dijous, 10 de juny de 2010

Compota de poma amb gelat de vainilla i xips de poma

Aquestes són les postres que vam menjar quan va venir el Santi. A l'hivern en fem sovint de compota de poma i ara que, en teoria, fa més bon temps va bé d'acompanyar amb gelat.






Ingredients:
Per a la compota de poma:
Pomes golden
Aigua
Canyella en pols
Concentrat de poma (si voleu el podeu substituir per sucre)

Gelat de vainilla


Per a les xips de poma:
1 poma golden
150 g de sucre
150 ml d'aigua


Preparació:
Compota:
Pelar les pomes, tallar-les a quarts i treure el cor.
Posar les pomes, la canyella i el concentrat de poma a una cassola amb una mica d'aigua. Deixar fer a foc lent, fins que estiguin toves.
Retirar del foc, passar-ho a la batedora i fer-ne puré -ha de quedar una mica espès-. Reservar.

Xips de poma:
Encendre el foc a 120º.
Fer bullir l'aigua amb el sucre a un cassó durant uns 5 minuts.
Tallar la poma a rodanxes molt fines, millor fer-ho amb la mandolina.
Retirar l'almívar del foc i tirar les rodanxes de poma, d'una en una. Deixar-les durant 5 minuts.
Posar la poma sobre una safata de forn, coberta amb paper vegetal, i deixar uns 45 minuts.
Retirar del forn i deixar sobre una reixa per tal que es refredin i quedin cruixents.

Nosaltres vam fer una base de puré, al centre vam col·locar el gelat de vainilla i ho vam cobrir amb xips de poma.

1 comentari:

KET FILMU ha dit...

Una bonica canço per un gran bloc.

La Merienda

Tardes cubiertas de miel.
Miles de fresas que tapan hasta la pared.
Imagino pedazos de sal de su mismo color.
Dulces rosquillas mojadas en mucho café,
cien almendras en fila y de pie.

Cocinaré un gran pastel.
Flores de nata y con guindas tu nombre pondré.
Chocolate de menta Nestlé.

Noches en el comedor,
cinco recetas conversan en torno al fogón
y fabrican montañas de hojaldre con crema y turrón.
Los cucharones pelean con el colador,
todos quieren su propio cajón.

Tardes cubiertas de miel…