La proposta d’aquest mes de La Recepta del 15 eren les croquetes. Les croquetes accepten moltes varietats i amb l’èxit de convocatòria que tenen segur que acabem descobrint unes combinacions realment sorprenents.
Aquests dies estic molt desconnectada, es veu que tinc un imant pels virus i no em deixen, ni tan sols he pogut donar les gràcies als que ens heu fet arribar les propostes pel Memòries d’una cuinera, des d’aquí us vull agrair la vostra participació. A la que estigui en forma recupero el temps perdut: dono les gràcies i us visito!
Aquests dies estic molt desconnectada, es veu que tinc un imant pels virus i no em deixen, ni tan sols he pogut donar les gràcies als que ens heu fet arribar les propostes pel Memòries d’una cuinera, des d’aquí us vull agrair la vostra participació. A la que estigui en forma recupero el temps perdut: dono les gràcies i us visito!
Ingredients:
Per 13 llagostins (220g)
100 ml de llet
2 cullerades soperes de farina
Sal
Xili fresc al gust
Panko
Ou
Oli de gira-sol
Per a la salsa de mango:
1 mango
2 cp. de suc de llima
1 cp. de vinagre de vi blanc
2 cp. de sucre de canya
Per 13 llagostins (220g)
100 ml de llet
2 cullerades soperes de farina
Sal
Xili fresc al gust
Panko
Ou
Oli de gira-sol
Per a la salsa de mango:
1 mango
2 cp. de suc de llima
1 cp. de vinagre de vi blanc
2 cp. de sucre de canya
cp= culleres de postres
Preparació:
A una paella amb una mica d’oli calent fregir els llagostins fins que canviïn de color. Retirar del foc, pelar i netejar – treure el “fil” negre. Tallar a trossos, no massa petits, i reservar. A la mateixa paella que hem fet servir abans tirar els trossos de llagostins i fregir-los durant dos minuts. Afegir el xili tallat a trossos molt petits.
Afegir la llet i la sal. Afegir la farina i remenar fins que ens quedi una pasta que es desenganxa de la paella. Retirar i passar a un bol i tapar amb film transparent, aquest ha de tocar la pasta per tal de que no es formi crosta. Deixar refredar i guardar a la nevera, millor si es pot preparar d’un dia per l’altre.
Retirar de la nevera i donar la forma que es vulgui, arrebossar en ou i després en panko. Fregir en oli ben calent.
Salsa de mango:
Pelar el mango i tallar-lo a trossos, posar-lo a un recipient que pugui anar al foc, afegir el suc de la llima, el vinagre i el sucre. Quan comenci a reduir el líquid retirar del foc i triturar. Tornar al foc i deixar uns minuts. Deixar refredar i guardar a la nevera fins al moment de servir.
Servir les croquetes acompanyades de la salsa de mango.
66 comentaris:
Molt originals! El toc picant m'encanta!
petons
Molt originals!!! Com no podria ser d'altra manera. El toc picant de la croqueta i la salsa de mango, un contrast de ben segur deliciós. Haig de provar el panko ja!!
Deixa que et cuidin i recupera't ràpid.
Petonets guapa
Originals com sempre, això si... el puntàs de la salsa de mango només se t'acudiria a tu, això ja és delicatessen eh!
Petons i recupera't!
Una proposta molt original i sorprents, han de quedar unes croquetes molt bones i sobretot, molt gustoses!
Explosió de sabors!!! en serio, m'encanten amb el toc del xili i la salseta de mango...
cuida't tots aquests virus, guapa!
Petonets
Una combinació exòtica que ha d'estar molt bona i a mi com el picant m'agrada, doncs perfecte! :)
Petons!!
Quina proposta més exòtica i bona!! M'encanten... cuida't molt i fes fora els virus ben aviat! Petons
Ummm quines croquetes mes bones i quina salseta!!!!!!! Boníssimes
Petonets
M'agraden les croquetes rodones! Però no menjaré el picant... us el deixaré per a vosaltres!
No ser, si piquen molt no ser si m'atraviria amb més d'una. Les hauria de provar. De totes maneres a la foto em diuen... agafant una ara mateix!!!!!!!!
