dimecres, 28 de maig de 2014

Crema de remolatxa i poma

Si voleu una recepta amb un color espectacular i amb un gust sorprenent, si voleu una alternativa al gaspatxo o si us ve de gust tastar combinacions curioses aquesta és la vostra recepta. A casa l’hem fet més d’una vegada, la última va ser a un sopar i quan la vam servir va sortir un ohhh i van començar les endevinalles de què deuria portar.
Quan fa calor la podeu servir ben freda i quan fa fred a temperatura ambient o tèbia.

Aquest mes a Memòries d’una cuinera us proposàvem tapes, ja n’hem rebut un munt i com sempre són espectaculars, moltíssimes gràcies als qui participeu! 







Ingredients:  
Remolatxa crua* 
3 pomes 
1 litre de brou de verdures
Iogurt grec 
Oli d’oliva 
Sal 
Pebre

*315g de remolatxa cuita.



 
Preparació:  
Pelar la remolatxa, tallar-la a trossos petits i possar-la a un recipient que pugui anar al forn, afegir una mica d’aigua* i la deixem fer a 200º fins que estigui feta, com en el cas dels pastissos, la prova del punxó no falla. 
*Per fer les coccions al forn més lleugeres ens agrada fer-les amb aigua, l’escalivada també la fem així. 
Pelar les pomes, treure els cors i tallar-les a quadrats i les posem a una cassola amb una mica d’oli calent. 
Quan comencin a agafar color hi afegim la remolatxa, salem i ho deixem un parell de minuts. Afegir el brou i deixar-ho uns 10 minuts. 
Triturar i deixar refredar. 
Servir amb una mica de iogurt grec, oli i pebre acabat de moldre.

19 comentaris:

Visc a la Cuina ha dit...

Una recepta preciosa, i el color de la crema, insuperable!

São Ribeiro ha dit...

Uso a beterraba em saladas e gosto muito
Achei a receita muito interessante
bjs

Heva Hernandez ha dit...

Me encanta el color de la remolacha, no puedo evitarlo, te ha quedado preciosa.
Un besote grande mi niña =)

Chus Castro ha dit...

M'encanten aquestes propostes de cremes i gaspatxos freds per l'estiu. Són refrescants i lleugeres. Amb remolatxa no l'he provada mai, crec que combinada amb la mançana ha de ser deliciosa. Me la copio. Petons.

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Que vaso de vitaminas tan rico y colorido
Bss

Raquel ha dit...

M'ha encantat! el color és genial i segur que es ben bona, jo vaig fer un pastís de remolatxa fa poquet, quina passada d´hortalissa.

xxx

Gemma ha dit...

Una crema super original i molt vistosa. La combinació de la remolatxa i la poma ha de quedar molt bona.

Eva Macià ha dit...

M'encanta la teva aportació, que vistosa i sana!! no acostumo a menjar remolatxa perquè no sé ni com fer-la... però aquesta cremeta la provo segur!! un petó!!

Miquel ha dit...

Una crema llena de sabor y con un color que enamora nada mas verla.Una tapa refrescante y original
peto

Roser Quina delícia ha dit...

Que original!! I el color que queda m'encanta. petons

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Una tapa originalíssima i amb una maquíssima presentació!! Petonets!

Dolces Nines ha dit...

Aquesta crema té un color preciós, i segur que ha de ser boníssima!! Les combinacions amb poma m'encanten...
Una abraçada,

Judith ha dit...

quins vassets tan macos nena!!!! tenim un soparet molt especial pendent, i aquest seria un bon aperitiu!!!! ;) petonets

Judith ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Ernestina Causse ha dit...

Anda, pues había probado el salmorejo de remolacha pero no esta crema,lo anoto!

Besos

ISABEL ha dit...

Maca i deliciosa aquesta crema.
Un bon entrant.
Felicitats

El cullerot Festuc ha dit...

Ohhhhh no he provat mai així la remolatxa! Quins gotetes més vistosos! I aixó de l'aigua no ho he fet mai... L'aigua amb la remolatxa al forn o amb un pot pq crei vapor?
Petunets
Eva

Coses de Llàbiro ha dit...

Eva, l'aigua a la remolatxa. En lloc de posar-hi oli hi poses aigua. fes-ho, ja veuràs que queda igual de bo però més lleuger;)
Petonets.

Bizcochos caseros ha dit...

Coses, Me encantan tus recetas y sugerencias. Excelente blog, felicitaciones!!

Soy Cata tengo el blog: Recetas de Bizcochos los invito a conocerlo, ya que una rica Receta de Bizcocho, facil de hacer siempre es muy util.

Espero te guste el blog de Recetas de Bizcochos, te parezca util y puedas recomendarlo a tus seguidores.

Desde ya gracias.
Saludos Cata