dijous, 27 de setembre del 2012

Una tapa de truita (sense ou) de portobellos i alls tendres per a la Judith

Un dia com avui de fa uns quants anys el meu pare em va acompanyar a conèixer a una personeta que seria molt i molt especial per nosaltres, la Judith, avui al Bolet estan d’aniversari!!!

Al Bolet els hi agrada anar a fer l’aperitiu, anar de tapes, pintxos i la cuina sofisticada i és per això que hem decidit fer una recepta en miniatura per a la rul·lera més fashion. 

Ara toca veure què li han preparat la Laura de Coure coulants, la Paula de Bon Tiberi i la Sandra de Els fogons de la Bordeta, segur que entre totes podrà fer un aperitiu ben variat!;) 

Des de Llàbiro et desitgem que siguis molt i molt feliç, com a mínim tant com ho ets ara, i que sempre ho puguem compartir plegats, per molts anys sister!



 
Ingredients:
35g d’alls tendres
145g de bolets portobellos
Farina
Aigua amb gas (tipus Vichy)
1 c.c. de Royal

Sal
Pebre (millor acabat de moldre)

Pedro Ximenez

Oli de gira-sol

Creme fraiche
Cibulet

Nota: les quantitats d’alls tendres i bolets són pesades una vegada nets, després de tallar les parts que no es mengen.


Preparació:
Tallar els bolets i els alls a trossos petits i reservar. 

Posar un rajolí d’oli a la paella i quan sigui calent hi fregim els bolets, quan s’hagi evaporat gairebé tota l’aigua que desprenen afegir els alls tendres i salpebrar al gust. Passats uns tres minuts afegir el Pedro Ximenez, un raig, i quan s’hagi evaporat gairebé del tot tancar el foc. 

A un bol posar la preparació anterior, afegir tres cullerades soperes de farina, el Royal i afegir l’aigua amb gas, primer un raig i anar afegint aigua, no en fa falta molta, fins que ens quedi una massa una mica espessa. 

A la paella tirar un raig d’oli, just per cobrir una mica la base però tampoc n’hi poseu molt, i agafar una porció de pasta amb una cullera sopera i fregir pels dos costats fins que estigui feta. Repetir fins que s’acabi la massa. Retirar i deixar assecar sobre paper absorbent. 
Servir amb la creme fraiche i una mica de cibulet.

33 comentaris:

Miquel ha dit...

una tapa fantastica y sencilla y un acabado explendido Monica seguro que haces feliz a Judith
peto

Judith ha dit...

oooooo sister!!! no estava pendent al mac, però un comentari al fb m'ha posat en alerta de que alguna portaveu de cap! jajajajajajajja. gràcies siterilla, què faria sense tu???? t'estimo mollllllt

Gemma ha dit...

Una truita sense ou? :)))
Segur que la Judith quedarà molt contenta!!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Què bona aquesta tapa, no? Ets la millor, la que fa truites sense ous i batuts sense batre, ole tu! jajajaja M'agrada molt el toc de la creme fraiche! :P
Petonets guapa!
Sandra

Cinta ha dit...

Uau, aquesta truita segur que m'encantaria, ja pot estar contenta la Judith!! Una abraçada!

Neus ha dit...

Q be q la cuideu.... aquesta truita s'ha de tastar.

Un petonet

trifasic de baileys ha dit...

felicitats a la Judith! una triuta que s'ha de fer sens dubte! petons

Yves ha dit...

Tapes! Gran idea! Sí senyores! Ens encanten les tapes! La jud és la reina, sobretot comptant escuradents

Lídia ha dit...

quin aperitiu més exquisit, segur que la Juju està contentíssima amb aquestes propostes tant bones... a més no en tinc cap dubte que ho celebrareu com cal!

petonets

abril ha dit...

Molt original la recepta i la tapa... s'haurà de provar!

Heva ha dit...

Wow que tapa tan apetitosa y sin huevo ¡una pasada! seguro que le encanta ¡como a todos los que te leemos!
Muchas felicidades juju ¡Muak!

Anònim ha dit...

Quantes tapes avui!!! Aquesta és també genial!

Laura ha dit...

Molt original la teva truita sense ou. No m'estranya que li hagi agradat a la Judith. Es nota que us feu molt. Petons.

Pili ha dit...

ostres, una truita sense ou i que sembla una truita!! Fantastic. Petons

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola, Avui heu fet molt feliç a la teva sister i a nosaltres amb tantes coses bones que heu preparat!! PEtons

Bon Tiberi ha dit...

Repeteixo el que ha dit la Sandra. Sóc fan teva: batuts sense batre i truites sense ou!! Olé la meva consuegri.
El que té més mérit és que efectivament sembla una truita!!!!
Encara no he menjat mai portobellos!! Ho hauré de solucionar...m'estàs arruïnant!!
Petons!

Mayte ha dit...

Esto es la delicia total!!! La neni estará contentísima!!!

Palmira POM ha dit...

Una tapa molt original i sabrosa a més.
Quines coses més bones ha tingut pel sue anniversari!!!
Petonets,
Palmira

el taller de cuina ha dit...

Si algu podia fer una truita sense ou eres tu!
La combinació de portobellos i P la vaig tastar per primera vegada en una crema feta per la Judith, així que tenies un as sota la màniga!!
petonets

El cullerot Festuc ha dit...

truita sense ou??? això és Ferran Adrià total! jajaja!! Quina tapa...a l'alçada de la celebració, si senyora!!! Felicitats a tu també per la part que et toca de germana! jijiji!
Petunets,
Eva.

Maria Jesus Novillas Mancho ha dit...

Me gusta tu receta.
Acabo de hacerme seguidora de tu blog ,me gusta.
Saludos.

La Cuina Violeta ha dit...

Una celebració per a la Judit de nivel molt alt!
Nani

Ernestina Causse ha dit...

Los portobellos son mis preferidos, me parece original y deliciosa tu receta. Besos

starbase ha dit...

Mai he fet una truita sense ou, i m'en penedeixo perque m'ha fet venir salivera. Felicitats a la sister1! :)

Chez Silvia ha dit...

I sense ou! quina canya de tapa!!! deliciosa! ja no en queda a que no! Petons

Teresa ha dit...

Doncs l'hem de provar a questa truita sense ou!!!

Fórmules Culinàries ha dit...

Estan molt bé aquestes felicitacions tant xules que us feu!!
i pel q veig a la Judit li ha agradat molt!
ptns!!

Cuinetes ha dit...

Hola Mònica!
Moltes felicitats per la part que et toca! Que ser germana gran és tota una responsabilitat! ;)
Quina truita (sense ou) més molona que li has dedicat a la Ju!! No n'he fet mai cap sense ou! I té una pinta impressionant.
Petons!

Tapa't de tapes ha dit...

Uau! Aquesta no l'havia vist i m'encanta! Molt original, i una foto molt bonica! Petons

Luisa Morón ha dit...

yo como sp. llego tde. Pero felicidades para tu hna con retraso. Y esa tapa todo una delicia. Bss

Alfons ha dit...

... qui no esta més que satisfet amb una tapeta (entre d'altres) com aquesta...
felicitats Judith!!

JUEGO DE SABORES ha dit...

Una tapita bien buena!!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/

fresaypimienta ha dit...

esta tapita tiene que estar tremenda!!!! yo la quiero probar!!!! un besito