Totes les vegades que he fet crema sempre hi he posat ous, però llegint altres blocs he vist que hi ha moltes receptes en què ens els podem estalviar.
Quan tenia la cassola al foc no les tenia totes, això de fer una crema sense ous... Si a aquest detall afegim que les quantitats les feia a ull encara estava menys convençuda de què podia quedar alguna cosa compacta. Dona de poca fe!
Per no anar molt perduda vaig agafar com a base la recepta de la crema catalana i vaig anar afegint els ingredients i, si creia que en faltava algun, n'afegia més. Quan vaig afegir el midó i vaig veure la textura que quedava vaig respirar tranquil·la.
A casa no prenem gaire llet de vaca, aquesta recepta l'he fet amb llet d'avena i el resultat és el mateix que el d'una crema "normal".
Quan l'Aina les va veure em va dir que la volia tastar, quan em va dir que li agradava molt vaig estar molt contenta. I és que les coses dolces no li agraden. Les coses dolces no. però la xocolata li encanta. Al Jordi i al Lluc -que va tastar dues cullerades- també els hi va agradar, però a ells tenia més clar que els hi podrien agradar.
Les repetiré segur, perquè ens han agradat molt i si es pot fer a casa, és una recepta ràpida i senzilla, millor que comprar-les de fabricació industrial, no?
Ingredients:
1 litre de llet d'avena
150 g de sucre morè
30 g de cacau pur en pols
35 g de midó de blat de moro
Preparació:
A una cassola escalfar la llet amb el sucre, s'ha d'anar remenant.
Quan la llet estigui calenta afegir el cacau i remenar. Retirar un cullerot de la xocolata i posar en una tassa on hi desfarem el midó.
Passar el midó a la xocolata i remenar, amb un parell de minuts n'hi ha prou, comença a espessir ràpidament.
Passar als recipients i, quan estigui fred, guardar a la nevera.
35 comentaris:
la recepta m'agrada molt, però la foto més!!!! quina llum, avui t'has superat sister!!!! i les natilles les hauré de tastar per donar-te la meva opinió, ja saps que les llets alternatives no m'agraden massa... petonetsssssssssss
Quina crema més bona es veu! Quan hagim fet un petit descans de tant de dolç la provaré de fer.
Una abraçada i feliç cap de setmana bonica.
Quina foto més xula! Felicitats!
M'agrad la recepta, peròa mi em poses llet i ous, que m'encanten! ahhahahah
Pues mira que en casa suelo hacer este tipo de cremitas para merendar o como parte del desayuno, casi siempre con almidón de maíz...quedan ricas hasta con zumo de fruta...aunque estas mejor tomarlas enteras jeje...lo de la leche de avena me parece genial! Pero no se donde conseguirla...me das una pista?
Un besito y buen finde!
Rosilet: en las tiendas donde venden productos ecológicos.
Besos.
Me ha encantado, la receta y la presentación! El almidón es maicena?
Besos
Es perfecta per al meu home ja que es intolerant a la llet de vaca. Les fotos xulisimes!! besets i bon cap de setmana perleta
Amb llet d'avena??? Tinc molta curiositat per quin sabor li dona aquesta llet.
Petonets maca i la foto xulisima
UNa recepta ideal pels intolerants a la lactosa, que cada vegada són més... i com tu dius, molt fàcil de fer a casa i segur que més bona que la comprada, je je je...
Una duda: ¿dónde se compra el almidón? Porque apetitosa está un rato... Un besote.
Ideal pel intolerants a la lactosa i als ous...la provaré. I la recomenaré a la meva família que més d´un és intolerant.
Oh! Què be fer una crema així, i evidentment molt millor que qualsevol cosa industrial. M'encanta la foto! Quins detallets. A casa, poca llet de vaca també com vosaltres. Petonets i un molt bon cap de setmana
Perfecte!!! Unes natilles ideals! Segur que al Max li encantaràn.... amb el que li agraden les natilles!
Me l'apunto!
PEtons i bon cap de setmana.
Molt millor que les industrials, on vas a parar! I estic d'acord amb la Judith, t'ha quedat una foto genial.
Bon cap de setmana!!
Quina foto més xula!! una llum molt bonica i lattrezzo molt xulo (vull aquesta cullereta de fusta!!:).
A mi aquestes improvitzacions tan arriscades no em solen sortir bé... i no ho dic per dir eh!!
Aquests potets de crema de xoco semblen boníssims i a sobre sense ous ni llet!
Molts petonets!!
Me parece una receta estupenda para sustituir la leche de vaca.
Tiene pinta de estar deliciosa.
La foto es preciosa.
Besos
lo siento pero hoy la estrella es el continente y no el contenido que foto mas maja te ha salido,Bueno el contenido tambien es original y bueno
bon cap de setmana
miquel
Mmmm...m'agrada, m'agrada. Les hauré de tastar...algú m'ha dit avui "ja no em fas mousses de xocolata"...o sigui, que no importa que digui que provaré aquesta cremeta.
Bon cap de setmana
Em sembla que provarem amb llet de soja... ja et diré com ha anat. Bon cap de setmana.
Em sembla que provarem amb llet de soja... ja et diré com ha anat. Bon cap de setmana.
Queda molt bona! La teva es veu fatàstica
Nyam, nyam!!! Es veu genial!! A mi dóna'm xocolata i sóc feliç!! jijijiji
La foto és una preciositat!!
Moltes petonets bonica!
Sandra
Que foto más bellas,te feliicto.
La crema tienen un aspecto bárbaro....ahora me pilla la curiosidad de saber como queda con la leche de avena.
Buen fin de semana.
Un saludo
Una crema de xocolata ben saborosa i suau.... t'ha quedat genial! i amb una foto preciosa!!
Molts petonetss
Molt bona idea!! No he tastat aquesta llet, ultimament l'estem prenent sense lactosa. Hem de tastar-la!!
Un 10 a la foto!!
Petons,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Quina foto tan xula!!!
I de la crema t'haig de dir, segur que boníssima. M'emporto la recepta.
PEtonets...
Ostres, que original aquesta crema sense ous ni llet, mai ho havia vist! la presentació es genial en aquests gotets, una fotografia fantàstica!! petons
M'agrada tastar nous ingredients, ja puc afegir la llet d'avena a la llista de la compra. La crema ha d'estar molt bona feta així.
Petons
qué ricas tienen que estar. Me encantan y me encanta la foto.
Besos guapa
Me encanta!! Siiiiiiiii leche de avena!!!!! Es la mejor! Me gusta esta crema, muy sana! A mi madre le va a venir de coña, ahora no puede comer huevo! Besitos
Ah! Y la foto preciosa! ^.^
Doncs si tu dius que t'han agradat, m'apuntaré la recepta, ja que m'agrada molt la idea de sense lactis i sense ous. Jo tinc intol·lerància a la lactosa, per això i per altres raons intente evitar els lactis sempre que puc. Les fotos són precioses. Besets.
Molt bona aauesta opció d'estalviar el ous, a mi tampoc em convenceria gaire, però veient el resultat, t'ha quedat perfecte!!
Petons
Una receta estupenda y con esa presentación todavía la hace más apetecible.
*.* Saludos!!!
Hola! M'agrada molt el teu bloc. Em va semblar molt interessant i ara me'n vaig. Si vols visitar el meu blog: http://kibe-cozinhandocomamigos.blogspot.com/
Petons des de Brasil!
Luiz
Publica un comentari a l'entrada