet..
Petonets
Quin color que te aquest plat, color de tardor...
les cebetes m'agraden moltisim...
Petons maca
no he menjat mai de seitan i l´he vist, però em sembla que faré el mateix sistema amb buti com la Judith o un altre cosa...ja ja!!!petons
Mi Madre ha sido fan del seitan y soya durante años, yo no soy vegetariana, pero tampoco una carnívora total, prefiero los mariscos, asi que ya tengo sustituto para esta maravilla :D
Besotes linda!
A casa el seitan ens encanta, el faig jo mateixa a partir de farina.
Aquesta recepta ha de quedar bonissima, me l'apunto perque no el faig mai al forn ;)
nunca he probado el seitan, pero tiene una pinta estupenda. Bss
No havia sentit a parlar mai del seitan.... Me posat a consultat que és i tot jejejje I ja he vist que porta molta proteïna.... FA molt bona pinta si algun dia en veig no dubtaré en probar-ho, i amb la teva recepta em sembla que pot sortir molt bo.
Petons
FA molt temps que no mejo seitàn! Des d´un curs de cuina vegeteriana deu fer uns 10 anys!!! El seità n ha d´agafar el gustet d´herbes...
PEtons
No sóc massa fan del seitan però em sembla que es perquè no ho se preparar bé. M'emporto la receta, te un aspecte fabulòs!
Petonets,
Palmira
Nunca me ha dado por cocinar con seitan, son carnívora militante. Aunque con una butifarra, seguro que brindo por el otoño... Un besote.
Qué receta más original, me encnatan este tipo de platos. Me lo apunto! Beso
Mmmmm... quina oloreta que deu fer la cuina mentres el fa!!! Me l'apunto!!
El conjunt es espectacular!!! ^__^
Un petonas
Sònia
Esteba pensan quin segon plat fer per la Festa Major,que ja s'acosta...Seitan ho tenia clar,però com fer-lo no. Ara ja ho tinc clar. Pels vegetarians de la casa... "Seitan de tardo al forn" Judit
Pues no pienso sustituirlo por nada, lo haga tal y como nos cuentas que ultimamente estoy yo muy por este tipo de comida.
Un beso
uuuaaaaaaaaaaa!!! m'encanta el seitán!!! i cada vegada m'agrada més però el problema és que no cneic receptes per cuinar-lo!! fantastic, m'encanta aqeusta recepta!!! apuntada està! que bé!! gracies per donar-me ideess! petons
ohh!la provaré perquè m'agrada el seitan i no ser massa com fer-lo!!
bon cap de setmana
No he probado el seitán jamás, pero siempre que lo veo me llama la atención. Me llevo tu recetita, la pinta es deliciosa, las patatas tienen un aspecto buenísimo.
Besos guapa, disfruta del fin de semana
Quina bona pinta...petons
Hola Monica
Que plato mas completo y que bien presentado.
Que pases buen fin de semana.
No l'e provat mai el seitan, però amb aquesta recepta potser serà hora de....
Nani
No he tastat el seitan, aquesta pot ser una bona ocasió. Aquest plat té molt bona pinta.
Petons
Tu propuesta me viene genial.Mi hija esta en su momento vegetal. Y yo tratando de hacer cosicas ricas para que coma bien ...ya sabes... esto de ser madre es lo que es...un no parar de `preocuparse y ocuparse.
*.* Besikos.
Aixó, aixó , Aixó es el que interessa receptes fàcils i que tingui aquesta bona pinta. Una abraçada.
Per a ser un plat vegetarià t'ha quedat ben bonic i amb una pinta fantàstica. Jo també he fet algunes receptes amb seitan, per a farciments i també en fricandó, queda molt bo, però sembla que a casa són més de carn... Besets.
Que rico plato vegetariano, tiene un aspecto muy apetitoso! un beso guapa
Ostres, se m'havia passat l'entrada!!!!! Estic perdent facultats, sort que de tant en tant entro per vici!
A veure, tu em vols deixar arruïnada, eh??? Fa temps que cada vegada que vaig al super miro el seitan, però no en compro mai perquè no sé molt bé que fer amb ell. Ara ja ho sé!!! Si hagués vist l'entrada quan tocava segur que hauria estat el dinar d'avui. El pròxim dia tornaré a casa amb seitan! Ja t'informaré.
I les patates violetes encara no les he vistes mai en persona! El dia que en vegi, també en compraré. Si ja ho dic jo, em vols arruïnar!!
Petons
ostres, doncs jo també sóc de les que pensa que el seità és insípid! A veure si un dia m'atreveixo amb aquesta proposta i t'ho explico. Moltes gràcies per la recepta!
A mi el seitán també em sembla insípid però també m'ho semblava el tofu fins que vaig descobrir-ne un boníssim que no tenia res a veure. Crec que potser és cosa de marques, com la llet de soja que varia molt d'una marca a una altra.
Aquest platet que portes em sembla deliciós amb el toc de brandy!
Molts petonets bonica!
Nunca he comido seitán, pero tendré esta en cuenta esta receta para cuando me anime a probarlo. Se ve delicioso! Gracias por compartir este tipo de recetas, pues no es muy común encontrarlas!
Besos.
Fa molt bona pinta, encara que no compro mai seitan, però amb botifarra... quina oloreta!
El seitan encara no l he tastat però tot arribarà. I l' acompanyament i el tipus de rostit segur que m' agradaria perquè el seu aspecte és deliciós. Petonets.
una combinacion muy buena y muy sana,me encanta y al horno mas
petons
La veritat és que no tinc idea de què és el sitan. No sé per què, pero em sona a tofu... Jeje! De totes maneres, una recepta que et permet fre el vermutet un diumenge no s'ha de deixar escapar!!!
Petons!
Anna
Habrá que probar, que lo has presentado tan bien que dan ganas!
Una delicia de plat i molt sa,a jo m'encanta de aquesta manera.
Mils de petons.
Hija Moni me dices que es el seitán nunca lo he oído ni visto, es que no se que es.
Vamos tiene una pinta estupenda pero me lo pones delante y no se que estaría comiendo.
Bsos
Publica un comentari a l'entrada