Una abraçada, bonica, i ja passaras per la cuina quan puguis! Deixa't cuidar!!!
A mi el picant no m´agrada...vull dir que el meu cos no el suporta molt però reconec que t´han quedat unes croquetes"caribenyes" molt exquisides...La rematada amb el mango deu ser brutal!i el panko encara les fa més cruixents.Felicitats!
De luxe! El toc picantó amb la salsa de mango ha de ser una delicatessen pel paladar! I hauré de comprar el panko...!!Petonets bonica
Que bones i originals!! Ja ens ha dit la Judith que ets tota una experta en croquetes i amb la teva proposta queda més que evident.
Petons i recupera't aviat!!
Bona combinació!
Han de quedar ben bones amb la salsa de mango, no se m'hagués acudit mai! Ho haurem de provar! ;)
Petons!
Mira estem d'acord avui descobrirem una gran varietat de croquetes, entre moltes les teves...
un petonet maca
Originales sobre todo muy ricas, me gusta el toque picante, aunque en casa la más alegre para las comidas soy yo.
Cuidate guapa, éste año los virus vienen incordiando de lo lindo
Muchos besos
A mi també que piquin m´agrada!!!! molt bona idea. Petons
¡Guau, qué curiosas con chile y langostinos! Sí que picarán ¿verdad? Y esa delicia de salsa de mango para acompañarlas. ¡Qué delicia! Besos y feliz día.
Em sembla una magnífica proposta.
Mira el cantó positiu i mentres fas bondat i et cuides fes projectes culinaris.
Una forta abraçada
mmmm, quina croqueta més bona!! Li lleve el xili i em quede amb tot el mango :P
bonissímes
Què passa avui amb les croquetes que no ho sé?! Jo he publicat unes, però tothom té croquetes!!! Jiji
Petonet
De les croquetes més increïbles que he vist mai. I amb la salsa de mango, simplement de luxe! M'agrada moltíssim la teva aportació. Miraré de fer-les perquè segur que triomfen.
Moltíssimes gràcies per participar!
Petonarros!
Un ole, un hurra i un bravo (i un altre OLE TU!!)!! per la meva nena!! si és que no podies ser menys, ets la millor i això s'ha de notar!
Moltes gràcies per participar carinyet!
Petonets
Sandra
Mare meva, directa a la recepta!
Ja m'adonat, jejeje.
Cuidat guapi!
Olé la consogra!!!
Com que les de la sogra només tenen gambes, va ella i li posa xili i salsa de mango. Toma ya!! :DDD
El xili no crec que li posi; menjar gambes (i la ceba camuflada...shhh) ja va ser un èxit però el xili no crec que passi desapercebut. La salsa de mango sí que caurà.
I el panko fantàstic. Ja et poden anar donant comissió.
Petons!
Aquesta combinació dels llagostins amb el picant m'encanta, és com les "Gambes al ajillo".
Segur que les faré
Molt originals aquestes croquetes, i bones, a casa ens agrada molt el punt picant... quina bona salsa. Petons,
El punt picant m'agrada molt.
Nani
Bones, bones!! M'encanta el toc picant... jo li poso a quasi tot!! Petons
Cuida't molt guapa, els virus que no van cap a tu, resulta que m'han vingut a mi que també porto un temps.. que si no és un all és una ceba.
ja les tinc a pendents per fer. Em semblen molt bones i amb la salseta ... um que bones!
Petons
Molt bones i originals i a més amb aquesta salseta picant com m'agrada!
Petonets,
Palmira
Lo primero decirte que te cuides o mejor que te cuiden :) y de tu receta ¿que decirte? vale si, que yo no como bichos pero se cuando una receta es genial jajaja me encanta todo, el toque picante, la salsa ¡que salsa! pero lo del panko... me he ido a preguntarle a google de que estabas hablando jajaja Lo que no me descubras tu.
Un besote
muy originales y fantastica combinación y el panko cada dia lo uso mas
cuidat
peto
Plas, plas, plas!! Impressionants!!!
