Ara és temps de castanyada. A casa cada any hem de lluitar més amb el Halloween i és que com ens deia una mestra de l’escola de l’Aina: “el Disney Channel ha fet molt mal”. No és que estigui en contra de celebrar altres tradicions, del que estic en contra és de perdre les nostres.
Com que a l’Aina li fa gràcia totes aquestes coses hem quedat que farem un berenar tipus Halloween, però d’aquí a uns dies.
A casa no som de menjar gaires panellets, quan en feia sempre n’hi donava als Bolets però aquest any la Judith s’ha animat i els hem fet juntes! La veritat es que vam passar unes estones molt divertides i emocionades: el nostre primer post juntes!
La meva ajudanta sempre ha sigut l’Aina i aquest any ens ha tornat a ajudar, una bona recepta per a fer amb els petits de casa.
He provat diferents receptes però la última vegada vaig fer els de la Ruscalleda i són els que van tenir més èxit. Li vaig dir a la Judith i li va semblar bé així que aquí teniu la recepta.
Ingredients:
1/2 kg d'ametlles en pols
350 g de sucre
150 g d'aigua mineral
1 clara d'ou
200 g de pinyons
200 g de coco ratllat
100 g ametlla molta
250 g de cobertura de xocolata
Sucre llustre
1 llima
1 rovell d'ou per pintar
Codony
Boletes de xocolata
Preparació:
En una cassola, barregem l'aigua i el sucre. Posem a foc mig fins que arrenqui el bull i ho deixem bullir fins aconseguir textura de xarop. A continuació, aboquem les ametlles en pols, i remenem sense parar amb una cullera de fusta de 2 a 5 minuts més, fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi. Ho retirem del foc i ho deixem refredar. Incorporem a la mescla la clara d'ou sense muntar i ho barregem bé. Deixem reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores (Nosaltres la vam deixar tota la nit). Un cop la volem treballar, l'haurem de deixar a temperatura ambient durant mitja hora, per poder treballar millor.
Panellets de pinyons:
Agafem una porció de massa i formem boles petites que s'arrebossen amb els pinyons. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega- i els pintem amb rovell d'ou diluït amb 6 gotes d'aigua. Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 6-8 minuts).
Panellets de llima:
Agafem una porció de massa, i barregem el suc d'una llima. Formem petites boles i les esclafem una mica amb el dit petit fent pressió. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega- . Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb sucre llustre i posem una boleta de xocolata.
Panellets d'ametlla:
Agafem una porció de massa i formem barretes petites que s'arrebossen amb l'ametlla mòlta. Els col·loquem al damunt d'una safata prèviament pintada amb mantega i els pintem amb rovell d'ou diluït amb 6 gotes d'aigua. Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 6-8 minuts).
Panellets de coco:
Agafem una porció de massa i barregem el coco ratllat. Fem boletes i les col·loquem al damunt d'una safata prèviament pintada amb mantega. Ho enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 4 minuts). Un cop els traiem del forn els posem a una reixa i els banyem amb cobertura de xocolata, prèviament desfeta al bany Maria o al microones (posar en un bol durant 1 minut amb un rajolinet de llet). Els deixarem refredat a la nevera durant 1hora.
Panellets de codony:
Agafem una porció de massa i formem petites boles; les esclafem una mica amb el dit petit fent pressió. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega- . Els enfornem a 200ºC fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb sucre llustre i posem uns petits trossos de codony.
Bona castanyada!
14 comentaris:
Te han quedado unos panellets de lujo, que presentación!!!! yo los hice en casa el sábado y también tengo mi bandejita con los distintos sabores, como marca la tradición, estoy de acuerdo contigo: no hay que perderla!!! un beso
T'han quedat guapíssims, a menjar s'ha dit!
Estan boníssims! Ahir van tornar a desaparèixer ràpidament...
T'han quedat molt bonics i apetitosos, segur que ja no en deu quedar ni un!! jiji!!
Petonets!
L'any que ve a repetir! això si, amb dos ajudants de luxe més!!! quina porrrrrrrrrr, petonets guapa
son preciosos tus panellets!. tienes razón, con halloween se olvidan nuestras tradiciones. Menos mal que no del todo!. con estos panellets, no lo hara nadie!
Muchos besos!
Quina foto tan bonica!!! Els panellets irrestibles.... ;)
Fresayp. y Juana: me alegra saber que hay personas que mantienen nuestras tradiciones!
Visc a la cuina, Yves, Alba: moltíssimes gràcies!
Judith: por? Pànic!
Catieu: moltes gràcies i benvinguda!
Uns panellets d'escola de rebosteria !!! ... Tot i que la raó em diu que per aquest any ja n'hi ha prou... no em puc resistir a provar els de llima .... i me'ls copio per al proper any!!
Una abraçada
Esto son una delicia, estoy totalmente deacuerdo contigo con las tradiciones...pero los panallets los compro cada vez que paso por alguna buena pasteleria, y digo buena porque no todos estan igual. Que bueno tener la receta.
Besos
St.Hilari: la idea va ser de la Judith, ens hem aficionat a les llimes!!
Ana:Si los haces tú seguro que te gustan más.
qué ricos!! no había escuchado nunca lo de panellets! :)
365: es una tradición, por eso lo quiero mantener. Normalmente se comen de postre.
¡Están muy buenos!
mmmmmm, los panellets, como los he echado de menos este año.....aisssss
tienes un blog muy bonito con unas fotos bastante buenas
saludos desde Compostela
lamam
Publica un comentari a l'entrada