dissabte, 29 de desembre de 2012

Canapès vermells de Nadal

Aquest mes al Memòries d’una cuinera us proposàvem canapès. Aquestes preparacions sembla que estan una mica oblidades a les nostres celebracions però a molts ens recordaran la nostra infantessa, oi? Són una molt bona opció per a sopars informals, celebracions, i en aquestes dates que estem ens poden anar molt i molt bé.

Si hagués de dir els dos ingredients que més en fan pensar amb els canapès diria la mantega i l’ou filat i per això una de les meves propostes porta aquest últim ingredient.

Com sempre moltes gràcies als qui heu participat al Memòries, segur que tindrem molt bones idees per triar.

Ens tornem a llegir l’any que ve, que acabeu de passar unes bones festes, molt feliç 2013!






Canapè de tomàquets secs i avellanes de Reus.
Ingredients:
80g de tomàquets secs
75g d’avellanes de Reus, torrades
30g de formatge parmesà ratllat
Vi blanc
Oli d’oliva
Sal
Ou filat

Torrades de pa



Canapè (picant) de melmelada de tomàquet amb chilpotles adobats i crema de formatge.
240g de tomàquet natural ratllat*
120g de sucre
30g de pasta de xilis chilpotles adobats**
Oli d’oliva
Vinagre
Sal

Crema de formatge

Torrades de pa
* vaig fer servir el que venen fresc als supermercats, el podeu trobar a la secció de verdures refrigerades.
** el “suc” que queda a la llauna, sense els xilis sencers i sense llavors.




Preparació:
Canapè de tomàquets i avellanes.
Hidratar els tomàquets en el vi blanc, posar prou quantitat per cobrir-los i deixar-los un mínim de dues hores.
A un robot de cuina o minipimer triturar els tomàquets hidratats, les avellanes i el formatge. Afegir oli d’oliva, unes cullerades del vi d’hidratar els tomàquets (el vi que queda el podeu aprofitar per fer un guisat) i sal al gust, tingueu en compte que el formatge ja és salat.
Presentar el canapè amb una mica de la preparació anterior i guarnir amb ou filat.

Canapè de melmelada i formatge.
A una cassola posar el tomàquet, el sucre, els xilis, un rajolí d’oli d’oliva, un rajolí de vinagre i sal al gust i deixar fins que ens quedi a punt de melmelada.
Servir una torrada amb la crema de formatge i una cullerada de la melmelada.

27 comentaris:

Carme ha dit...

Unes propostes sensacionals, les vull tastar totes.
Que acabeu de passar unes bones festes i que el 2013 sigui ple de felicitat a Llàbiro.
Un petonàs

Joaquina ha dit...

Molt bons canapés.. originals i gustosos.. Molt bones festes i prosper 2013. Petons,

Anna Hallado ha dit...

Apetitosos de veritat, jo tampoc sabria quin triar!
Una abraçada

Marta-CuinaDiari ha dit...

Jo em faria un de cada! Marta

Gemma ha dit...

totes dues propostes em semblen originals, molt gustoses i vistoses! La combuinació de sabors es sorprenent i molt bona!

Roser ha dit...

genials els dos canapés Monica!! bons i molt vistosos!! ja tindrem un bon recull de canapés per l'àpat que faci falta!! un petonàs i bona entrada d'any 2013!!

Miss Migas ha dit...

Los picantes me han conquistado, seguro que encantan en casa!
Besos

Ester Parareda Martín ha dit...

Però quins canapès més professionals!! de veritat que sembla cuina d'autor!!! M'encanten!
Feliç entrada d'any!

La Cuina Violeta ha dit...

M'has donat una bona idea: recordar l'any vinent de visitar les Memòries d'aquest mes i veure les diferents propostes. Les teves molt bones.
Un feliç 2013!
Nani

Cristina ha dit...

MOlt bona proposta...Jo li trauria el picant del segon canapè i llestos...Bona entrada al 2013.

Pili ha dit...

Brutals! Em quedo amb els picants! Un peto i feliç 2013!

Miquel ha dit...

me gustan y los encuentro originales y bien buenos
Bon Any Nou
peto

Lídia ha dit...

wuauuu!! quina canapés de luxe!! que tingueu una bona entrada d'any!

petonets

Heva Hernandez ha dit...

Ñam ñam :D
Feliz, feliz 2013!!!!
Nos vemos a la vuelta :)

Helena / Rico sin Azúcar ha dit...

Molt bona idea utilitzar crackers, m'agrada! l'ou filat sempre m'ha semblat super festiu.
Molt bona pinta!

Bon any!

Gemma ha dit...

Que bons!!! Quines ganes d'agafar-ne un!!! Jo no faig mai canapès, i no ser perquè, però són una bona manera de fer un bon entrant de festa. Moltes gràcies, Moni, i que tinguis un bon cap d'any i el 2013 sigui fantàstic!

nee* ha dit...

Feliç 2013!!!! Espero que el nou any us porti moltíssims somriures y desitjos complerts y que sigui mil vegades millor que el 2012 :P.
Els canapés, moníssims i mira que no em solen fer massa el pes, jeje. Crec que et copiaré aquesta nit si trobo els ingredients que aquesta tarda crec que molts llocs tanquen.

Petonets!!!

Fórmules Culinàries ha dit...

Quins canapes més originals i més bons!!
Et voliem desitjar un bon any!!
ptns!!

Judith ha dit...

Hola sister!!! ;) haig de dir que no se amb quin em quedo!! estaven bonísssssssssims!!!! ets the best. Mols petonets guapi i fins demà!!!! jijijiji

Yves Gerbeau ha dit...

M'agrada molt la foto! I els canapès també em van semblar exquisits!

Anònim ha dit...

Aquests canapès segur que han triomfat, jo ja m'imagino allà a la taula menjant els canapès dels dos gustos.
Molt Bon Nadal a tothom.

món cosit a mà ha dit...

Genial! Amb ganes de fer la mermelada de tomàquet que em xifla!!!!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Venint de la super Moni que sempre fa barreges explosives, aquests canapès han de ser una delícia! Ole tu!
Petonets
Sandra

Linda Susan ha dit...

Una idea estupenda no sólo para Navidades, feliz año!

el taller de cuina ha dit...

Uns canapès molt originals. M'encanten sobretot els picants!!
petonets

Roser ha dit...

Com que ja sa passat el Nadal, els hauré de fer per a un altra ocassió. M´han agradat molt.
Petons

sole | puragula.wordpress.com ha dit...

muy, muy, muy bonitos estos canapes. y super festivos.