Aquesta vegada els nois de La Recepta del 15 han proposat un ingredient del que no era massa aficionada, però després d’aquesta coca em sembla que farem les paus.
El Jordi va portar una vegada coca de carbassa i ens va agradar molt, la volia repetir, però no vaig trobar la recepta. Em va semblar que era massa de coca de forner. Vaig decidir fer-la més fina i acceptar el repte d’aquest mes.
A la recepta és de la coca de forner, que ja tenia publicada de feia temps, he canviat el pas d’afegir el llevat.
Ingredients:
500 g de farina de força
10 g de sal
280 g d'aigua
25 g d'oli
10 g de llevat fresc
Carbassa violí
canyella
sucre
anís
Preparació:
500 g de farina de força
10 g de sal
280 g d'aigua
25 g d'oli
10 g de llevat fresc
Carbassa violí
canyella
sucre
anís
Preparació:
A un bol, posar la farina, la sal, el llevat, l'oli i una mica d'aigua. Amassar i afegir l'aigua fins que s'hagi incorporat totalment. Deixar reposar 10 minuts, afegir el llevat, una mica d’aigua i amassar. Quan estigui ben amassat, donar-li forma rodona, tapar-ho i deixar-ho reposar fins que hagi doblat el seu volum. Aquest procés dura una hora, aproximadament.
Agafar una porció de la massa -amb la que ens va sobrar en vam fer la tradicional de forner amb pinyons- i amb el corró donar forma de rectangle. Pintar la base amb anís. Mentalment dividir la base en tres parts, a la del mig afegir la carbassa tallada a rodanxes fines -1,5 mm aprox.-, tornar a pintar amb anís i tirar sucre i canyella al gust. Amb les dues parts del costat tancar la coca deixant un petit espai entre mig.
Coure al forn a 250º fins que estigui cuita.
40 comentaris:
De totes les receptes de carbassa que he vist avui, aquesta és de llarg la més original!!!!
A mi que m'encanta la carbassa segur que m'agradaria molt ;)
Això es molt bona idea Mònica!!
Quina bona pinta! Una delicia! Petons
Per la nostra zona diriam que es un panadó de carbassa.... molt bona recepta..Com m´agradarà fer aquesta coca!!! petons,
Si que recorda el panadó, queda molt curiosa i és una bona recepta amb carbassa pels poc carbasseros com tu i com jo!
petonets
Per cert, just abans que la publiquessis m'havia estat mirant la teva coca de forner. Telepatia?
Que original..es la primera que veo!! Bss
Doncs sort que li has donat una altra oportunitat... Te una pinta bonísima!! Petons
muy buena idea Monica y buena seguro¡¡
peto
Carbassa violí?? No ho havia sentit dir mai!! M'he imaginat què era, però ho he hagut de comprovar al google.
M'agrada aquesta coca que has fet. La faré a veure si l'Òscar i les carbasses fan les paus!!
Petons!!
Que bona i diferent...petons
Molt bona a de ser!!! segur que m´agrada molt! petonets
Amb aquesta foto ara mateix em menjaria un tros d'aquesta coca!!! Quina pinta taaan bona!!!
Petunets,
Eva.
Quina coca més bona i original.
M'emporto l'idea per un berenar de cap de setmana!
Petonets,
Palmira
Jo tampoc soc aficionada a la carbassa, avui estic fent un master
la presentació es brutal, sembla un paquet! la veritat és que ha d'estar bona!
Una idea molt original, la tindrem que provar. Petons.
Qué maca la foto!!! A mi m'encanta la carbassa, te un color tan bonic... però mai l'he tastada en coca, suposo que el contrast dolç amb el cruixent de la coca ha de quedar molt bo.
Petonets!!
avui estic molt enfadada!!! cóm pot ser que ja no hi hagués per berenar??? aiaiaiaiaiaiia. té una pinta increíble!!!!! petonets sister
jajaja, doncs sí que sembla que us heu perdonat! petons!
Yo tampoco soy muy fan de la calabaza, creo que es por el tipo que se encuentra aquí, no tienen nada de sabor solo sirven para cremas, pero a lo mejor preparada a tu manera con el sabor de las especias, me encanta la canela, si, seguro que nos gustará :)
ostres! quina coca més bona i és que a mi la carbassa m'encanta i aquesta versió ha de ser boníssima!!
petonets
Ostres. Havia llegit el text sense veure la foto (ja saps pqè) i no me l'imaginava així...
Té molt bona pinta!
caram que original aquesta coca!!! i facileta! ha de ser moolt bona! petons
Me encanta esa luz de la fotografía pero sobre todo la coca, es una delicia, que rica que se ve!!!
Besos linda.
Ostres! què bo, no? no li podia faltar el toc de canyella i anís. Llavors no seria una coca...
A nosaltres ens ha passat igual amb la carbassa! no és un ingredient que ens apassioni massa, però després de provar la nostra crema i de veure la versatilitat de receptes possibles que s'han anat publicant aquest dies, estem canviant d'idea...
Ptns!!
Una coca original i irresistible!
Woww!!!! M'encanta Monica!!! Mira que ha d'arribar a ser bona!!1 I amb el gustet de l'anís. Apuntadíssima!!!
Petonets guapa
mmmm, aquesta coca te una pinta espectacular!!
Me la menjaria sense pensar!!!
Em quedo a seguir-te!
Una abraçada!
http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/
T'ha quedat una coca ben fineta! Com les que a mi m'agraden! No n'he tastat mai de carbassa però la combinació dolça amb l'anís i la canyella hi ha de quedar molt bé! Molts petons!
Nos encantan las recetas de calabaza! Una coca muy buena!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/
Quina bona pinta!
És tipus la panada de carabassa que es fa a l'Aragó, que és boníssima.
PTNTS
Dolça
Muy original , me ha gustado mucho tu idea!
Mmmm, innovant, com sempre!!! Genial!!!
Bon cap de setmana, guapa!
Mmmm, innovant, com sempre!!! Genial!!!
Bon cap de setmana, guapa!
Carai quina coca més bona!
Suculenta proposta...i excel.lent fotografía. Enhorabona.
T'acabarà xiflant la carbassa, ho saps oi? Aquesta coca ha d'estar de luxe, crack!
Petonets
Sandra
Ha ha, és veritat! m'enrecordo que no eres gaire fan de la carbassa, però oi que un cop probada és bona bona? I tan versàtil! Segur que repetiràs :-D
Aquesta coca (aquí a Coruña en diriem empanada) fa una pinta fantàstica!
Petons
Publica un comentari a l'entrada