dissabte, 20 de febrer de 2010

Pa de pagès (amb cassola de Pyrex)

A casa ens agrada molt el pa. I com sabem que aquesta recepta queda boníssima, avui l'hem fet per sopar ... I no ha quedat ni una engruna !



Ingredients:
300 g de farina de força
175 ml d'aigua
15 g de llevat fresc
20 g d'oli d'oliva
5 g de sal


Preparació:
Escalfar l'aigua fins que sigui tèbia. Passar-la a una tassa i afegir el llevat. Desfer el llevat amb una cullera i deixar-ho reposar tapat.
A un bol gran, posar-hi la farina amb l'aigua i el llevat, l'oli i la sal. Amassar-ho uns minuts fins que ens quedi una massa que no s'enganxi a les mans.
Deixar-ho reposar, tapat - amb un drap de cuina o film transparent-, dins d'un lloc sense corrents - va bé deixar-ho al forn apagat i amb la porta tancada - fins que hagi doblat el seu volum.
Treure'l i donar-li un cop al mig -per treure l'aire-. Treballar-ho uns minuts i donar-li forma rodona. Ficar-ho a una cassola de Pyrex, prèviament untada amb oli.
Deixar-ho llevar una hora dins la cassola tapada i, a continuació, enfornar a 200º, sense preescalfar el forn, durant uns 40 minuts, o fins que quedi ros.



1 comentari:

Yves ha dit...

El que més m'agrada d'aquest bloc és que tant et pots trobar una recepta molt complicada com una de senzilla.
Ànims! Ho esteu fent molt bé!