dijous, 26 de novembre del 2009

Panets


Ingredients:
7 g de llevat sec
1/2 tassa d'aigua tèbia
1 cullerada petita de sucre
4 tasses de farina
1 cullerada petita de sal
2 cullerades de llet en pols
1 cullerada de sucre
1/4 de tassa d'oli
1 tassa d'aigua tèbia



Preparació:
Barrejar el llevat sec amb 1/2 tassa d'aigua tèbia, afegir la cullerada petita de sucre i remenar. Tapar i deixar reposar 5 min., aproximadament, fins que surtin bombolles a la superfície.

Tamisar la farina en un bol gran, afegir la sal, la llet en pols i la cullerada de sucre.
Fer un forat al centre i afegir el llevat, l'oli i l'aigua tèbia.
Treballar la massa fins que ens quedi fina - si queda enganxosa es pot afegir un màxim de 1/2 tassa de farina extra-.
Passar-ho a un bol untat amb oli, tapar-ho i deixar-ho reposar a un lloc temperat 1 hora o bé fins que hagi doblat el seu volum - nosaltres el deixem dins el forn ja apagat-.

Donar un cop al mig de la massa i treballar-la una mica.
Fer la forma que es vulgui, també es pot farcir - nosaltres ho vam fer amb Nutella. Agafant porcions de la massa, vam fer boles, les vam aixafar amb la mà i les vam untar amb Nutella, llavors vam fer com un rotllet, vigilant que quedés ben tancat a sota i no sortís la xocolata-.
Una vegada es tenen les formes fetes - a l'Aina li agrada molt fer-se els seus panets i els porta a l'escola per esmorzar-, es tapen i es deixen reposar fins que augmentin de volum.

Escalfar el forn a 210º durant 10 min., baixar el forn a 180º i, finalment, deixar els panets durant uns 15-20 minuts.

Aquests panets són una mica dolços, així que són ideals per esmorzar o berenar .