dilluns, 15 d’octubre del 2012

Coca de carbassa

Aquesta vegada els nois de La Recepta del 15 han proposat un ingredient del que no era massa aficionada, però després d’aquesta coca em sembla que farem les paus.

El Jordi va portar una vegada coca de carbassa i ens va agradar molt, la volia repetir, però no vaig trobar la recepta. Em va semblar que era massa de coca de forner. Vaig decidir fer-la més fina i acceptar el repte d’aquest mes.

A la recepta és de la coca de forner, que ja tenia publicada de feia temps, he canviat el pas d’afegir el llevat.





Ingredients:
500 g de farina de força
10 g de sal
280 g d'aigua
25 g d'oli
10 g de llevat fresc

Carbassa violí
canyella
sucre
anís



Preparació:

A un bol, posar la farina, la sal, el llevat, l'oli i una mica d'aigua. Amassar i afegir l'aigua fins que s'hagi incorporat totalment. Deixar reposar 10 minuts, afegir el llevat, una mica d’aigua i amassar. Quan estigui ben amassat, donar-li forma rodona, tapar-ho i deixar-ho reposar fins que hagi doblat el seu volum. Aquest procés dura una hora, aproximadament. 

Agafar una porció de la massa -amb la que ens va sobrar en vam fer la tradicional de forner amb pinyons- i amb el corró donar forma de rectangle. Pintar la base amb anís. Mentalment dividir la base en tres parts, a la del mig afegir la carbassa tallada a rodanxes fines -1,5 mm aprox.-, tornar a pintar amb anís i tirar sucre i canyella al gust. Amb les dues parts del costat tancar la coca deixant un petit espai entre mig. 

Coure al forn a 250º fins que estigui cuita.

40 comentaris:

Gemma ha dit...

De totes les receptes de carbassa que he vist avui, aquesta és de llarg la més original!!!!
A mi que m'encanta la carbassa segur que m'agradaria molt ;)

Lucia ha dit...

Això es molt bona idea Mònica!!

Roser ha dit...

Quina bona pinta! Una delicia! Petons

Joaquina ha dit...

Per la nostra zona diriam que es un panadó de carbassa.... molt bona recepta..Com m´agradarà fer aquesta coca!!! petons,

el taller de cuina ha dit...

Si que recorda el panadó, queda molt curiosa i és una bona recepta amb carbassa pels poc carbasseros com tu i com jo!
petonets

el taller de cuina ha dit...

Per cert, just abans que la publiquessis m'havia estat mirant la teva coca de forner. Telepatia?

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Que original..es la primera que veo!! Bss

Pili ha dit...

Doncs sort que li has donat una altra oportunitat... Te una pinta bonísima!! Petons

Miquel ha dit...

muy buena idea Monica y buena seguro¡¡
peto

Bon Tiberi ha dit...

Carbassa violí?? No ho havia sentit dir mai!! M'he imaginat què era, però ho he hagut de comprovar al google.
M'agrada aquesta coca que has fet. La faré a veure si l'Òscar i les carbasses fan les paus!!
Petons!!

Núria ha dit...

Que bona i diferent...petons

Chez Silvia ha dit...

Molt bona a de ser!!! segur que m´agrada molt! petonets

El cullerot Festuc ha dit...

Amb aquesta foto ara mateix em menjaria un tros d'aquesta coca!!! Quina pinta taaan bona!!!
Petunets,
Eva.

Palmira POM ha dit...

Quina coca més bona i original.
M'emporto l'idea per un berenar de cap de setmana!
Petonets,
Palmira

Cristina ha dit...

Jo tampoc soc aficionada a la carbassa, avui estic fent un master

abril ha dit...

la presentació es brutal, sembla un paquet! la veritat és que ha d'estar bona!

Pilar Casanava ha dit...

Una idea molt original, la tindrem que provar. Petons.

Rosa Ballerina ha dit...

Qué maca la foto!!! A mi m'encanta la carbassa, te un color tan bonic... però mai l'he tastada en coca, suposo que el contrast dolç amb el cruixent de la coca ha de quedar molt bo.

Petonets!!

Judith ha dit...

avui estic molt enfadada!!! cóm pot ser que ja no hi hagués per berenar??? aiaiaiaiaiaiia. té una pinta increíble!!!!! petonets sister

Cinta ha dit...

jajaja, doncs sí que sembla que us heu perdonat! petons!

Heva ha dit...

Yo tampoco soy muy fan de la calabaza, creo que es por el tipo que se encuentra aquí, no tienen nada de sabor solo sirven para cremas, pero a lo mejor preparada a tu manera con el sabor de las especias, me encanta la canela, si, seguro que nos gustará :)

Lídia ha dit...

ostres! quina coca més bona i és que a mi la carbassa m'encanta i aquesta versió ha de ser boníssima!!

petonets

Yves ha dit...

Ostres. Havia llegit el text sense veure la foto (ja saps pqè) i no me l'imaginava així...
Té molt bona pinta!

trifasic de baileys ha dit...

caram que original aquesta coca!!! i facileta! ha de ser moolt bona! petons

Mayte ha dit...

Me encanta esa luz de la fotografía pero sobre todo la coca, es una delicia, que rica que se ve!!!

Besos linda.

Cristina ha dit...

Ostres! què bo, no? no li podia faltar el toc de canyella i anís. Llavors no seria una coca...

Fórmules Culinàries ha dit...

A nosaltres ens ha passat igual amb la carbassa! no és un ingredient que ens apassioni massa, però després de provar la nostra crema i de veure la versatilitat de receptes possibles que s'han anat publicant aquest dies, estem canviant d'idea...
Ptns!!

tots a la cuina! ha dit...

Una coca original i irresistible!

Catieu ha dit...

Woww!!!! M'encanta Monica!!! Mira que ha d'arribar a ser bona!!1 I amb el gustet de l'anís. Apuntadíssima!!!
Petonets guapa

Unknown ha dit...

mmmm, aquesta coca te una pinta espectacular!!
Me la menjaria sense pensar!!!
Em quedo a seguir-te!
Una abraçada!

http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

Cuinetes ha dit...

T'ha quedat una coca ben fineta! Com les que a mi m'agraden! No n'he tastat mai de carbassa però la combinació dolça amb l'anís i la canyella hi ha de quedar molt bé! Molts petons!

JUEGO DE SABORES ha dit...

Nos encantan las recetas de calabaza! Una coca muy buena!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/

No tot són postres ha dit...

Quina bona pinta!
És tipus la panada de carabassa que es fa a l'Aragó, que és boníssima.

PTNTS
Dolça

Ernestina Causse ha dit...

Muy original , me ha gustado mucho tu idea!

Anònim ha dit...

Mmmm, innovant, com sempre!!! Genial!!!
Bon cap de setmana, guapa!

Anònim ha dit...

Mmmm, innovant, com sempre!!! Genial!!!
Bon cap de setmana, guapa!

Tapa't de tapes ha dit...

Carai quina coca més bona!

lacuinadesempre.cat ha dit...

Suculenta proposta...i excel.lent fotografía. Enhorabona.

Els fogons de la Bordeta ha dit...

T'acabarà xiflant la carbassa, ho saps oi? Aquesta coca ha d'estar de luxe, crack!
Petonets
Sandra

Helena / Rico sin Azúcar ha dit...

Ha ha, és veritat! m'enrecordo que no eres gaire fan de la carbassa, però oi que un cop probada és bona bona? I tan versàtil! Segur que repetiràs :-D

Aquesta coca (aquí a Coruña en diriem empanada) fa una pinta fantàstica!

Petons