Aquesta és la meva primera aportació a Memòries d'una Cuinera i, per tant, em fa molta il·lusió. Primer de tot voldria donar-vos les gràcies per l'acollida que ens heu donat i per la vostra participació. A veure si entre tots aconseguim fer un gran recull.
La Judith, des de el principi, tenia molt clar quina recepta faria; però jo no, i és que això de deixar reposar la massa tres hores no anava gaire bé per a la meva organització, o potser és que em falta paciència. Vaig estar buscant receptes, fins i tot l'Aina em va ensenyar que aquest mes sortia la recepta al Cavall Fort, però tampoc la vaig triar. :(( Quan finalment em vaig decidir per la recepta: horror, em faltava un ingredient molt important, el llevat sec. No anava a voltar per trobar-lo, entre d'altres coses perquè un diumenge al matí ho hagués tingut força complicat. Així que vaig decidir substituir el llevat sec pel fresc i problema resolt.
La recepta que vaig fer només la vaig reposar mitja hora. Amb la massa que va sobrar vaig fer una coca, però després vaig pensar que era la recepta perfecta per a fer bastonets de pa; potser la propera vegada...
La botifarra era picant, regal boletaire, i la ceba la vaig posar caramel·litzada, el meu pare ens havia regalat un pot i ja tenia ganes de fer-lo servir. Al final: un contrast de gustos que ens va agradar molt.
Ingredients:
Per a la massa:
400 g de farina
1 got d'oli
1 got d'aigua
20 g de llevat fresc
1 polsim de sal
1 cullerada de cafè de sucre
Per al farciment:
Pebrots vermells
Botifarra picant
Ceba caramel·litzada
Sal en escates
Preparació:
Desfer el llevat amb l'aigua i el sucre. Deixar reposar cinc minuts.
Barrejar el llevat amb la resta d'ingredients de la massa i treballar-ho fins que quedi una massa que no s'enganxi a les mans.
Deixar reposar, tapat, mitja hora.
Els pebrots es fan servir escalivats. Per escalivar es posen al forn a 200º amb un raig d'oli i una mica d'aigua. Deixar-ho fins que quedin fets. Deixar refredar i pelar. Millor fer-ho amb un dia d'antelació.
Estirar la pasta amb el corró. Posar els pebrots, la ceba i la botifarra. Tirar-hi sal amb escates.
Coure al forn, a 180º, durant uns 30 minuts.
33 comentaris:
Nena t'ha quedat de vici!!! Però que bona que havia d'estar. Segur que no en va quedar ni un bocí.
Jo la que tinc pensada la faré aquest cap de setmana.
Petonets....
Quin goig que fa! T'ha quedat molt fotogènica i amb una pinta boníssima.
Com a tot allò que du seva, jo ni acostar-m'hi, jeje, però això ja són gustos i manies personals.
Encara estic pensant quina recepta faré jo, em passa com a tu, això de deixar reposar la massa em fa molta mandra, però be, aquest cap de setmana m'hi posaré :P.
Molts Petonets!!
t'ha quedat genial i estic segur que deuria estar boníssima! a veure si m'animo jo amb la meva coca, no he fet mai cap!
petonets.
visca!!! una altre coca DE recapte!!!!! ;) t'ha quedat impressinant, jo crec que el toc li dona la botifarra, no? jijijiji. M'encanta!!! petonets guapa
Mmmmm!!!! el contrast de la botifarra picant amb la ceba confitada ha de ser increïble!!
Se ya quedado muy bueno... Me ya gustado mucho de el contrastes : )
Besitos
Viiiiisca! Per fi arriba la coca de la Moni! M'encanta amb la botifarra picant i la ceba confitada, boníssima!!
La nostra arribarà aquest cap de setmana! ;)
Segur que entre tots en fem un bon recull, eh?
Petonets bonica!
Sandra
Vaya pinta Mónica, el toque picante debe ser un punto.
Me ha hecho mucha ilusión participar con vosotras en "memorias de una cocinera"
Besos guapa
wow! que pizza más extraña y más apetitosa! me gusta mucho como se ve, tengo que probarla de alguna forma, voy a ver si puedo hacerla. ¡saludos!
Que bona ha d'estar aquesta coca. Jo ja estic rumiant quina faig per el Memòries d'una cuinera.
Petonets!
