dilluns, 19 d’abril del 2010

Braç de patata i carn

El Lluc ja ha començat a menjar "sencer", però encara li costa mastegar, així que la carn picada és una bona manera de començar a introduir el "menjar dels grans".
La primera vegada que vaig fer aquesta recepta van venir els Bolets a sopar a casa, volia fer patates farcides, però no m'agradava massa la presentació; així que vaig decidir fer puré amb les patates i fer un braç de patata farcit, llavors si que em va agradar ... i per sort a ells també !





Ingredients:
Patates
Carn picada **
Ceba
Tomàquet fregit
Formatge ratllat (Emmental)
Gorgonzola
Sal
Pebre
Vi blanc (opcional)
Sal
Pebre

** Nosaltres vedella i porc.


Preparació:
Bullir les patates amb pell fins que estiguin fetes. Deixar refredar i reservar.
A una paella amb oli calent sofregir la ceba, quan agafi color, retirar-la. Posar a la mateixa paella la carn picada fins que s'enrosseixi, afegir la ceba ja sofregida, salpebrar-ho i afegir el tomàquet. Deixar-ho uns minuts (ara s'hauria d'afegir el vi blanc i deixar-ho fins que es reduís a la meitat).
Pelar les patates i salar-les. Amb una forquilla fer un puré, quan es tingui una massa més compacta, continuar treballant-la amb les mans.
Estendre film transparent, abocar el puré de patates i donar forma de rectangle -ha de quedar d'una alçada d'un centímetre aproximadament-. Tirar la carn picada i anar enrotllant amb molt de compte.
Quan el rotlle estigui fet, tirar-hi primer el formatge Emmental i, per sobre, talls de Gorgonzola.
Enfornar fins que el formatge estigui ros. (No n'hi ha prou amb gratinar ja que al deixar refredar les patates, aquestes estarien fredes).
Ja es pot treure del forn i... a menjar !


Nota: us recomano que la font que vagi al forn sigui la mateixa que traieu a taula, pesa bastant i costa de treure sencer.