dimarts, 23 de juny del 2015

Patates braves

Ara ve el temps d’estar a l’aire lliure i busquem preparacions més fàcils i que no ens ocupin moltes hores a la cuina però tenint en compte que ens agrada gaudir del bon menjar, no?

A casa quan fem preparacions bàsiques acostumem a fer-ne una mica més i així ja tenim la base per a un altre plat. Això és el que fem amb les patates bullides amb pela, igual es transformen en una truita de patates que en aquestes braves que avui us porto. Com veureu estan molt alleugerides pel que fa a temps, podem tenir-ho mig preparat amb antelació, i greixos ja que n’hi ha ben poc!

Les patates ja són picants sense salsa, vam fer servir xili extra-picant i us puc assegurar que el nom li fa justícia. Tot i així les vam acompanyar d’un quetxup casolà al que li vam afegir una mica de pasta harissa.

Aquesta és la nostra proposta per Memòries d’una cuinera, moltíssimes gràcies als qui participeu! 




Ingredients:
Patates

Sèmola de blat
Xili en pols (el nostre extra picant)
Pebre vermell dolç
Comí

Sal en escates

Oli d’oliva

Quetxup
Harissa



Preparació:

Rentar bé és patates i posar-les a bullir, senceres i amb pela, fins que estiguin fetes. Aquí el truc de punxar-les per veure si estan fetes també serveix, així us assegureu que us queden fetes.

Retirar del foc, treure l’aigua i deixar-les refredar i deixar a la nevera. Aquí és on us dic que podeu alleugerir, les podeu preparar perfectament d’un dia per l’altre.

Treure de la nevera i tallar-les a grills, o com us agradin.

Escalfar el forn a 200º.

A un bol, millor que sigui baix, posar la sèmola i les espècies, al vostre gust. Arrebossar les patates amb aquesta preparació, us ha de quedar fina. A l’estar de la nevera tenen humitat i no fa falta posar-hi res, us quedaran arrebossades.

A la safata del forn posar-hi paper de forn. Posar les patates separades i tirar-hi oli en forma de fil per sobre, amb el setrill us anirà bé.

Deixar al forn fins que us quedin daurades., amb un quart, aproximadament, n’hi ha prou.

Servir amb la salsa.

9 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Aquest mes no hem pogut arribar a temps pel memòries :o(
M'encanta aquesta manera d'arrebossar les patates i de ficar el punt picant a l'arrebossat.
Segur que les prepararé així ben aviat, a més és una manera molt bona d'aprofitar patatas bullides que han sobrat, oi?
Petons
Palmira

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mmmmmmm......quina gran idea! Unes braves delicioses! A veure si m'animo a preparar-les!
Petons,
Olga

trifasic de baileys ha dit...

tenen molt bona pinta, i això que sóc anti patates fregides, aquestes les tasto, sobretot perquè tenen xili!! :) petonos

certificado de manipulador de alimentos ha dit...

Una tapa que nunca puede faltar!

Clipping Path ha dit...

Nice post. I really enjoy reading it. Very instructive, keep on writing.Thanks for sharing.

Receptes.cat ha dit...

En aquesta foto.... les patates es veuen rares.

Bicuki ha dit...

I thank you for your efforts, bringing you interesting information. Thank you so much
foodnetwork

eva ha dit...

Gracias por tu receta sana y equilibrada, además es un plato que me gusta mucho.
un saludo
Eva

naturline ha dit...

Gracias por tu receta muy popular, las patatas bravas.