Aquest mes, a Memòries d’una cuinera, us proposàvem preparar macedònia, una recepta ben fàcil i fresca.
La meva proposta és salada. Encara que l'he fet amb ingredients poc usuals com la síndria. Cal dir que no és la primera vegada que faig servir síndria a l’amanida, si voleu aquí en teniu una altra. Trobo que hi queda molt bé i que, amb el formatge, fa un contrast molt original.
Les nous caramel·litzades les vaig fer amb atzavara. Si, sóc conscient que sembla que m’hagi agafat una obsessió amb aquest concentrat, però és que de veritat que m’agrada molt!!
Moltes gràcies a tots els que heu participat al Memòries, les receptes boníssimes totes, com sempre, i variades.
La meva proposta és salada. Encara que l'he fet amb ingredients poc usuals com la síndria. Cal dir que no és la primera vegada que faig servir síndria a l’amanida, si voleu aquí en teniu una altra. Trobo que hi queda molt bé i que, amb el formatge, fa un contrast molt original.
Les nous caramel·litzades les vaig fer amb atzavara. Si, sóc conscient que sembla que m’hagi agafat una obsessió amb aquest concentrat, però és que de veritat que m’agrada molt!!
Moltes gràcies a tots els que heu participat al Memòries, les receptes boníssimes totes, com sempre, i variades.
Ingredients:
Síndria*
Pinya
Nous de macadàmia
Ruca
Canonges
Formatge de cabra
Sal**
Oli
Crema de balsàmic
* Millor les que no tenen granes
** Nosaltres vam posar sal de Merlot
Preparació:
Per caramel·litzar les nous (per unes 10 nous de macadàmia):
Tallar-les amb un ganivet amb la mida que agradi, posar a la paella, calenta, juntament amb tres cullerades soperes de concentrat d’atzavara i deixar fins que es redueixi gairebé tot el líquid.
Retirar i deixar refredar sobre un paper sulfuritzat.
Tallar la síndria i la pinya a rectangles. Anar fent capes i, entre capa i capa, posar-hi formatge, ruca i canonges.
Amanir i, a la última capa, posar-hi les nous de macadàmia caramel·litzades.
Avui el bloc comença vacances. Ens tornem a trobar al setembre!
Que passeu molt bones vacances i fins a la tornada!
20 comentaris:
La macedònia sempre ve de gust, però més a l'estiu.
Aquest plat me l'imagino ideal per a un sopar a la fresca, assaborint els contrastos i una agradable estona xerrant en bona companyia.
Bones vacances!
Quina bona amanida, Mònica... per començar salada, o per acabar dolça, sempre ve de gust! I amb el formatget cremós hi queda de meravella. Bones vacances!
Que presentación tan bonita para una macedonia ;) me encanta la idea de ponerle rúcula.
Que disfruteis mucho de las vacaciones , yo ya estoy con la maletas a punto de partida, nos leemos en septiembre, un beso
Buff jo encara tinc que fer la meva, ja em puc afanyar!jejej T'ha quedat un plat molt original i deliciòs! Petons
Bona entrada i bones vacances!
Tu macedonia de 10!!! y tu descanso ¡que lo pases en grande!!!!! Muchos, muchos besos!!!!
Un contrast de sabors boníssim, i la presentació espectacular! Bon estiu!!!
Marxeu ben a gust, amb la satisfacció de la feina ben feta!! Una amanida amb molt bona pinta per com diu el Ives pendre a la fresca!
Que original Mònica!!! M'agrada molt aquesta versió salada de macedònia!!!
Més tard t'escric...
Que oassis un bon estiu bonica, a fe de Déu que et mereixes unes bones vacances aquest any.
Petonets
Pues es una ensalada que, con esos colores, puedes hacer el día 11 de septiembre y queda totalmente adecuada!!! Yo también prefiero la fruta en salado, aunque si no la gasto a tiempo acabo haciendo helados para que no se me ponga mala. Un besote.
Uhmmm!! refrescante y sana...me apunto a tu mesa!
Un saludo!
quina recepta més bona!!! i la presentació quin luxe!
que passis unes feliç vacances!!
muasmuas
una recepta boníssima! però no tan bona com la de les galetes que li vas fer al teu súper fillol! jajajajaja. Un petonet i molt bones vancances!!!!! ,P
Tinc concentrat d'atzavara i no el gasto. M'hi hauré d'atrevir. Veig que fa bon paper en aquesta macedònia.
Bones vacances i aquí t'esperarem!
Nani
Una macedònia/amanida amb una presentació excel·lent!!
Bones vacances!!!
petonets
Mònica, jo faig una amanida molt semblant amb canonges i fruites i la combinació m'encanta. Et desitjo molt bones vacances que us ho passeu genial i desconnecteu molt.
Molts petons!!!
M'encanta la combinació de sabors d'aquesta macedònia ben amanida i la presentació és de luxe.
Bones vacances i fins la tornada.
Petons
És una combinació molt atrevida, però segur que ha d'estar boníssima! i si hi ha formatge encara més!!
Bnes vacances!!
Una manera ben original de presentar la macedònia. Queda molt llaminera i ara, amb aquesta calor que estem patint, la veritat és que resulten imprescindibles aquestes receptes més fresquetes.
Petons
Realment la presentació d'un plat hi fa molt. Aquesta macedònia diu "menja'm".
Publica un comentari a l'entrada