Quan veia un pastís de pastanaga a algun bloc, sempre us deia que era un dels meus eterns pendents. L’altre dia, l’Ana en va publicar un i li vaig deixar el mateix comentari. Em va dir que m’animés i li vaig dir que, amb la família tan poc aficionada al dolç que tinc, no acabava de trobar el moment. Em va suggerir que comencés pel de carbassó. Vaig recordar que tenia una recepta que era de pastanaga i carbassó i això em va ajudar a decidir-me.
La recepta és d’un llibret de muffins i scones que em vaig comprar fa molts anys.
Us recomano que el deixeu refredar completament abans de menjar-lo, canvia una mica la textura.
La recepta original es fa amb farina de força, però l’he canviat per farina integral i he afegit llevat.
La recepta és d’un llibret de muffins i scones que em vaig comprar fa molts anys.
Us recomano que el deixeu refredar completament abans de menjar-lo, canvia una mica la textura.
La recepta original es fa amb farina de força, però l’he canviat per farina integral i he afegit llevat.
Ingredients:
90 g de mantega
¼ de tassa de sucre morè
2 ous
1 ½ tasses de farina integral
1 c.s. d’impulsor (Royal)
½ c.p. de canyella molta
3 c.s. de suc de taronja
½ tassa de nous picades
2 c.s. de llet
½ tassa de pastanaga ratllada
½ tassa de carbassó ratllat
Preparació:
Escalfar el forn a 180º
Amb les barnilles elèctriques, treballar el sucre amb la mantega fins que s'obtingui una crema lleugera i esponjosa.
Afegir els ous, d’un en un, i batre. Afegir la resta d’ingredients.
Passar a un motlle rectangular fins que estigui fet; uns 45 minuts, aproximadament.
Deixar refredar sobre una reixeta metàl·lica.
Acompanyat de formatge fresc, el d’untar, queda molt bo.
90 g de mantega
¼ de tassa de sucre morè
2 ous
1 ½ tasses de farina integral
1 c.s. d’impulsor (Royal)
½ c.p. de canyella molta
3 c.s. de suc de taronja
½ tassa de nous picades
2 c.s. de llet
½ tassa de pastanaga ratllada
½ tassa de carbassó ratllat
Preparació:
Escalfar el forn a 180º
Amb les barnilles elèctriques, treballar el sucre amb la mantega fins que s'obtingui una crema lleugera i esponjosa.
Afegir els ous, d’un en un, i batre. Afegir la resta d’ingredients.
Passar a un motlle rectangular fins que estigui fet; uns 45 minuts, aproximadament.
Deixar refredar sobre una reixeta metàl·lica.
Acompanyat de formatge fresc, el d’untar, queda molt bo.
49 comentaris:
M'encanten aquets cakes! però són dels que em menjo jo tota sola, ningú més s'hi anima. T'ha quedat fantàstic! Cap a pendents.
Bona setmana, guapa!
Doncs per ser el primer t'ha quedat estupendo! A veure si faig com tu i m'animo a fer el primer pa de pastanaga, que mira que l'he provat vegades i tampoc n'he fet mai! Les fotos molt boníques.
Que buen pan.Bien vale la pena hacerlo,aunque me dejen sola en la mesa.Me encanta!
Un saludo
Bona idea combinar alhora la pastanaga i el carbassó, jo ho he fet per separat i queda molt bo.
El que no he probat mai en un pastis es el carabassó! amb la pastanaga ja som velles conegudes, jeje. M'hauré d'animar perque fa molta menjera!
Molt bona combinació, i sobretot amb la presentació que ens proposes. Ideal per acompanyar formatges o uns bons canapés oi?
Petons!!
quina recepta més bona, no els he provat mai de fer, a veure si m'animo com tu...
M'agradan molt aquests tipus de pans....només una cosa en comptes de mantega creus que hi puc posar oli???
petons
Ostres Moni per mi encara és l'etern pendent!!!! a viam si m'hi poso!!
petonets
Així de primeres, el títol del post ja sembla ben original -no sé si m'atrau o no...-. Després, en veure el resultat... queda clar que el vull provar!
Felicitats!
Me encantan este tipo de cakes.
Y las fotos... preciosas.
Besos
Mmmmm.... m'encanten!!! Els he fet per separat i son tipics en el berenar de casa... Tambe l'he fet de carabassa, de remolatxa... m'encanta la textura que dona les verdures als cakes!!! Ara provare el teu....mmmmm
Un petonas
Sònia
no he tastat mai la combinació, però si per separat. Segur que m'encantaria!!! encara en queda???? molts petonets
Ummmm, m'agrada la combinació. T'ha quedat molt bo. Jo els he tastat de carbassó i de pastanaga i ambdos m'agraden. Per tant segur que aquest m'agradaria moltíssim. Petonets guapa!!!
Jo també les tinc a pendents. Veus a casa els veuen poc dolços i sempre em diuen que els faci un altre dia.
T'ha quedat espectacular!!! Jo me'n guardo la recepta que algun dia hauré de posar-m'hi encara que rondinin....
Petonets guapa
A mi el cake de pastanaga i nous és el meu preferit i el faig motl sovint, i pensar que no el tinc encara publicat al blog...!!!
T'ha quedat fantàstic.
