dijous, 27 de febrer de 2014

Pa amb formatge blau i nous

A casa som molt panarres i ens agrada el bon pa, però no en fem tan sovint com voldríem, per manca de temps i perquè tenim la sort de tenir un forn a prop de casa com els de tota la vida. Ara proliferen els forns de pa, però què voleu que us digui... pans en podem trobar molts, però que siguin bons... ben pocs!

La recepta d’avui és una adaptació del Paul Hollywood, el seu era d’Stilton i bacó, nosaltres l’hem fet de formatge blau i nous.


Vam separar els panets i els vam menjar per sopar fent entrepans amb enciam trocadero, ruca, ou ferrat i pesto vermell, us ho recomano. Tasteu-ho i ja em direu.


Aquesta és la nostra proposta per Memòries d'una cuinera, moltíssimes gràcies als qui participeu.








Ingredients:
500 g de farina de força
7 g de sal*
10 g de llevat d’acció ràpida**
60 g de mantega a temperatura ambient
90 g de nous pelades
150 g de formatge blau tallat a quadrats

240 ml d’aigua freda
80 ml d’aigua freda
* Segons el formatge que feu servir, haureu d’ajustar la quantitat de sal. El nostre era bastant suau i hauríem pogut afegir una mica més de sal, però això ja és al vostre gust.
** Les podeu trobar als supermercats, la nostra era Vahine.





Preparació:
A un bol, posar la farina, la sal i el llevat. Afegir la mantega tallada a trossos i remenar amb les mans. Afegir 240 ml d’aigua freda i barrejar.

Afegir la resta de l’aigua. Ull! Depèn del tipus de farina no us farà falta tota, nosaltres en vam afegir poca.
Passar la massa a una superfície lleugerament enfarinada i treballar amb les mans fins que quedi una massa que no s’enganxi a les mans, però que tingui una textura elàstica (5-10 min.aprox).
Tornar la massa al bol, tapar-la i deixar-la reposar fins que hagi duplicat o triplicat el seu volum.
Agafar la massa, donar un cop per treure l’aire. Donar forma allargada, com de baguet, anar tallant porcions iguals. Donar forma rodona, passar a una safata i posar una bola al mig i les altres al voltant (surten dos pans amb 16 boles o un de 8 i un d’allargat, que és el que vam fer nosaltres) o bé la forma que més us agradi.
Passar a una safata de forn amb paper sulfurós i tapar fins que llevin de nou, els panets s’han de tocar. 
Escalfar el forn a 220º, polvoritzar amb aigua els pans i tirar una mica de farina. Enfornar fins que quedin enrossits i al donar un cop a la base sonin buits.
Deixar refredar sobre una reixeta.

27 comentaris:

Roser ha dit...

uii en conec un que es tornaria boig amb aquest pa amb formatge blau!! apuntadissim! petons

São Ribeiro ha dit...

Eu adoro fazer pão e gostei muito deste.
Ficou um pão lindo
bj

Nenalinda ha dit...

Seguro que estaban deliciosos ademas te han quedado divinos.
Bicos mil wapa.

Roser Quina delícia ha dit...

Uauu la tindré que provar... man entrat unes ganes de començar a menjar-ne sense parar... petons

Cósima Piovasco ha dit...

Buenísimo. Las dos versiones que apuntas me parecen estupendas. La de stilton y bacon y esta de queso azul y nueces.
Me ha encantado.
Besitos

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Otro pan que me encanta!! quien se resiste a esta combinacion
Bss

Yves Gerbeau ha dit...

Pa amb formatge blau? S'ha de provar!!!

Myriam Valero ha dit...

El formatge blau i les nous és una combinació que m'encanta.

Segur que aquests panets estan boníssims, m'emporto la recepta per tastar-los ;)

Petons i bon cap de setmana.

CHEZ SILVIA ha dit...

Tinc uns panets de pa blau que ens van encantar però el toc de nous m´encanta!!! petonets

Pili ha dit...

Quin pa mes bo!! Jo normalment en faig cada cap de setmana. Aquest el probare!! Petons

Miquel ha dit...

otra receta bien buena,aromatica,sana y diferente de pan y asi queda muy bonita la presentación
peto

Heva Hernandez ha dit...

Que pinta más rica tienen Moni, seguro que así ya están de lujo pero tal y como nos cuentas que los rellenastes se me hace la boca agua ummmm

Ernestina Causse ha dit...

Qué rico, muy original! Besos

ISABEL ha dit...

Quina pintorra tenen aquests panets i el plus afegit del formatge.
Molt bons.
Isabel

Pumuky a la cuina ha dit...

Buah! Formatge blau i nous, una perdició! I només de pensar amb la versió d'Stilton i bacó, mare meva!
T'han quedat de luxe, i a més sembla un pa senzillet de fer, oi?
I quina sort tenir un forn dels de tota la vida a prop...

Petons!

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

No hi ha res millor que l'oloreta que fa el pà mentres està al forn de casa... I amb aquests ingredients i la forma de corona, no ha degut durar gaire, oi?
Apuntada!
Petonets i molt bona setmana,
Palmira

Carmeta Rusquilleta ha dit...

M'encanta la combinació de formatge bkau amb nous per a fer pa o magdalenes salades!! Petonets!

abril ha dit...

Quina combinació mes bona... m'encanta la idea!!! i l'original tambè (el Stilton i el bacon es molt bona combinacio també)
Uns panets molt bons...al final no he arribat a temps, i no volia posar una recepta de "arxiu"...trobo que Memòries es mereix un trevall... a veure si arribo al mes proper.

abril ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Judith ha dit...

ets la millor sister!!! quin pa més bo Palina!!!!! ;P

Marga n.a ha dit...

apuntat que segur que el faig
salut

Pebre i xocolata ha dit...

Els pans de formatge m'encanten, i el formatge blau deu donar molts matisos de sabor. Sembla boníssim!
Marta

Marta CuinaDiari ha dit...

Tens raó, en molt forns venen un pa tan dolent...m'agrada molt la combinació de formatge blau i nous...i al bacó no li faria tampoc cap lleig!! Marta

Adharae ha dit...

En casa también somos muy 'panarres' y además nos encanta el queso azul. Así que habrá que probar esta receta. Em quede per açí. Besets.

el taller de cuina ha dit...

Quina pinta! el canvi de bacó per nous em sembla molt bé, però jo l'Stilton no el canvio per res!!!
petonets

Teresa ha dit...

La combinació no pot fallar!!! boníssims panets!!

Montse Cartanyà ha dit...

Insuperable, poques coses m'agraden tant com el pa i el formatge!!!!