Per aquest mes la proposta de La Recepta del 15 és el torró. Mai n’havia fet abans, però tampoc estic molt segura de que hagi fet torró, de fet la idea va sortir d’unes galetes que li agraden al Jordi.
Per fer aquest torró he hagut de fer més preparacions addicionals, però ha valgut la pena, perquè per separat ens han agradat molt. He descobert que m’agrada la melmelada de taronja.
Hi havia una base de braç de gitano, perquè fos una base suau i fina. I també li he afegit pols de taronja, però me la va regalar la Sandra, així que li haurem de demanar a ella la recepta.
Us vull dir que no he tastat el torró, ja he dit altres vegades que la combinació taronja-xocolata no m’agrada, però m’han dit que estava molt bo.
Els ingredients que us poso són per fer més d’un i de dos torrons, però sempre podeu preparar altres postres amb el que quedi, no?
Ingredients:
Per a la melmelada de taronja:
500 g de taronges
250 g de sucre de canya
El suc de mitja llimona
Per a la base del braç de gitano:
3 ous
80 g de sucre de canya
100 g de farina
30 g de mantega
Xocolata de cobertura
Preparació:
Melmelada:
Tallar les taronges a quadrats petits, la part blanca l’heu de treure. A una cassola afegir les taronges, el sucre i el suc de la llimona i, després, coure-ho. Tinc per costum passar el minipimer, perquè no m’agrada massa trobar-hi trossos grans, però això ja és al vostre gust. S’ha de deixar una mitja hora. Si sou com jo, que ho feu tot “a ull”, agafeu una mica i, quan al tombar la cullera li costi de baixar, ja tindrà consistència de melmelada.
Retirar i passar a un pot, girar del revés i esperar a que es refredi (així es fa el buit).
Braç de gitano:
Barrejar a un bol -amb les barnilles elèctriques- els ous amb el sucre, fins que ens quedin esponjosos. Després d’uns cinc minuts, afegir la farina tamisada i batre perquè ens quedi tot ben barrejat. Afegir la mantega fosa i remenar.
A un motlle posar paper sulfuritzat, afegir la preparació i passar al forn, prescalfat a 200º, fins que estigui cuit.
Desemmotllar i deixar refredar, amb el paper sulfuritzat, sobre d’una reixeta.
Torró:
Al motllo, folrat prèviament amb paper sulfuritzat, o un motlle de silicona que es pugui desemmotllar bé, hi tirem una capa de xocolata fosa, una part del braç de gitano, una de melmelada (i si es vol una altra de braç de gitano) i acabar amb una capa de xocolata. Deixar refredar a la nevera.
Abans de servir, afegir la pols de taronja.
Per fer aquest torró he hagut de fer més preparacions addicionals, però ha valgut la pena, perquè per separat ens han agradat molt. He descobert que m’agrada la melmelada de taronja.
Hi havia una base de braç de gitano, perquè fos una base suau i fina. I també li he afegit pols de taronja, però me la va regalar la Sandra, així que li haurem de demanar a ella la recepta.
Us vull dir que no he tastat el torró, ja he dit altres vegades que la combinació taronja-xocolata no m’agrada, però m’han dit que estava molt bo.
Els ingredients que us poso són per fer més d’un i de dos torrons, però sempre podeu preparar altres postres amb el que quedi, no?
Ingredients:
Per a la melmelada de taronja:
500 g de taronges
250 g de sucre de canya
El suc de mitja llimona
Per a la base del braç de gitano:
3 ous
80 g de sucre de canya
100 g de farina
30 g de mantega
Xocolata de cobertura
Preparació:
Melmelada:
Tallar les taronges a quadrats petits, la part blanca l’heu de treure. A una cassola afegir les taronges, el sucre i el suc de la llimona i, després, coure-ho. Tinc per costum passar el minipimer, perquè no m’agrada massa trobar-hi trossos grans, però això ja és al vostre gust. S’ha de deixar una mitja hora. Si sou com jo, que ho feu tot “a ull”, agafeu una mica i, quan al tombar la cullera li costi de baixar, ja tindrà consistència de melmelada.
Retirar i passar a un pot, girar del revés i esperar a que es refredi (així es fa el buit).
Braç de gitano:
Barrejar a un bol -amb les barnilles elèctriques- els ous amb el sucre, fins que ens quedin esponjosos. Després d’uns cinc minuts, afegir la farina tamisada i batre perquè ens quedi tot ben barrejat. Afegir la mantega fosa i remenar.
