dimarts, 6 d’abril del 2010

Setmana Santa i Hot Cross Buns

Dies de descans, però amb menys temps del que em pensava per poder actualitzar el bloc. Hem passejat molt i hem estat molta estona a l’aire lliure; tot i que feia força fresqueta, s’estava genial !






Una de les receptes que tenia pendents de fa temps és la de Hot Cross Buns. Quan l’Aina va portar el llibre d’anglès de l'escola el vàrem fullejar juntes i un dels temes que hi sortia era el de Pasqua i els Hot Cross Buns, que són uns dolços típics d’aquesta època. Vam quedar que els faríem més endavant, i l’últim dia d’escola l’ Aina va arribar a casa cantant una cançó que parlava dels Hot Cross Buns; així que no ens va quedar més remei que fer la recepta, això si, adaptant-la als gustos de l’Aina: sense panses i amb poca glassa.






Ingredients:
(els de la recepta original)
10g de llevat fresc
120ml de llet tèbia
1 ou
15g de mantega a temperatura ambient
1 polsim de sal
45g de sucre
240/300g de farina
70g de panses sultanes**
1 polsim de canyella
1 polsim de nou moscada **
1 polsim de clau **
1 ou (per pintar)

per a la glassa:
1 tasa de sucre de llustre
2 cullerades d'aigua

**aquests ingredients no els vàrem posar.





Preparació:
Escalfar la llet, sense que arribi a bullir i afegir el llevat, tapar i deixar reposar.En un bol ficar l'ou, el sucre, la mantega, les espècies i barrejar bé.Afegir la llet que tenim amb el llevat i, finalment, afegir la farina. Treure-ho del bol per anar-ho treballant, faltarà farina, millor que l’aneu afegint poc a poc.Fer una bola i deixar-la reposar tapada fins que dobli el seu volum.Una vegada ens hagi pujat la massa, donar-li un cop -per treure l’aire- i treure-la. Amassar-ho i fer boles petites, d’uns 45g.Fer una creu al mig i deixar-ho pujar novament – s'ha de tenir en compte que la creu s'ha de fer bastant pronunciada perquè després puja i, en cas contrari, no quedaria gaire marcada-.Pintar amb ou i enfornar-ho a 200º uns 20 minuts aproximadament.Glassa:Barrejar el sucre de llustre amb l’aigua que admeti fins aconseguir una glassa no molt líquida.Quan es treguin els Hot Cross del forn, deixar-los refredar i ja podem pintar la creu – si els pintem quan estan calents el sucre es desfà-.