He de tastar aixo del panko... ;-)
Un petonas i cuida't molt i molt
Sònia
olé tu sister!!! la salseta té una pinta... el teu toto segur que les tasta ben aviat!!! molts petonets carinyet, i descansa moooooooooooolt
Quina combinació més exótica has triat, m'han agradat molt.
Un petonet
Aquestes croquetes són Thai totals... genials i molt maques. En vull una :P
Que originals!! m'encantenn sobretot la salsa d'acompanyament em té ben intrigada...petonets
Qué curiosa mezcla, creo que a mi santo le gustaría mucho ese punto cóctel de camarón... Un besote.
Haig de provar aixó del panko.
Ja us explicaré...
Petonets.
Me estáis dando unas sorpresas con las croquetas...la tuya me parece super original, un bocado delicioso! Un beso
Me parecen deliciosas.
Y esa salsa........
Sorprenens!!!!
Quina passada....
Petons i cuidat
Equisides! I la salseta de mango ha d'estar de vici...
Petonets!
Anna
Quina proposta tan original!!! El toc picant m'encanta!!!!
Petunets,
Eva.
Nena avui sí que t'has superat, quina súper recepta!! :D Me l'apunto ara mateix perquè ha de ser una combinació de sabors brutal!!
Un petonet, i que et milloris! :)
Fantastica y una receta muy original.
bss
Moniiiii, me gusta todo! todo todo todo...las croquetas con el toque crujiente del panko fritito...el picantito, la salsa de mango me mata...la foto, todo! si es que vengo del de Judith, y es que han hecho unas croquetas taaaaan originales!!!
Espero que esos virus sean informáticos y no a uds, si no, a cuidarse mucho, y a mimarse hasta estar en plena forma!
Un beso grande!
se ven deliciosas y esa salsa de mango genial. Bss
Me encantan las salsas de mango picositas quedan deliciosas con los langostinos...y en croquetas, maravillosas!!!
Mil besos :D
fan molt bona pinta i un temps que vaig treballar a un restauran llatí sempre barrejaven els llagostins (camarones!) amb fruites com el mango... menys mal que ja he sopat!!
Tenen un aspecte deliciosos i estan perfectes. Trobo que és una proposta valenta i arriscada...
Felicitats.
Laura (Cocina Homemade)
Ostris, m'havia perdut aquestes croquetes teves, què bones amb mango!
Petonets ;-)
Boníssimes! M'encanten les croquetes, però aquestes en concret han d'estar delicioses.
Petons
Me encanta! las croquetas brutales y esa salsa de mango .....ideal combinación! tomo notra d eesta receta que caerá en breve en mi casa! un beso
Que ricas croquetas y tanto el rebozado como la salsa me parecen soberbias, una ricura.
Cuídate mucho, la gripe acecha.
un besazo y buen finde
Unes croquetes fantàstiques, amb aquests ingredients no poden fallar. Per cert, veig que molts feu servir el panko per l'arrebossat, on el puc trobar?
Petons
Una croquetas bien finas y ricas!
El mundo croqueta me encanta!
Me gustan así redonditas...
La salsa de mango en casa sería para mi sola, que los conozco, son "sota, caballo y rey", ja, ja
Besotes y buen día guapa!
Ai ai ai, quines croquetes més bones i més cruixents. M'encanten. Açò ha de ser un mos que et porta al cel. T'han quedat precioses. Un beset.
aquest toc de xili ha de ser la bomba .... i amb mango!! fascinant!!!!
Molt originals! a mi segur que m'agraden... m'agrada tot el que pica!!!
Oleee!!!les vull, picantetes!!!! Muaks
Quina recepta més original! Sobretot el xili! M'encanta :)
juer, quin nivell !!!
Ara les he trobat!! Bons ingredients! L´únic es la llet, que soc una mica maniosa, la cambiaría per avena o soja?? Petons guapa!
Llet vegetals o brou, el que t'agradi més.
Petons.
Que bò, que bò, que bò...mmm jo en vull un parell, o mès..
Molt xula la recepta!
Publica un comentari a l'entrada