Petonets
Tinc de tots els ingredients a casa per fer-ho!!! I no tinc temps de posposar-mi...Com diria el Nuñez de Cracòvia.. Aixó es gravíssim!!
El primer cop que vaig tastar la pastanaga amb un coc em va sorprenda gratament. El segon cop ja li vaig afegir nous i encare en va agradar més.
Un petonet bonica
Mi niña, te animaste! Nunca he probado a hacerlo juntos. Por separado me gusta muchisimo, me animaré a mezclarlos, seguro que no defrauda. Feliz semana
Una molt bona combinació i presentació. Si et dic la veritat no m'imagino el gust...L'hauré de tastar.
Nani
que booo de verdureta!!! m'agrada mooolt la combinació!!! petons
És molt ràpid i fàcil de preparar, anima't que és molt bo!:))
Com m´agraden aquests cake amb verduretes.... Ara per berenar un bon tall.. Que bo!! petons, i bona setmana.
No crec que hi hagi cap problema, alguna vegada ho he fet i surt bé, de fet ara estic fent un pa i he substituït la mantega per oli.;)
Petons.
molt bo aquet cake de verduras,molt sa
peto
A mi m'agraden molt els pastissos de pastanaga però sempre que en veig un de nou em ve de gust probar-lo.
I amb carbassó millor que millor, m'emporto l'idea i la recepta,
Petonets,
Palmira
Una original combinacion, seguro que está riquisimo...Besitos
el fem de pastanaga pero es el primer cop que el veig amb carbassó, l'haure de tastar..
petons gastronòmics
A casa tampoc som molt de dolços, aixi que em porto la recepta per fer-la un dia d'aquests!! Petons
Fabuloso niña!! Me encanta la mezcla, el resultado todo, estoy sufirendo porque con el pie lastimado me cuesta!
Mil besos.
Quina pinta!! a mi tb m'encanten els pastissos de pastanaga i si a sobre hi ha carbassó!!! segur que està impressionant!!
petonets
Yo me aficioné a la cocina con mi padre, el cocinaba de maravilla y yo le acompañaba haciendo bizcochos y cosas similares, de mis primeros experimentos fué un bizcocho de zanahoria, me trae muy buenos recuerdos :)
Por cierto, si, desde la ventana de casa se ven los campos de trigo pero para hacer la foto he bajado al trigal, hay un par de arboles que me estorban la vista.
Un besote
Llevo tiempo pensando hacer pan de calabacín dulce, tiene que tener un punto muy especial. Un besote.
Me gustan muchísimo éstos cakes, son deliciosos
Bonita foto
Besos
No acostumo a fer aquest tipo de cakes però reconec que fan molt bona pinta:))) Petonets
nunca hice un bizcocho con los dos ingredientes juntos, pero tienen buena pinta. Me llevo un trozo. Bss.
Mai he provat de combinar el carabassó i la pastanaga en dolç, per separat sí, i els dos m'encanten, però tinc curiositat per saber com deuen funcionar junts, jeje.
De textura t'ha quedat genial i la idea de menjar-ho amb formatge no em pot agradar més!!
Petonets!!!
Els trobo boníssims tan de pastanaga com de carbassó, i tot junt ja és la bomba!! En vull, en vull, en vull... vull el tallet amb el formatge fresc i els brots, val? Que fa venir salivera!!
Petonets reina meva!
Sandra
Ha de tenir un gust curiós!! Recordo que un cop vam provar un cóc amb pastanaga i tot i q hi donava molt bon gust no l'identificaves!
Hola, Acabo de toparme con tu blo gy me ha gustado muchísimo!!
Me qedo siguiéndote desde ya!
Un saludo desde coeurdecuisine.blogspot.com
De mis cakes preferidos, el de calabacín...me guardas un trocito? se ve jugoso y delicioso. Un beso
quina pinta que tenen aquestes llesques...!!delicioises...
Pues yo voy dejando el mismo comentario!, y aún no lo he hecho, al final me liaré y lo hago, si tengo muchas ganas de comerlo, pero no se porqué no lo hago. En fin lo dicho, copiada queda la receta
Un beso
Moni, mi reina, divino cake...si el de zanahoria ya me encanta, este con calabacín es aún más jugoso. Me gusta mucho que tenga poquito azúcar!
Tengo una duda princesa, la mantequilla se pone al principio con el azúcar o luego con los demás ingredientes?
Besitos de domingo!
Pots enviar un tall d'aquest cake juntament amb la cassoleta de fish pie??? Vaaaaa, no em diguis que no. Has de mimar a la teva consogra!!!!
M'agrada aquest cake. L'hauré de provar i així vaig que el nen de la casa mengi verduretes camuflades!
Molt xula la foto!
Petons!
Rosilet, al principio con el azucar, ya lo he arreglado. Gracias.
Hola ja fa temps que miro el teu bloc i encara no m’havia fet seguidora... avui he descobert aquesta recepta del cake de pastanaga i carbassó que de ben segur que provaré! m'estic aficionant als pastissos, i un de verduretes anirà de perles per canviar una mica... estic amb els dolços que no paro! mèrci! i ja et diré com m'ha sortit!
Boníssim!
felicitats pel blog
Un pa molt original... Segur que val la pena fer-lo!
Marta
Publica un comentari a l'entrada