diumenge, 15 de juliol de 2012

Pastís amb cireres

El dia 15 és sinònim de La Recepta del 15 però quan deixes les coses per l’últim moment poden passar petits accidents. La meva primera idea era fer una sopa de cireres però quan vaig anar a comprar-les em vaig trobar amb una petita sorpresa: no n’hi havia, sort que ràpidament vaig pensar en les cireres en almívar.

Al final m’ha quedat un pastís que sembla que porti crumble, que encara no n’he preparat cap, i és un pastís que queda molt bé acompanyat d’un iogurt cremós, formatge batut o algun tipus de crema.





Ingredients:
1 ¾ tasses de farina de força
2 c.s de sucre*
1 c.p de llevat Royal
Cireres en almívar
1 ou
1/4 de tassa de llet
1/3 de tassa de mantega fosa**
1 tassa = 250 ml

*Si sou de dolç us aconsello que n’hi poseu més
** La vaig substituir per oli de gira-sol


Preparació:
Escalfar el forn a 200º.  
Tamisar la farina i el llevat. Afegir el sucre i el llevat.  
A un altre bol posar l’ou, la llet i la mantega. Afegir a la preparació anterior i remenar, queda una barreja grumollosa.  
Passar a un bol untat amb mantega i farina: fer una base prima i afegir cireres, posar la resta de la massa, guarnir amb cireres i tirar almívar per sobre. 
Enfornar fins que al punxar-lo ens surti el punxó net.

30 comentaris:

Judith ha dit...

quina bona sister!!!! creus que si venim demà a berenar el podrem tastatr????? ;)) molts petonetsssssssssss

Pili ha dit...

Doncs jo crec que t'ha quedat molt be!! Molt bona pinta. Petons

Miquel ha dit...

Monica no esta nada mal,te ha quedado bien y el corte esta goloso¡¡
bona setmana
peto

Sole ha dit...

no hay mal que por bien no venga. no encontraste las cerezas naturales pero este pastel tiene una pinta...! excelente!

Roser ha dit...

quina pinta aquest pastís tan rustic! es veu genial! petons

Acabatdefer ha dit...

Amb un tallet d'aquest pastís els dilluns no tindrien tan mal gust ;)

Lídia ha dit...

la teva improvització ha tingut un bon resultat!! jo en faria un troç per esmorzar que encara no ho he fet!!

petonets

abril ha dit...

que maco i bufó t'ha quedat!!!!
lo foto está monísima!

Neus ha dit...

Ummm l'opcio sopa pinta be també, pero el pastís amb aquests cruixent esta molt bo.

Un petonet

M'alegro que us agrades a tots i sortíssiu contents...

dosentrebambalinas ha dit...

Si que sembla crumble, i la pinta és boníssima. Quin recull de receptes amb cireres gràcies a la recepta del 15!

Petons

Ana y Blanca ha dit...

qué rico!! Con cerezas todo sabe mucho mejor!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/

Helena / Rico sin Azúcar ha dit...

Mmmmm! les cireres fan un efecte molt maco dins de pastissos i magdalenes ;-)

Petons

La Cuina Violeta ha dit...

Fins i tot va anar bé que no trobéssis cireres, d'altre manera no hauries fet aquest pastís tan bo.
Ptnts,
Nani

Dolores - Mi Gran Diversion ha dit...

Con este crujiente debe estar de rico... Bss

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Uuufff, sort que vas caure en les cireres amb almívar... que un 15 sense Moni és com un dia sense pa! jajajajaja M'encanta aquest pastís, té pinta de ser boníssim!
Moltes gràcies per participar carinyo!
Petonets
Sandra

Yves Gerbeau ha dit...

Sembla un berenar ben energètic i bo! A veure quan ens el fas i ens el mengem tots junts!

Heva ha dit...

Seguro que te quedó riquísimo, en almibar o al natural son cerezas :)

Su ha dit...

Pues tiene muy buena pinta, qué quieres que te diga. Estupendos reflejos para hacer un pastel que dice cómeme. Un besote.

Fórmules Culinàries ha dit...

Nosaltres també hem tingut algun que altre petit contratemps...és lo que té deixar les coses per última hora...
Fa molt bona pinta!!
ptns!!

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

Si els contratemps van ser part del repte aquest mes! Però han surtit coses delicioses com la teva proposta, a més la podrem preparar tot l'any!!!
M'agrada, quan em passo pel berenar ???
Petonets,
Palmira

ESfruita ha dit...

Com ens agrada que aquest mes s'hagi optat per una fruita tan bona com la cirera. Aquest pastís és immillorable. En prenem nota!

Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us proposem un salmorejo ben fresc, esperem que us agradi! www.esfruita.com/assessorem/salmorejo

Cristina ha dit...

És una experta en experiments...Es veu fantàstic.

Alfons ha dit...

irresisitible!!.. arribo tard per berenar-ne un bocí?

Mayte ha dit...

Esa luz en tus fotos siempre me enamora, pero por favor hoy con esas cerezas...me ha enamorado tu receta completamente!!!

Deliciosa Mon.

Besotes.

Cósima ha dit...

Qué bueno. Tiene una pintaza. Encima, el corte del pastel deja ver las cerezas del interior. Demasiado sugerente. Me ha entrado un hambre tremenda.

el taller de cuina ha dit...

Jo també tinc força tirada a substituïr la mantega dels pastissos per oli.
Trobo que el pastís el pots fer tant amb cireres en almívar com amb les naturals!
petonets

Carme ha dit...

Aquest pastís et va quedar genial i amb aquest crumble ha d'estar boníssim. Jo també vaig comprar un pot de cireres confitades per si no en trobava de fresques per la recepta del 15 ;-)
Petons

Montse de Sants ha dit...

És tan bonic aquest pastís que sap greu fer-hi queixalada! Deliciós. Petonets

Linda Susan ha dit...

Te ha quedado un corte excelente. Besos

Catieu ha dit...

Veus has improvitsat un crumble sense saber-ho jejeje... Té molt bona pinta!!!!
Petonets