Dejame decirte que yo ahora mismo, me iba sobre ella. Pero que buena se ve, ya cuando has mencionado...eso de la cebolla caramelizada (una de mis pasiones) es que se agudizo la gula terriblemente!!
Me encantó...y estoy segura que su proyecto ira estupendo porque son dos neninas encantadoras :D
Un besiño!
MMM!!! Què bona que ha d'estar amb la botifarra i aquesta ceba!!
La foto molt xula!!
Un petó, guapaaa!! ;)
Que pinta Monica!!! Nunca he probado la butifarra, pero creo que me gustaría. La carne no me gusta, pero el embutido bastante y con la cebolla caramelizada casa a la perfección.
Por cierto, que significa recapte??
Un beso
Hummm. Tengo un botecito de cebolla caramelizada que ya sé como gastaré, pero esto será cuando pueda comer de toooooodo otra vez, que tarde o temprano llegará el dia (o eso espero). Mientras tanto me ire deleitando con vuestras fotografías y haciendo una lista muy, muy larga...
Petonets
Eva
Mònica!! Quina coca més bona. La botifarra picant m'agrada molt (i mira que com saps no só gaire de carn) i segur que amb la ceba caramelitzada, el contrast és deilciós!
T'ha quedat molt bonica! i només 30 minuts perquè llevés!! què bé, a mi també em fa mandra això de deixar reposar les masses molta estona.
La foto ha quedat amb una llum molt bonica!! :)
Molts petonets guapa!!!
Muy buena receta me encanta todo con cebolla caramelizada!
un saludo
L'olor arriba fins aquí!
Sort que no tenies tots els ingredients i vas fer servir inventiva perquè t'ha quedat magnífica.
Oh Mònica!! quina pintassa tant bona que te aquesta coca, i tot el que porta m'encanta!! no hagués pensat mai en posar-hi ceba caramel·litzada però m'ha agradat!
T'ha quedat una foto preciosa... enhorabona bonica!
un petó ben fort.
Hola!
Jo com la Catieu, si tot va bé la faig el cap de setmana. Nomès em cal acabar de decidir-me d'una punyetera vegada, de cada dia canvio d'opinió.. Aquesta m'agrada molt, tant, que ja tinc les cebes preparades, o sigui que en un ingredient segur que coincidim, je, je! Petons
Que bon t'ha quedat la coca, amb la ceba caramelitzada ha de donar-li un opunt de dolçor motl bo.
Petons
Com no tinc memòria no ho afirmaré, però... diria que mai he menjat coca caramel·litzada! a veure quan invites!!!! que sembla ha quedat molt bona!!!!
Es que amb la ceba caramelitzada ja ens has guanyat!! Ha d´estar molt rica!! Petonets!
Mmmmmmmmmm ha d'estar de vici!! quina bona pinta per favor!!!
M'en guardes un trosset please?
Petonets
Oh! Quina supercoca de recapte! Que bonica t'ha quedat!! fa venir una gana....
Jo encara l'he de fer, però no trobo el moment!! la faré, la fare...
Una coca de recapte riquísima con la butifarra y la cebolla carameliza es ideal! soy una gran fan de la coca de recapte en todas sus versiones ;) besos y buen fin de semana
bona coca i molt maça
bon cap de setmana
peto
miquel
Amb aquest farcit ha de quedar una coca molt gustosa, la ceba caramel·litzada i la botifarra lliguen super bé!
Fa molt bona pinta!
se ve una masa especial crujiente y el decorado muy bonito,además felicitarte por tus lindas fotos,me encantaría tener una buena cámara,abrazos y cariños.
Que bona, aquesta coca. L'avantatge de tenir llevat sec és que dura molt més temps i el pots utilitzar sempre que el necessites, però val també el fresc. D'altra banda, això de deixar reposar la massa, en el llibre del Thermomix ens diu moltes vegades que no cal, i jo, com que també faig coses amb presses, li faig cas i també ix molt bo. Besets.
Molt bona pinta.... Jo no arribo , penso que al final us penjaré la recepta demà... !! no se on coi he fotut la camara per rescatar les fotos!! i a sobre veient aquesta coca i els pastissets de xocolata blanca m'està agafant una gana!!!!
T'ho curres molt, eh?....potser t'interesa el meu blog...que la cuina no és tan el.laborada però potser una mica més tradicional. Salutacions i ànim !
http://lacuinadesempre.blogspot.com
Publica un comentari a l'entrada