A un motlle posar paper sulfuritzat, afegir la preparació i passar al forn, prescalfat a 200º, fins que estigui cuit.
Desemmotllar i deixar refredar, amb el paper sulfuritzat, sobre d’una reixeta.
Torró:
Al motllo, folrat prèviament amb paper sulfuritzat, o un motlle de silicona que es pugui desemmotllar bé, hi tirem una capa de xocolata fosa, una part del braç de gitano, una de melmelada (i si es vol una altra de braç de gitano) i acabar amb una capa de xocolata. Deixar refredar a la nevera.
Abans de servir, afegir la pols de taronja.
53 comentaris:
molt bo me encanta este turron te ha quedado divino
peto
Ho puc dir?? està boníssimmmmmm! he sigut una de les afortunades a tastar-lo i les Pim's ja poden tremolar! quian cosa més bona, ets una artista!!!! demà torno a venir, jajajajajajajaj. Petonets súper Titi! ;)
Doncs a mi la combinació xocolata-taronja m'encanta!!! me'n guardes un trosset?? i veig que la judith diu el nom de les galetes, aquestes a casa meva no duren ni 2 minuts! jejejeje. Quan prepares algun menjar que no t'agrada crec que és diferent, però si va adreçat a algú que saps que li agradarà el resultat és fantàstic!! t'ha quedat molt bé :) petonets
Que cosita más rica... te felicito, lo pongo para estas fiestas.Besos hermosa.
Oh! m´has deixata amb la boca oberta! Que maco i que bo que ha d´estar!
Petons
A mi saps que la xoco-taronja tampoc m'entusiasma... però només puc dir: OLE TU! jajajaja no, no... que puc dir més coses, eh? Ets una crack, m'encanta veure el potet per allà darrere... i que té una pinta de muuuuuueeeettteeeeeeee!!!!
Moltes gràcies per participar carinyet!
PEtonets
Sandra
Aiiii però que bó amb aquest interior de taronja!! Lo bé que combina amb la xocolata. Me l'emporto qe té na pinta brutal!
Petooons
jajajaaj!! Moni!! quan he vist la part de dalt de la foto he pensat que teniem telepatia, el teu i el meu es veuen igualeeeets!! jajajaja!! Ni fet aposta. I les dues fent servir l'ingredient secret de la Sandra, deu ser cosa de bruixes :P!
El teu però és més original. Quin interior més bo! A mi sí m'agrada la combinació xocolata taronja :)
Molts petonets guapa!!
Uuooo quina passada!!com has fet aquest farcit dins!! m'encantaaa!!! ha de ser delicios! petons
A mí sí que m'agrada la combinació de taronja i xocolata, queda boníssima!
Has fet un toró molt original, segur que tothom l'ha trobat deliciós.
T'ha quedat preciós i amb aquesta combinació èxit assegurat.Aquesta pols de taronja li dóna un toc molt elegant ;)
Si jo ja ho dic per a casa!!aquestes dues germanes han de menjar juntes de maravella!!! i juntes a la cuina heu de ser la pera!!! Aquest turró és veu delicios! molt diferent als tradicionals, et felicito. Molts petons!
Moni segur que és super bo!!! t'ha quedat genial..., se'm comença a fer la boca aigua amb tants torrons per la xarxa....!!
petonets
T'ha quedat sensacional. Un clàssic convertit en torró.
Petons
Molt bo el turronet aquest! I la foto molt xula! M'encanta, sobretot, el ganivet amb el cordill!
doncs a mi la combinació de taronja y xocolata m'encanta, segur que el teu torró estava molt bo, d'aspecte és immillorable.
Petons
Mònica, amb aquesta melmelada que regalima entremig combinada amb la xocolata i el pa de pessic, segur que devia ser brutal!!
Petons!
Looks absolutely delightful - seriously I can't wait to try it!
Doncs no sé si serà bo o no però té unapinta boníssima! Jo sóc suuuper fan de la barreja xocolata i taronja així que a veure si m'animo aquest cap de setmana! Ah! I m'encanta la foto!!!!
Pero que turrón más rico Mónica, la naranja y el choco se llevan a las mil maravillas, me encanta.
Ya pueden echarse a temblar lo de "Lacasa" con los turrones que hay hoy por la red :D
Besos
Ummm aquest ingredient secret... el tinc pendent a fer... la primera vegade no em va sortir... pero insistiré,
Un petonet maca
Que original i que cremoset!!
Petons
Ya se que galletas son y me encantan!!!! ¿como puede no gustarte el chocolate con naranja??? no se si podremos seguir siendo amigas jajaja ya estoy tardando en preparar los ingredientes, esta receta será todo un éxito en mi casa.
