dijous, 15 de juliol del 2010

Arròs indonesi al curri amb pollastre

Aquest és el segon plat que faltava del sopar amb els Bolets. Ja havia fet abans aquesta recepta, el dia que van venir els mateixos Bolets amb els Reis de Cors, però no havia fet cap foto pel bloc, així que els hi vaig demanar si els hi feia res de repetir i, per sort, em van dir que no!
La barreja d'ingredients sorprèn però queda un gust ... ummmmmm, boníssim !

És cert que el maneki neko és japonès, però la Judith el va trobar molt adient per a la recepta !






Ingredients:

Les quantitats són les de la recepta original.
200 g de pit de pollastre
1 cullerada de mel
3 cullerades de salsa de soja
2 cullerades de curri
1 cullerada de quètxup
1 culleradeta de maizena
2 talls d'herba llimonera *
1 manat de cebes tendres
1 pebrot vermell
2 dents d'all
1 xili vermell **
Oli de sèsam (nosaltres de gira-sol)
500 g d'arròs basmati bullit

*/** nosaltres no en vam ficar.


Preparació:

Tallar el pit de pollastre a tires fines o trossos petits.
Preparar l'adob amb la mel, la salsa de soja, 1 cullerada de curri, el quètxup i la maizena. Tirar sobre el pollastre i deixar reposar 15 minuts.
Tallar l'herba llimonera (a la botiga oriental no sabien que era així que no en vam posar), tallar-la per la meitat i després en anells fins.
Preparar i rentar les cebes tendres (aquestes sí que les vaig trobar, la part blanca és més petita que les cebes tendres que tenim aquí) i tallar en trossos de dos centímetres de llarg.
Pelar i tallar l'all a trossos petits. Rentar el xili, treure les llavors i tallar a tires molt fines (la propera vegada n'hi poso segur!).
Escalfar el wok, tirar l'oli. Fregir la carn, afegir la ceba, l'herba llimonera, el pebrot i saltejar-ho. Afegir l'all i el xili. Incorporar l'arròs i deixar uns 3 minuts. Finalment, afegir el curri restant i remoure bé. Deixar uns dos minuts.

2 comentaris:

anirac ha dit...

felicitats pel blog! una pregunta...si no tens ketchup...es podria substituir per alguna altra cosa?

Coses de Llàbiro ha dit...

Gràcies anirac. Per tomàquet triturat o si ho prefereixes t'ho pots saltar. Com és per preparar l'adob tasta'l primer amb la resta d'ingredients i sempre ets a temps d'afegir el tomàquet.
Espero que t'agradi.