Gracias por desvelarme el secreto de esas galletitas!!!
Doncs a mi em fas el gust amb la combinació xocolata-taronja, que és la que jo també he triat :) Té una pinta... Uf! Deliciosa!
MOltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Un turron muy curiosos con la narnaja que despierta la curiosida. Genial
Besines
Es consideri o no turró ha d'estar de muerte!! no saps el que et perds no tastant-lo!! Clar que a mi la combinació taronja-xocolata m'encanta!
petonets
Que original!!! Digues-li torró o com vulguis però ha de ser boníssim!!!
Ptns
Maquíssim, Mònica!
Aquest farcidet em recorda a les galetes de taronja cobertes de xocolata, mmmmmmmmmmmmmm.....
Com m'estic posant avui! ;-)
Petons
A mi es la taronja el que no em fa gaire "tilin" si no es al natural, pero a aquest torró que has fet tu li faria un mos ara mateix.
Petonets
i Bon Nadal.
Quina pintassaaa!!! enhorabopna! m'agradat moltissim!
Tenim un bon recull de torrons!!! ara que, la palma se l'emporta la xocolata!!! Ja veurem si duren gaire...! Aquest és molt original!!!
Como me gusta!, con el bizcochito, la mermelada y el chocolate esto es un lujo de turron, a mi si me gusta todo lo que lleva, te aseguro que estas navidades lo comemos en casa.
Un beso
Per a mí és una copmbinació espectacular. Com màgradaria tastar-ho.
Un petó,
Esther
Doncs a mi m'agrada molt la combinació de taronja i xoco. I veient aquest torró i el farcit que regalima amb la capa de xoco que l'embolcalla, és que se'm fa irresistible! Petons
Has fet un torró ben diferent, mantenint un clàssic de combinació xoco-taronja. A mi m'encanta i quina foto...
ja m'he autoconvidat a casa la Judith a buscar el seu, dsprés em paso per a la teva val??
Petonets maca!
Això es més que un torró!!!!! m´encanta la combinació xoco i taronja, m´imagino la mosegada... m´encanta... petons,
Molt bona combinació. Exquisita, diria jo.
Salut.
Vaja, veig que entre totes farem tancar algunes fàbriques. Que tanqui la de les galetes Pim's que la super Moni ha arribat!!
A mi les combinacions xocolata-taronja, xocolata-menta no m'acaben d'agradar del tot, però aquest torró bombó teu m'ho menjaria tottttttt!!
Visca Llàbiro!! ;P
Quina idea!
Me gusta la presentación del corte con sus capas, un turrón muy rico además de original.
Besos,
Palmira
Me gusta la presentación del corte con sus capas, un turrón muy rico además de original.
Besos,
Palmira
Plas, plas, plas!!! Impressionant!!! M'encanta!!! i ja veig totes les combinacions possibles... mmmmmmmm
Ets una crack!!!
Un petonas
Sònia
No tinc paraules...Fantastic!!!!!!
Petonets.
Mare meva, quina pinta fa! m'encanta el teu torró i com ha quedat per dintre, espectacular.
Petonets
T'ha quedat molt bonic. A més hem coincidit en la barreja de taronja i xocolata que per mi és encertadíssima.
Em sembla bestial!!!!! aquest tall i el farcit ha de ser brutal!!! les germanes us heu ben lluit amb el torró!!! m'encanten!!!
Molts petonets guapa
Fa una pinta espectacular! I la taronja i la xoco sempre han fet molt bona parella. Felicitats!
mmm taronja i xocolata.... a mi m'encanta, és una de les meves combinacions preferidas i t'ha quedat tan maco el torró que em venen unes ganes terrribles de provar-lo.
Masses ideas m'esteu donant, jajajja, jo que només vaig probar una punteta del de gema... snifff dichosa dieta xD.
Molts petonets!!!
A mi m'encanta aquesta combinació!! és més, jo he fet el torró de xoco i cointreau! jajaja! T'ha quedat fantàstic!
Petunets,
Eva.
Quina currada de torró... o digues-li com vulguis, però té una pint es-pec-ta-cu-lar!!!!
Fins aviat!
Anna
Me encanta como te ha quedado, una delicia!
¡Qué maravilla, cómo te ha quedado, una pinta genial! ¡Qué ganas de pegar un bocado! Besos y feliz fin de semana.
Doncs jo sóc fan absoluta de la combinació taronja-xocolata i aquesta proposta teva m'encanta!
Publica un comentari a l'entrada